powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Καθορίστηκε το ύψος των προστίμων για κλοπή νερού και άλλες παραβάσεις στην υδροδότηση

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ   καθόρισε το ύψος του προστίμου για τους παραβάτες των άρθρων 20,21 και 22 του εσωτερικού κανονισμού ύδρευσης

Συγκεκριμένα αποφάσισε  

ΑΡΘΡΟ 20. ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ
Ο υδρολήπτης είναι υποχρεωμένος να διατηρεί σε καλή κατάσταση το υδρόμετρο και το φρεάτιο αυτού. Αν το υδρόμετρο είναι καλυμμένο με χώματα, ο υδρολήπτης υποχρεούται στην αποκάλυψη του το ταχύτερο δυνατόν αλλιώς η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ προβαίνει αυτεπάγγελτα στην ενέργεια αυτή χρεώνοντας τα έξοδα στον επόμενο λογαριασμό του. Αν διαπιστωθεί εσκεμμένη κάλυψη του φρεατίου η Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ προβαίνει είτε σε άμεση διακοπή της παροχής, χωρίς άλλη ειδοποίηση είτε σε πρόστιμο το ύψος του οποίου καθορίζεται από το Δ.Σ. Στις περιπτώσεις των καλυμμένων υδρομέτρων από πρόθεση και αφού ο υδρολήπτης δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τις Δ.Ε.Υ.Α. το πρόστιμό θα ανέρχεται σε 100,00€ (εκατό ευρώ), για κάθε φορά που θα είναι αδύνατη η πρόσβαση στον υδρομετρητή.

ΑΡΘΡΟ 21. ΚΛΟΠΗ ΝΕΡΟΥ
Η σύνδεση παροχής που δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί υδρομετρητής ή η τοποθέτηση υδρομετρητή χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες αποτελεί κλοπή νερού. Κλοπή αποτελεί και οποιαδήποτε σύνδεση των εγκαταστάσεων ύδρευσης ενός ακινήτου με τους αγωγούς τροφοδοσίας με σκοπό την λήψη νερού από αυτούς ή από κρουνούς πυρόσβεσης, αγωγούς ποτίσματος δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων όπως και οποιαδήποτε αλλοίωση των ενδείξεων του υδρομέτρου, ή επέμβαση σε αυτό. Επίσης κλοπή αποτελεί και οποιαδήποτε παράκαμψη του υδρομέτρου με την τοποθέτηση παροχής πριν από αυτό με σκοπό την άντληση ύδατος.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή εμπορίας και πώλησης νερού εκτός από τις περιπτώσεις που υπάρχει έγκριση από το Δ.Σ και έχει χορηγηθεί νόμιμη άδεια.

Οι παραπάνω παραβάσεις τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα ,με πρόστιμο, με αφαίρεση της παροχής ή όπως αλλιώς αποφασίσει το Δ.Σ.  Στις περιπτώσεις κλοπής νερού, πέρα των νομικών κυρώσεων και αφού ο υδρολήπτης δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τις Δ.Ε.Υ.Α. το πρόστιμό θα ανέρχεται σε 1.000,00€ (χίλια ευρώ).

ΑΡΘΡΟ 22. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Το νερό της Δ.Ε.Υ.Α. προορίζεται μόνο για υδρευτικές ανάγκες και χρήση σε οικόσιτα ζώα. Η αρδευτική χρήση του νερού είναι παράνομη και θα προβαίνουμε στη διακοπή της παροχής και στην επιβολή προστίμου 200,00€ σε περίπτωση που η υπηρεσία αντιληφθεί παράβαση του κανονισμού.
Στη περίπτωση του άρθρου 22 το πρόστιμο διαμορφώνεται σε 100,00€ (εκατό ευρώ). Όλα τα παραπάνω πρόστιμα θα προστεθούν στον εσωτερικό κανονισμό ύδρευσης

στο άρθρο 22.
Σε περίπτωση πληρωμής του προστίμου, εντός 10 ημερών από τη ημερομηνία γνωστοποίησης του προς τον υδρολήπτη, αυτό θα μειώνεται κατά 50%.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.