powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Υποχρεωτικά στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης όλα τα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ

γενική κυβέρνησηΝομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που μέχρι τώρα είχαν την υποχρέωση υποβολής μόνο τριμηνιαίων οικονομικών στοιχείων στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, πλέον έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν μηνιαία οικονομικά στοιχεία, ως Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών η αλλαγή αυτή έγινε από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο επικαιροποίησης του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
Τα νέο-ενταχθέντα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ θα υποβάλλουν πρώτη φορά μηνιαία οικονομικά στοιχεία με μήνα αναφοράς τον Απρίλιο 2015. Συγκεκριμένα για τους μήνες αναφοράς Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2015, θα υποβληθούν τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία με προθεσμία υποβολής την 5η Οκτωβρίου 2015. Για όλους τους επόμενους μήνες αναφοράς θα ισχύουν κανονικά οι προθεσμίες για την μηνιαία υποβολή στοιχείων (στις 10 του μηνός κάθε επόμενου μήνα), συνεπώς για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα ανωτέρω Νομικά Πρόσωπα έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν οικονομικά στοιχεία μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2015.
Επιπλέον, οι φορείς που εντάσσονται στο Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης αποκτούν την υποχρέωση υποβολής οικονομικών στοιχείων Μητρώου Δεσμεύσεων, τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν και αυτά από τους νέο ενταγμένους φορείς, στις παραπάνω προθεσμίες.
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι τα 121 Nομικά Pρόσωπα των ΟΤΑ που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης έχουν την υποχρέωση υποβολής πινάκων στοχοθεσίας του προϋπολογισμού τους, μέσω του οικείου ΟΤΑ, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 7261/22-02-2013 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Το νέο επικαιροποιημένο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ είναι προσβάσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.statistics.gr , στη διαδρομή «Στατιστικά Θέματα» => «Μητρώα» => «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» => «2015» ή απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΜΦΓΚ: http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/PAGE-themes?p_param=A1203&r_param=SEL08&y_param=2015_00&mytabs=0

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.