powered by Surfing Waves

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕΤΑΑ: Διευκρινίσεις για τα ποσά που ζητούν οι παιδικοί σταθμοί από τους γονείς




Αναλυτικές πληροφορίες δίνει η ΕΕΤΑΑ στους ωφελούμενους του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» σχετικά με τις υποχρεώσεις των παιδικών σταθμών, αλλά και τα ποσά που καλύπτει το πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ είναι η εξής:

«Κατόπιν ερωτημάτων αλλά και καταγγελιών που τέθηκαν υπόψιν μας για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 2.3.2. (Μέρος Πρώτο) που αφορά στους Φορείς/Δομές και στο άρθρο 2.1.2. (Μέρος Δεύτερο) που αφορά στους Ωφελούμενους του Προγράμματος της σχετικής Πρόσκλησης, καθορίζονται με σαφήνεια τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ που θα καταβάλλονται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., ανά θέση που θα καλύφθηκε και ανά κατηγορία, για το σύνολο των υποχρεωτικά παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα σχετικώς αναφερόμενα ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αυτές αναφέρονται στη σχετική Πρόσκληση, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α1.3, Α2, Β1 και Β2, ανά θέση και ως εκ τούτου, ο κάθε Φορέας/Δομή δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων. Ειδικότερα, οι υποχρεωτικά παρεχόμενες υπηρεσίες από τους Φορείς/Δομές αναφέρονται στις περ.2 και 3, που η τελευταία αφορά στη σίτιση από όποιον Φορέα/Δομή αυτή παρέχεται.

Περαιτέρω, στην περ.5 των ανωτέρω άρθρων ρητά ορίζεται, ότι τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμβηση, μπαλέτο, παρακολούθηση ξενόγλωσσων μαθημάτων, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων και άλλα) που παρέχονται από τις δομές είναι προαιρετικές και δεν αφορούν στην βασική απασχόληση και διαπαιδαγώγηση. Επομένως, μόνο εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν αυτές στο σύνολό τους ή μέρος αυτών, θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, ο Φορέας/Δομή που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα οφείλει να παρέχει υποχρεωτικά τις αναφερόμενες υπηρεσίες στα άρθρα 2.3.2 και 2.1.2. περ. 2 και 3 της Πρόσκλησης.

Οι τυχόν ειδικές υπηρεσίες της περ.5 των ανωτέρω άρθρων προσφέρονται προαιρετικά και συνεπάγονται αντίστοιχη επιβάρυνση, μόνον αν αυτές επιλεγούν από τους ωφελούμενους. Τα ανωτέρω εξάλλου έχουν επισημανθεί και διευκρινισθεί και σε παλαιότερες ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο site της Ε.Ε.Τ.Α.Α.. Ως εκ τούτου επισημαίνεται ότι κανένας Φορέας/Δομή, επί ποινή εκπτώσεώς του από το Πρόγραμμα, δεν δικαιούται να εξαρτά την παροχή των βασικών και υποχρεωτικά προσφερόμενων υπηρεσιών του, όπως αυτές αποτυπώνονται στη σχετική Πρόσκληση, από την ταυτόχρονη υποχρεωτική αποδοχή εκ μέρους των ωφελούμενων και τυχόν ειδικών προαιρετικά προσφερόμενων υπηρεσιών του. Σημειώνεται δε, ότι η υπογραφή των εντολών τοποθέτησης από τους ωφελούμενους είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να εξαρτάται από την αποδοχή των τυχόν ειδικών προαιρετικά προσφερόμενων υπηρεσιών. Επομένως, οποιοσδήποτε Φορέας/Δομή δεν δικαιούται να εξαρτά την εγγραφή του τέκνου ενός ωφελούμενου γονέα και την αντίστοιχη υπογραφή της εντολής τοποθέτησης από την αποδοχή των προαιρετικά προσφερόμενων υπηρεσιών.»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.