powered by Surfing Waves

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αν. Υπουργός Υγείας: "Προκηρύσσουμε θέσεις για τα ιατρεία σας αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς".


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος  απαντά στο
ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Κ. Υγείας Μαντουδίου

 Δεν προβλέπονται καρδιολόγος και ορθοπεδικός για το ΚΥ Μαντουδίου. Από τις προβλεπόμενες ειδικότητες δεν υπηρετεί  ο μικροβιολόγος.



Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  κ. Αναγνωστάκης είχε μεταφέρει  στην Βουλή  στις 30/7/14 το από 30/6/14  ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου  στο οποίο αναφερόταν ότι:
ο Κ.Υ. Μαντουδίου έχει ΔΙΑΛΥΘΕΙ: Υπηρετούν μόνο δύο (2) Ιατροί Γενικής Ιατρικής, αντί των επτά (7) που προβλέπονται, καθώς και τρεις (3) Ιατροί Γενικής Ιατρικής και τρεις (3) Αγροτικοί Ιατροί αντί των δώδεκα(12) που προβλέπονται στα Περιφερειακά Ιατρεία.

Όλες οι άλλες ειδικότητες (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, μικροβιολόγος, κλπ) είναι ανύπαρκτες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο προκλητική, πληροφορούμενοι ότι ένας (1) Ιατρός Παθολόγος, ο Παιδίατρος και ένας (1) Αγροτικός Ιατρός που θα έπρεπε να υπηρετούν στο Κ.Υ Μαντουδίου είναι αποσπασμένοι στο ΝοσοκομείοΧαλκίδας.

Η εικόνα της διάλυσης ολοκληρώνεται στις διακομιδές των ασθενών που δεν γίνονται, αφού το Κ.Υ. είναι ουσιαστικά και χωρίς ασθενοφόρο. Από τους τέσσερις (4) οδηγούς, μετέθεσαν τους δύο (2) (ο ένας επέστρεψε, αλλά ενδεχομένως να ξαναμετατεθεί) με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να λειτουργεί μόνο στη νυχτερινή βάρδια."


Η απάντηση του Αναπ. Υπουργού στο παραπάνω ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου

Ο αναπληρωτης υπουργός  υγείας  κ. Λ. Γρηγοράκος απαντώντας  στην αναφορά  Βουλευτή κ. Δ . Αναγνωστάκη σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, δίνει τις παρακάτω πληροφόριες:

"Το Κ.Υ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός με παράταση ενώ η θέση προκηρύσσεται ανελλιπώς από 3/1/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό και έχει συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της ·υπηρεσίας μας , της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται. Στην δεύτερη θέση υπηρετεί ιατρός επί θητεία.

Το Π .Ι Στροφυλιάς είναι μονοθέσιο (1} και προκηρύσσεται ανελλιπώς από 4/4/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό ενώ έχει συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της υπηρεσίας μας, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται.

Το Π . Ι Προκοπίου είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου και στην δεύτερη θέση υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

Το Π . Ι Ροβιών είναι μονοθέσιο (1) και υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

Το Π . Ι Λίμνης είναι διθέσιο (2). Στην πρώτη θέση υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ενώ η δεύτερη θέση έχει συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της υπηρεσίας μας , της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται.

Το Π.Ι Παπάδων είναι μονοθέσιο (1) και προκηρύσσεται ανελλιπώς από 3/1/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό ενώ έχει συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της υπηρεσίας μας, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται.

Το Π.Ι Αγ. Άννας είναι διθέσιο (2). Η πρώτη θέση και η ·δεύτερη θέση προκηρύσσονται ανελλιπώς από 4/4/2014 και 3/1/2014 αντίστοιχα , χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψηφίους ιατρούς ενώ έχουν συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της υπηρεσίας μας, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται.

Το Π. Ι Πηλίου είναι μονοθέσιο (1) και προκηρύσσεται ανελλιπώς από 4/4/2014, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό και συνεχίζει να υπηρετεί ιατρός με παράταση ενώ έχει συμπεριληφθεί στην από 4/7/2014 προκήρυξη της υπηρεσίας μας, της οποίας τα αποτελέσματα  αναμένονται.


Επισημαίνεται , ότι ειδικότητες όπως η καρδιολογία , ορθοπεδική δεν προβλέπονται από τον Οργανισμό των Κέντρων Υγείας. Από τις προβλεπόμενες ειδικότητες δεν υπηρετεί μικροβιολόγος.

Υπηρετούν 6 αγροτικοί ιατροί από τους οποίους οι τρεις είναι μόνιμοι γιατροί Γενικής Ιατρικής . Έχει αποσπαστεί επί πλέον ένας οδοντίατρος. Το σύνολο των υπηρετούντων στο ΚΥ Μαντουδίου είναι 24 άτομα εκ των οποίων οι 10 είναι ιατρικό και οι 6 νοσηλευτικό".

Αναγνωστάκης: "Ξέχασε να σχολιάσει για τα ασθενοφόρα"

Ο κ. Αναγνωστάκης με Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ της Εύβοιας δήλωσε τα παρακάτω:

ο Υπουργείο Υγείας παραθέτει λίστα με τα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής, Στροφυλιάς, Προκοπίου, Ροβιών, Λίμνης, Παπάδων, Αγ. Άννας και Πηλίου Εύβοιαςκαι τις προβλεπόμενες θέσεις σε αυτά, θεωρώντας ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, για ζητήματα υγείας. Αναφέρει μάλιστα ότι προκηρυγμένες θέσεις ιατρών δεν έχουν καλυφθεί, καθώς δεν έχει υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής από ιατρούς.

Αποφεύγει όμως να σχολιάσει το πρόβλημα με τη λειτουργία των ασθενοφόρων, που λειτουργούν πλέον μόνο κατά τη νυχτερινή βάρδια, και γενικά αντιμετωπίζει το θέμα με λογιστική λογική, παραγνωρίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Διαφεύγει του Υπουργείου το ότι η στελέχωση των Κέντρων Υγείας αποτελεί μοναδική διέξοδο για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, η οποία προφανώς και δεν μπορεί να επιτελείται μόνο από αγροτικούς ιατρούς και ιατρούς γενικής ιατρικής.

Προφανώς η πολιτική κινήτρων του Υπουργείου Υγείας ως προς τη στελέχωση των Κ.Υ. και των Π.Ι. είναι σε λαθεμένη βάση και εξ αυτού του λόγου παραμένουν τόσα κενά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της υπαίθρου να έχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας."

Ποιος έχει δίκιο; Τα νούμερα είναι διαφορετικά.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε στο Διαύγεια στις 14 Ιουλίου 2014  η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας στην οποία υπάγεται διοικητικα το ΚΥ Μαντουδίου δείχνουν ότι το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στην περιοχή είναι μικρότερο από αυτό που ανάφερε στην Βουλή ο αναπ. υπουργός κ. Γρηγοράκος.

Η  κατάσταση προσωπικού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας




Διαβάστε επίσης



Σίμος Κεδίκογλου: Εξασφάλισα την ενδυνάμωση του ΚΥ Μαντουδίου Σάββατο, Αυγούστου 09, 2014

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.