powered by Surfing Waves

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου η δημαιρεσία στο Δήμο μας

Για Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου έχει προταθεί ο Ηλίας Κουκουρίκος.

  Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η εκλογή των µελών του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για τη δηµοτική περίοδο 2014-2019 γίνεται την Κυριακή, 7 Σεπτεµβρίου 2014 µε την έναρξη της δηµοτικής περιόδου και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, κατά το τρίτο έτος αυτής. Η πρόσκληση στους συµβούλους του νέου ∆ηµοτικού Συµβουλίου, για την εκλογή των µελών του Προεδρείου του και των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απευθύνει ο σύµβουλος του επιτυχόντος συνδυασµού, ο οποίος έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, θα πρέπει να συγκροτηθεί σε σώµα, µε την εκλογή όλων των µελών του Προεδρείου του. Το Προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τον Αντιπρόεδρο, που προέρχεται από την παράταξη της µείζονος µειοψηφίας του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, και τον Γραµµατέα, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της ελάσσονος µειοψηφίας (εν συνόλω) του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συµβούλους 3 τουλάχιστον πλήρεις ηµέρες πριν από την ηµέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση. Στην περίπτωση που ο σύµβουλος του επιτυχόντος συνδυασµού πουπλειοψήφησε δεν εκδώσει πρόσκληση, τότε αυτή δεν εκδίδεται από τον επόµενο σε σταυρούς προτίµησης σύµβουλο, αλλά το δηµοτικό συµβούλιο συνέρχεται αυτοδικαίως, χωρίς δηλ. πρόσκληση, στις 7 Σεπτεµβρίου 2014, στις 10:00 π.µ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του δηµοτικού συµβουλίου και για τη δεύτερη θητεία του Προέδρου δηµοτικού συµβουλίου, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στις 10:00 π.µ. στη αίθουσα συνεδριάσεων του δηµοτικού συµβουλίου.

Η συνεδρίαση


Στη συνεδρίαση προεδρεύει ο δηµοτικός σύµβουλος που συνεκάλεσε το συµβούλιο. Ο ίδιος σύμβουλος αναθέτει σε έναν υπάλληλο του ∆ήµου καθήκοντα ειδικού γραµµατέα του Συµβουλίου για την τήρηση των πρακτικών της εκλογής.

Ο ειδικός γραµµατέας τηρεί πρακτικό µόνο για την εκλογή του Προεδρείου και των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η συνεδρίαση για την εκλογή του Προεδρείου, καθώς και για την εκλογή των µελών της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ακολουθεί, είναι ειδική και πραγµατοποιείται µόνο για το σκοπό αυτό, δηλ. µετά την εκλογή του Προεδρείου του ∆ηµοτικού Συµβουλίου και των µελών των επιτροπών. Η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την ανάδειξη των µελών του Προεδρείου δεν είναι υποχρεωτικά δηµόσιες.

Ψηφοφορία


Αφού διαπιστωθεί η απαρτία της συνεδρίασης, τα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου εκλέγουν χωριστά για κάθε αξίωµα τα µέλη του Προεδρείου µε µυστική ψηφοφορία. ∆ηλαδή η ψηφοφορία διενεργείται µε ψηφοδέλτια στα οποία αναγράφονται τα ονόµατα των υποψηφίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στην σελίδα 13.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.