powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακλήθηκε η απόφαση παρέμβασης για την ΒΙΠΕ. "Δηλητήριο" και νεκροφιλικές γερμανικές παροιμίες απο την παράταξη Στεργίου.

φωτογραφία από την ΒΙΠΕ Μελιγαλά η οποία πρόσφατα έχει προξενήσει την οργή του κόσμου για τους αέριους ρύπους και τα αιωρούμενα σωματίδια και την επέμβαση του αντιπεριφερειάρχη

Το Ε.Β. έλαβε το παρακάτω σχόλιο το οποίο αναδημοσιεύει γιατι δίνει μια εικόνα τι συνέβει την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στον κ. Λιαγκάκη  και τα άλλα μέλη τουσυμβουλίου  ότι  στο επόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο θα εκδοθεί ψήφισμα εναντίον της ΒΙΠΕ


Από τους σχολιαστές μας. 

Η απόφαση τελικά ανακλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης χωρίς να λείψουν τα παρατράγουδα και οι γραφικότητες της παράταξης Στεργίου.

Η απόφαση αφορά την ανάκληση του δικηγόρου που είχε ορίσει με απόφασή της η Δημοτική Αρχή Ψαρρού εναντίον της προσφυγής φορέων και κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσης της απόφασης για το Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Α Μαντουδίου γνωστού σε όλους μας σαν ΒΙΠΕ. Η υπόθεση εκδικάζεται τον άλλο μήνα στις 29 Οκτώβριου.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα δήλωσε ότι αντί για επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Α (υψηλή όχληση) τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β (μεσαία όχληση) τονίζοντας ότι έτσι, ούτε οι θέσεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα θίγονται, αντίθετα αυξάνονται, ούτε το περιβάλλον κινδυνεύει. Δήλωσε ακόμα ότι ήταν διατεθειμένος να ορίσει δικηγόρο στο πλευρό των κατοίκων υπέρ της προσφυγής για την ακύρωση της ΒΙΠΕ που έχει γίνει, Δυστυχώς όμως δεν επιτρέπεται από τον νόμο τέτοιου είδους παρέμβαση στο ΣτΕ. 


Η μείζων αντιπολίτευση, Στεργίου-Καντζούρας-Μουργιάς-Στέφου κλπ, εμμένοντας στη γνωστή θέση υπέρ της ΒΙΠΕ, κατέφυγαν και πάλι στη γνωστή μέθοδο της παραπληροφόρησης. Ένα κουβάρι που είχε απ όλα... ανεργία, πείνα, δυστυχία, θέσεις εργασίας, παραθεριστές του καλοκαιριού, λευκόλιθο, ότι υπήρχαν μόνο 70 υπογραφές κατοίκων, όλα τα γνωστά ακούστηκαν. Μάλιστα ακούστηκε δεν θυμάμαι από ποιον ότι η αίτηση στο ΣΤΕ γίνεται για να ακυρωθεί η λειτουργία των μεταλλείων. Ρεσιτάλ έδωσαν οι Καντζούρας, Στέφου και ο Αγιανιώτης Μουργιάς. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του Δημάρχου που απευθυνόμενος στον κ. Στεργίου είπε έντονα "Μη δηλητηριάζετε τον κόσμο " για να ηρεμήσουν. 

Η νεοεκλεγείσα σύμβουλος της ίδιας ομάδας κ. Φλώκου προκάλεσε ειρωνικό χειροκρότημα αποδοκιμασίας, όταν παίρνοντας το λόγο υπερθεματίζοντας για τα οφέλη από την ίδρυση της ΒΙΠΕ στο Μαντούδι, ανέφερε γερμανική παροιμία που λέει "καλύτερα χορτάτος πεθαμένος, παρά νηστικός και ζωντανός"...

Στη συνέχεια ο κ. Παζάρας, επικαλούμενος την προεκλογική δέσμευση της παράταξής του, τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης και βεβαίως υπέρ του Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Β όπως και ο κ. Λιαγκάκης που προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να τεθούν σε ψηφοφορία όχι μόνο η πρόταση για ανάκληση αλλά και ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη ΒΙΠΕ.
Τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και η αντιπρόεδρος του συλλόγου kireas.org με σύντομη παρέμβασή της.

Απαντώντας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά σχετικό ζήτημα θα γίνει και το ψήφισμα με αποτέλεσμα ο κ. Λιαγκάκης να αποσύρει την πρότασή του.

Τελικά η πρόταση για ανάκληση του δικηγόρου υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις και καταψηφίστηκε μόνο από τα 7 μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Στεργίου"





Υ.Γ. Besser ein Mann ohne Geld, als Geld ohne Mann.






0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.