Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Έφεση 30 δημοτικών υπαλλήλων εναντίον του δήμου. Τρίτη προσφυγή


 Η οικονομική επιτροπή αποφάσισε τον ορισμό του δικηγόρου ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Δήμο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά κατά της από 28-5-2017 έφεσης των  Αλεξίου Κων/νου κλπ συνολο 30 υπαλλήλων του δήμου και αφορά την  384/2013 απόφαση  του Τμήματος Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδος.

Είναι η τριτη ομαδική προσφυγή  Δημοτικών υπαλλήλων. Στις 2 προηγούμενες η οικονομική επιτροπή είχε πάρει τις παρακάτω αποφασειες.

1. Για την ιστορία  η οικονομική επιτροπή είχε αποφασίσει στις 20/1/17 να μη εκπροσωπηθεί  ο δήμος στο ΣτΕ σε προσφυγή των Αλεξίου Κω/νου κλπ συνολο 35 δημοτικών υπαλλήλων για το των 176 Ευρώ της περιόδου 2002-2006. η απόφαση αυτή της Οικ. Επιτρ. ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση τις 23/3/2017 γιατί κρίθηκε παράνομη. Στις 22/5/2017 , "αυτόκλητα" ο δικηγόρος κ. Κων/νου Μάρκου προσφέρει  δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών για γνωμοδότηση επί του θέματος. Στις 24/5/2017 οι κκ. Ι. Καντζούρας, Σ. Κουτσουράς, Η. Κουκουρίκος, Π. Αρβανίτης, Κ. Τάρλας, Ι. Μουργιάς της οικονομικής επιτροπής παρά της αντιρρήσεις του δημάρχου  αποφασίζουν να αναθέσουν στον κ. Κωνσταντίνο Μάρκου, να γνωμοδοτήσει για την άσκηση ή μη όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων εναντίον της αίτησης αναίρεσης στο ΣτΕ

2. Στις 08-06-2017 η Οικονομική Επιτροπή όρισε τον κ. Μάρκου πάλι να καταθέσει προτάσεις και εκπροσωπήσει τον Δήμο στη αγωγή ΑΓ142 / 2017 των «Ιωάννη Ευγενικού κ.λ.π ( σύνολο 37)», ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας στις 18/4/2018. Πρόκειται για μία άσκηση αγωγής για την διεκδίκηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας. Στην συνεδρίαση εκείνη της οικονομικής επιτροπή ο κ. Καντζούρας ανέφερε " Ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις των δικαστηρίων,Ελεγκτικό Συνέδριο, Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, Ειρηνοδικείο Λαμίας, Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι οποίες έχουν γίνει δεκτές, και ότι η ολοσχερής περικοπή των δώρων κλπ, είναι αντισυνταγματική καιπαράνομη.Ενώ οι δήμοι Κηφισιάς και Μητροπόλεως, δήλωσαν την ανάκληση των Εφέσεων τους, Προς τούτο οι υπάλληλοι πολλών δή μων της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης των ποσών των επιδομάτων και δώρων και αδείας.
Εμείς ως οικονομική Επιτροπή, εμείς ως οικονομική Επιτροπή, ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή δεν
συμφωνούμε, ανεξαρτήτως εάν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε… αυτό καλύπτει σε αυτό που
απάντησες, για την καταβολή αυτών των χρημάτων πρέπει να ορίσου με πληρεξούσιο δικηγόρο
"


Από το Πρακτικό 16/17-10-2017 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Μας επιδόθηκε η από 28/05/2015 έφεση των «Αλεξίου Κωνσταντίνος κ.λ.π σύνολο 30»
που αφορά την υπ’ αριθμ. 384/2013 απόφαση του 2 του Τμήματος Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδος, και η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά στις 22/11/2017 Έχουμε την προσφορά του δικηγόρου κ. ********* ο οποίος για την παράσταση
ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και την κατάθεση υπομνήματος ζητάει το ποσό των
422,84 € περιλαμβανομένου Φ.Π.Α. (24%) το οποίο είναι σύμφωνα με τον πίνακα αμοιβών
δικηγόρων της ισχύουσας Κ.Υ.Α.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβαν υπόψη:
Την εισήγηση του Προέδρου
2. Την από 28/5/2017 έφεση των«Αλεξίου Κωνσταντίνος κ.λ.π σύνολο 30»
3.Την προσφορά του δικηγόρου κ.****** που έλαβε από το Δήμο
αριθμ.πρωτ. 9569/5-10-2017 .
4. Την Π.Α.Υ Α/Α /Β/139/17-10-2017.
5. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της παρούσας συνεδρίασης που τηρούνται στο αρχείο της
Οικονομικής Επιτροπής.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ
Α.Τον ορισμό του δικηγόρου κ. *********** ως πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Δήμο ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και θα καταθέσει υπόμνημα κατά την συζήτηση της από 28-5-2017 έφεσης των «Αλεξίου Κωνσταντίνος κ.λ.π σύνολο 30», η οποία θα συζητηθεί την 22/11/2017

5 Σχόλια:

τα ερμα τα λεφτα τι καν
δημαρχ σε χορεβνε οι υπαλληλ γι τουτα

6:26
Και τον Χριστό για τα λεφτά Τον σταύρωσαν οι βδέλλες του Εβραϊκού λαού τους οποίους έθιξε αμέσως μετά την Εισοδό Του στα Ιεροσολυμα γιατί βεβηλώνανε την Ιερότητα του Ναού.

Ας δούμε τα προσόντα και τις διαδικασίες διορισμού - μονιμοποίησης των υπαλλήλων, να γελάσουμε και λίγο.

Ο αρχαίος φιλόσοφος Θεόκριτος όταν ρωτήθηκε "Ποιά είναι τα αγριότερα θηρία" απάντησε "Απο όσα ζουν στα βουνά οι αρκούδες και τα λιοντάριά απο όσα ζουν στις πόλεις οι τελώνες και οι συκοφάντες".
Έχουμε αρκετούς απο αυτούς και μερικοί συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά.
Τους ξέρουμε, ας κάνουμε τις επιλογές μας ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ προσεκτικά.

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ?
ΠΑΡΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ
ΑΦΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ
Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ
ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.