powered by Surfing Waves

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τσίπρας: Η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση ανοίγει τον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων




Η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των τοπικών αρχών ανοίγει στην Αυτοδιοίκηση τον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λάρισα την Τετάρτη.

«Πρέπει να αναζητήσουμε καινούργιες και ουσιαστικές λύσεις, είπε ο πρωθυπουργός, γιατί στο παρελθόν παλιές λύσεις δημιούργησαν καινούργια προβλήματα».

«Αυτή η διαδικασία θα πετύχει, αν δεν εξαντληθεί σε κάθε περιφέρεια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά να έχει και μια θεσμική συνέχεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που δίχως προσπάθεια σύνθεσης και δημιουργίας συναινέσεων τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια υπήρχαν κάποιοι που είχαν έντονη προκατάληψη και προέτρεψαν περιφερειάρχες να μη συμμετέχουν. Τους ξεπέρασε η ίδια η ζωή» σχολίασε και συμπλήρωσε:

«Αυτός ο διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ίσως είναι το επόμενο σημαντικό βήμα μετά τον διάλογο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μπει στον κύκλο των συναινέσεων και των συνεννοήσεων που είναι η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Επίσης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή η θεσμική καινοτομία, της σύγκλησης δηλαδή μίνι υπουργικών συμβουλίων ανά περιφέρεια θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο διάστημα η θεσμική αυτή καινοτομία θα έχει συνέχεια. Το μίνι υπουργικό συμβούλιο που έγινε πριν από λίγο με τη συμμετοχή 15 έως 17 υπουργών και βουλευτών, ήλπιζα και προσδοκούσα όλων των κομμάτων τον δήμαρχο και την περιφερειάρχη πρέπει να έχει συνέχεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η μεγάλη εθνική περιπέτεια δεν μπορεί να ξεπεραστεί εάν δεν κάνουμε υπερβάσεις στον τρόπο που σχεδιάζουμε. Σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας και οφείλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης εθνικής περιπέτειας. Οφείλουμε να διδαχθούμε και να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές. Χρειάζεται γενναιότητα και χρειάζεται τόλμη».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.