Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Αμφιβολίες Χατζή για την νομιμότητα αποφάσεων του Δημοτικού ΣυμβουλίουΣτις 17-1-2017 Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε εγγράφως  από την Οικονομική Επιτροπή   «… έγγραφη γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο του Δήμου για τη σχετική νομοθεσία, η οποία είναι ασαφής όσο αφορά τη χρονική περίοδο που δικαιολογείται η διαγραφή των οφειλών με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η παραπάνω γνωμοδότηση θεωρείται αναγκαία προκειμένου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να είναι νόμιμη». Η οικονομική επιτροπή όρισε δικηγόρο να γνωμοδοτήσει για το θέμα. Άγνωστό αν  η γνωμοδότηση θα ισχύσει για για τις αποφάσεις διαγραφής οφειλών πού ήδη πάρθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την ιστορία στις 8-11-2016 το Δημοτικό Συμβούλιο διέγραψε μαζικά  οφειλές  επικαλούμενο λανθασμένα τις διατάξεις του άρθρου 6, ΑΝ 344/68 και του άρθρου 136 παρ. 2 Ν. 4270/14 καθώς και του ότι ότι δεν έχει δοθεί ειδοποίηση του άρθρου 174 του ΚΔΚ παρ.3 περ. α΄ (πού αφορά μόνο τις προσαυξήσεις και όχι την οφειλή ) για να παραγράψει μια σειρά από οφειλές προς το δήμο.

Ο νόμος προβλέπει ότι ύστερα από 20 χρόνια και όχι 5 που "λανθασμένα" επικαλέστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο παραγράφονται οι συγκεκριμένες απαιτήσεις του Δήμου μας.
Σύμφωνα με γνωμοδότηση του κ Ζυγούρη και άλλων νομικών προς την ΚΕΔΕ οι νεότερες διατάξεις του α. 3 του ΝΔ 31/1968 (της 28.11/2.12.1968) καθώς και του α.276 του Ν.3463/2006,......., ερμηνευόμενες συνδυαστικά και σύμφωνα με το σκοπό τους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ειδικώς επί τελών κ.λπ. των ΟΤΑ δεν εφαρμόζεται η παλαιότερη διάταξη του ά. 6 ΑΝ 344/1968 (της 2.4/5.4.1968), αλλά εφαρμοστέα τυγχάνει αναλογικώς η σχετική διάταξη του άρθρο 86 του ν.2362/1995 και έτσι χρόνος παραγραφής των αξιώσεών αυτών είναι η εικοσαετία. Το άρθρο 86 του ν.2362/1995 έχει επικαιροποιηθεί στο άρθρο 136 παρ. 3 Ν. 4270/14

Προσαυξήσεις μόνο
Το αρθρο 174 του ΚΔΚ παρ.3 περ. α΄ που επικαλέσθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπει Στους Δήμους που έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία, το δημοτικό συμβούλιο με αιτιολογημένη απόφασή του, μπορεί να απαλλάσσει τους οφειλέτες από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον η εκπρόθεσμη καταβολή οφείλεται: α) στη μη επίδοση της ατομικής ειδοποίησης.
Η μη αποστολή ατομικής ειδοποίησης ή η αποστολή ατομικής ειδοποίησης που έχει ατέλειες στα στοιχεία της, έχει ως συνέπεια την πειθαρχική ευθύνη του δημοτικού ταμία (ΣΤΕ 3214/1999) την οποία θα πρέπει να αναζητήσει το Δημ. Συμβουλιο.

Διαβάστε επίσης


Ποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και με ποια "αιτιολογία" διέγραψαν οφειλές δημοτών προς το Δήμο15 Σχόλια:

Ο ΧΑΤΖΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΟΠΙ.ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟ.Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟΣ.ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΖΟΥΡΑΣΤΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΧΡΗΣΤΟΥ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΝΑΣΟΥΝΑ ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ

Αφού ψήφισε να σβηστούν οι οφειλές τώρα θυμήθηκε να ρωτησει αν έκανε γκάφα. Πως αυτό τον κάνει δεινό αντίπαλο και γάτα δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον παρακολουθούμε διαφορετικά δημοτικά συμβούλια. Οι κκ. Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο κ. Χατζής έχουν με την ψήφο τους (χαρισαν δημόσιο χρήμα)βάλει τους εαυτους σε ευάλωτη θέση. Είναι υπόλογοι στην Δικαιοσύνη. Πρώτα ρωτάνε και μετά ψηφίζουν Αντρέα όχι ανάποδα

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΛΟΓΗΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΕΛΦΙΖΕΙ

ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ!!

Προς το 7.23 π.μ.
Φίλε πρωϊνός - πρωϊνός μου είσαι . Φαίνεται ότι είσαι αργόσχολος.
Μάθε πως ο Αντρικάνας, τις τελευταίες εκλογές, εξελέγει τελευταίος στον Νηλέα και μάλιστα με τα απο ένσταση κατά δύο άλλων συναδέλφων του, που προηγούντο και μετά απο παραχάραξη στα ψηφοδέλτια, που έκανε στη δεύτερη καταμέτρηση, στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ.
Ο ΑΝΤΡΙΚΑΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ
ΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ.

ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ?
ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ "ΙΣΩΣ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ" ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΑΝΤΡΕΑ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ 1111

προς 5,56.εισαι κοινος συκοφαντης.στις τελαιυταιες εκλογες ελαβε την δευτερη θεση πισω απο τον μακαριτη κωστα παναγιωτου.ηταν πρωτος ομως με μεγαλη διαφορα στην δημοτικη ενοτητα νηλεα.πρωτος και με μεγαλη διαφορα ηταν και στις προηγουμενες εκλογες εχοντας λαβει 502!!!ψηφους οι οποιες τον εστειλαν ομως στα εδρανα της αντιπολιτευσης.ειχε γινει μπερδεμα με την καταμετρηση στο πρωτοδικειο και αργησε να ορκιστει εναν μηνα.δεν συζηταμε για παλαιοτερα που ηταν και αντιδημαρχος με τον γιαννη περηφανο.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εντάξει ρε φίλε 150 ψήφους πήρε στην Αγία Άννα και 310 σε όλο το δήμο, σχεδόν όσους πήρε οι Γεργάκαινα και η Σεσόντη. Οριακά βγήκε. Αν δεν έβγαινε ο Καλυβιώτης θα ήταν εκτός Δημοτικού συμβουλίου Μουργιάς και Παπαντωνίου πήραν πολύ περισσότερους ψήφους

https://el-vima.blogspot.com/2014/06/blog-post_9435.html

http://diavlosnews.gr/diavlos/index.php/en/2016-07-18-09-32-17/topikes-koinonies/996-kati-kineitai-stis-rovies
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΑΝΑ!!!

http://www.naevias.gr/ekloges2014/dhmo_2014/st006.htm
Αυτή είναι η αλήθεια γιά τον ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ

Βολταίρος: οι ανθρωποι υπερηφανεύονται περισσότερο για προσόντα που φαντάζονται πως έχουν,παρά για εκείνα που έχουν πραγματικά.
Δυστυχώς η ανεργία (μάλλον αργούν οι υποσχόμενες θέσεις),τον ανάγκασαν να ζητήσει εργασία μακριά απο το χωριό του.
Άραγε θα έχει την εντιμότητα να αφήσει την έμμισθη θέση του προέδρου που κληρονομισε ώστε οι συγχωριανοί του να έχουν την εξυπηρέτηση που δικαιούνται απο τον πρόεδρο τους και που απαιτείται η καθημερινή παρουσία του?

Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΟΤΑΝ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ 246 ψήφους πήρες την πρώτη Κυριακή.
Που βρέθηκαν οι υπόλοιποι σταυροί μέχρι τους 309.

ΑΝΤΡΙΚΑΝΑ,,ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΤΙ ΛΕΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ,,,ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΗΧΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ,,,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΗΨΕΣ ΣΚΟΠΗΜΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ.ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ...ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΨΗΜΗΤΖΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.