powered by Surfing Waves

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Χρηματοδότηση 60 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Στο ποσό των 60 εκ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2017 σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, το ύψος των πόρων που θα διατεθούν για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/12/2017 καθορίζεται στο ποσό των 60 εκ. ευρώ.

Το ποσό θα προέλθει:

Έως 40 εκ. ευρώ από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.).

Έως 5 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ειδικότερα του Ειδικού Φορέα 33-220, Κ.Α.Ε.: 2761.

Έως 14 εκ. ευρώ από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων, που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 138 του Ν. 4052/2012 (Α’ 41) για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), ΚΑΕ :0677 και

Έως 1 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Ειδικού Φορέα 07-120 ,Κ.Α.Ε.: 3221. 2.

Η διαχείριση των πόρων αυτών και οι διαδικασίες υλοποίησης του Προγράμματος καθορίζονται σε προγραμματική σύμβαση, που υπογράφεται μεταξύ των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (E.E.T.A.A. Α.Ε.).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.