powered by Surfing Waves

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικός Σύμβουλος πρωτοστατεί στην συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου


Ο Βαγγέλης Γεωργαντζής μιλά στην συγκέντρωση των ρητινοκαλλιεργητών 












Σε κατάληψη του Δημαρχείου στη Λίμνη Εύβοιας προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 24 Φλεβάρη οιρητινοκαλλιεργητές - δασεργάτες του Νομού Εύβοιας, ανταποκρινόμενοι στοκάλεσμα του σωματείου τους, μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για ενίσχυση της ρητίνης για το

2016 σε 0,15 ευρώ/κιλό (από 0,64 ευρώ/κιλό το 2010) και την υποχρέωση για τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων και φορολόγηση 26%. Σημειώνεται ότι ανάλογη κινητοποίηση είχε γίνει την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στο Δημαρχείο Ιστιαίας - Αιδηψού. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τονΧρήστο Καλυβιώτη, δήμαρχο Μαντουδίου - Αγίας Άννας - Λίμνης Εύβοιας, ενώ αμέσως μετά έγινε συγκέντρωση.

Στην διάρκειά της μίλησε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Νομού Εύβοιας, ο οποίος στάθηκε στις επιπτώσεις από τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΚΑ τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και συνολικά στην περιοχή καθώς ο κλάδος απειλείται με αφανισμό (το 87% της πανελλαδικής παραγωγής ρητίνης γίνεται στην Εύβοια).

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Στάθης Λιαγκάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Αγίας Άννας - Λίμνης και ο Νίκος Γεραλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ρητονοκαλλιεργητών - δασεργατών. Ακόμη, στάθηκαν στη σημασία του κοινού αγώνα και συμμαχίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική αφανισμού του κλάδου.

Όπως αποφασίστηκε, ο αγώνας θα συνεχιστεί και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων με τους ρητινοκαλλιεργητές - δασεργάτες να προσανατολίζονται σε ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων για τα προβλήματά τους, καθώς και αγωνιστικής μετάβασης στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν επιλυθούν τα αίτηματά τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, ο Αγροτικός Σύλλογος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, τοΣωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, στηρίζοντας τον αγώνα των ρητινοκαλλιεργητών, που αφορά όπως επισημαίνουν όλους, γιατί 1.200 περίπου οικογένειες καταδικάζονται στην ανεργία και τη φτώχεια.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ρητινοκαλλιεργητών εξέφρασε και τοΣωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, το οποίο πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 9.30 μέχρι τις 12.30 της Παρασκευής για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι Ερώτηση για τη λήψη μέτρων στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών Νομού Ευβοίας κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.