Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Με αιτήσεις για παραχώρηση δημοτικών χώρων θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Φλεβάρη

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην Λίμνη την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 ,ώρα 5.30, θα ασχοληθεί με τα πιο κάτω θέματα:


1. Αίτηση συνταξιούχων Κηρίνθου και περιχώρων Δήμου Κηρέως για παραχώρηση δημοτικού χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα του σωματείου.

Αίτηση αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Λίμνης» για παραχώρηση χώρου στο γήπεδο Μαντουδίου για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

3.Αίτηση Φίφα Ζωής του Ιωάννη για παραχώρηση γηπέδου Στροφυλιας για προπονητική χρήση

4. Αίτηση Φίφα Ζωής του Ιωάννη για παραχώρηση αίθουσας συνελεύσεων στη Στροφυλιά για χρήση

Αίτηση Παπακωνσταντίνου Μαρίας για μίσθωση αγροτεμαχίου

6. Αίτηση κας Αλεξίου Βασιλικής του Ευθυμίου για μείωση μισθώματος ακινήτου

Αίτηση Ευσταθίου Ιωάννη του Αναστασίου ,κατοίκου Ροβιών

Αίτηση παραχώρησης χρήσης δημοτικών χώρων ( κ. Τσιβίκα Αθανασίου –Παπαπάνου Θεοδώρου )

Αίτηση για κατασκευή πέργκολας στην τοπική κοινότητα Μαντουδίου κ. Τσιβίκα Αθανασίου

Μη παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου (δημοτική οδός) στην Νικολάου Βασιλική του Κων/νου για ανάπτυξη πρόσθετων τραπεζοκαθισμάτων

Έγγραφο Δασαρχείου Λίμνης για στέγαση Δασονομείου

Χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου –καντίνα (ρυμουλκούμενη κινητή καντίνα ) κ. Σταγάκη Γεωργίου του Σπυρίδωνα

Μερική ανάκληση της 140/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Εισήγηση για την λειτουργία στάσιμου υπαίθριου εμπορίου σε
τοπικές Κοινότητες του Δήμου για το έτος 2016»

Ανάκληση της αρίθμ. 93/2013 απόφασης δημοτικού συμβουλίου «Περί παραχώρησης χρήσης δημοτικού χώρου που βρίσκεται στην παραλία Μακρύ Γιαλός της τοπικής κοινότητας Βλαχιάς για τοποθέτηση καντίνας»

Αίτημα της RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Α.Ε. Ειδικού σκοπού για την εγκατάσταση ασύρματου κόμβου, με κωδ. Ονομασία «2422904 ΚΗΡΙΝΘΟΣ», σε δημοτική έκταση εμβαδού 625 τ.μ. πλησίον οικ. Κήρινθος
(Απόφαση αρ. 6/2016 απόφασης Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου)

Αίτηση διαγραφής νηπίου από τον παιδικό σταθμό Μαντουδίου

Η αρίθμ. 2/2016 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα «Εξέταση εισήγησης Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών για παραχώρηση χρήσης αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Ροβιών»

Η αρίθμ. 4/2016 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα «Εξέταση εισήγησης Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ροβιών για παραχώρηση χρήσης αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Ροβιών»

Η αρίθμ. 5/2016 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα «Εξέταση εισήγησης Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ροβιών για παραχώρηση χρήσης αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Ροβιών»

Κατανομή πίστωσης (Α΄ Κατανομή) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων
Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής έργου «Συλλογή παλαιοντολογικών ευρυμάτων από την ευρύτερη περιοχή Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας»

Έγγραφο αρ.πρωτ. 290/6-2-2017 ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ με θέμα «Καταβολή μετοχικού κεφαλαίου»

Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από το ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας (Έγγραφο 2347/17-10-2016)

Η αριθμ. 62/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: Διατήρηση ή κατάργηση κενωθέντος περιπτέρου στην τ.κ Ροβιών Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων»

24 Σχόλια:

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός είναι ασήμαντα Χατζή και μπορούν να περιμένουν; Ας ασχοληθούμε με τα σημαντικά τώρα μικρόαιτήματα δημοτών

Είναι δυνατόν κύριε/α 10:28 να θεωρείτε μικροαιτηματα,θέματα μείζονος σπουδαιότητας όπως π.χ το δεύτερο θέμα που αφορά επιχείρηση-συγγνώμη σύλλογο-δυναμικής δημοτικού συμβούλου και θαυμαστριας του προέδρου.
Πάντως ο Προεδρος κράτησε τα προσχήματα ούτε πρώτο ούτε μοναδικό θέμα προς συζήτηση το έφερε.

Χρήση δημοτικού γυμναστηρίου σε ιδιωτικό σωματείο χωρίς αντίτιμο είναι σοβαρή παράβαση καθηκόντων. Ας σκεφτούν καλά τι θα ψηφίσουν οι σύμβουλοι

Μετά τον Δήμο Μαραθώνα στον οποίο ο νύν δήμαρχος κ. Ψινάκης έκοψε το Sporting Party της δωρεάν παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ημετέρους του δήμου και δημοτικούς συμβούλους, τώρα έρχεται επιτέλους ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος και βάζει τάξη στην εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου

Για διαβάστε εδώ

https://24hathenspress.wordpress.com/2015/01/01/%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%85/Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Β.Δ. 24-9/20-10-58 «Περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον Νόμου των ισχυουσών διατάξεων περί των προσόδων των δήμων και κοινοτήτων», οι δήμοι δικαιούνται να επιβάλλουν τέλη ή δικαιώματα οριζόμενα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, για χρήση δημοτικών κτημάτων έργων ή υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η οικονομική επιτροπή εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών.

Ξέφραγο αμπέλι ο δήμος μοιράζουν τσάμπα δημοτική γη χωρίς προϋποθέσεις και όρους χρήσης σε ημετέρους για ψηφοθηρικά εκμετάλλευση . Διαβάστε τι κάνει η Λευκάδα

https://inlefkas.gr/2015/08/%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E/

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Πάει αρκετός καιρός που σ΄ όλους τους δήμους της περιοχής μας, γίνεται ένα «πανηγύρι» παραχώρησης σχολείων. Παραχωρούν τα σχολεία όχι μόνο σε συλλόγους γονέων, αλλά σε κάθε είδους σύλλογο, για κάθε είδους δραστηριότητα και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες παραχώρησης. Έτσι, ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και τα πρώτα «παρατράγουδα». Σχέσεις ψηφοθηρικές των Δήμων καθορίζουν το ποιός θα πάρει το κάθε σχολείο.

1. Οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται για χρήση σε φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων για μια μέρα.
2. Η παραχώρηση σχολικών χώρων σε μόνιμη βάση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατή, γιατί έτσι δεσμεύονται πολύτιμοι χώροι, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολείων.
3. Προυπόθεση για να παραχωρηθεί ο χώρος, ακόμα και σε σύλλογο γονέων, είναι το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί να αφορά όλα τα παιδιά του σχολείου, χωρίς διακρίσεις και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση. Κάθε πρόγραμμα δεν θα πρέπει να απευθύνεται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών, με κριτήρια κοινωνικοοικονομικά και να αποκλείει άλλους μαθητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν παραχωρούνται χώροι για το Πρόγραμμα.
4. Και μάλιστα με δραστηριότητες που να εναρμονίζονται με τους βασικούς σκοπούς και τις αρχές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Τα γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν, να μην παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία που είναι ευθύνη της πολιτείας. Να αντλούν το περιεχόμενο του από : τις Εικαστικές Τέχνες, τη Μουσική, το Θεατρικό Παιχνίδι, το χορό, την κίνηση, τις αθλοπαιδιές, τις προβολές, τα επιτραπέζια παιχνίδια, την ενισχυτική διδασκαλία, την προετοιμασία για την επόμενη ημέρα στο σχολείο και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οποιαδήποτε άλλη δράση πρέπει να έχει την έγκριση του ΥΠ.Π.Θ. Η ευθύνη για την εφαρμογή του κάθε Προγράμματος ανατίθεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (αδιόριστο). Άρα, οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες δε μπορούν να γίνονται στα σχολεία.
5. Σε εξωσχολικούς φορείς (τοπικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία κλπ.) είναι δυνατή η παραχώρηση σχολικού χώρου μόνο για την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων (συνήθως ημερήσιων, κι όχι κατ΄ επανάληψη ή συνέχεια όλο το χρόνο), καθώς και για μικρό χρονικό διάστημα για την διεξαγωγή εξετάσεων ή την πραγματοποίηση σεμιναρίων. Για τις μόνιμες δραστηριότητες των διάφορων συλλόγων, υπάρχουν άλλες αίθουσες του κάθε δήμου για να αξιοποιηθούν.
6. Ο τρόπος που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται τα σχολεία απ΄ τους διάφορους συλλόγους, εισάγει την επιχειρηματική δράση και την κερδοσκοπία. Όλοι ισχυρίζονται ότι οι διάφορες δραστηριότητες γίνονται δωρεάν, αλλά πουθενά δε γίνεται αυτό.
7. Έτσι όπως παραχωρούνται και ποτέ δεν ελέγχονται οι όροι παραχώρησης (αν υπάρχουν τέτοιοι), υπάρχουν φθορές, δημιουργούνται προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας, αλλά και ασφάλειας των σχολείων.
8. Ο τρόπος που λειτουργεί αυτός ο «θεσμός» της παραχώρησης των σχολείων σε τοπικούς συλλόγους και φορείς, φέρνει πιο κοντά και πιο γρήγορα την πολιτική του σχολείου που χρηματοδοτείται απ΄ τους γονείς και τους χορηγούς του. Φέρνει προ των θυρών την εκμετάλευση των σχολικών κτηρίων λες και είναι εμπορεύματα προς πώληση ή ενοικίαση.
http://gseferisedu.blogspot.gr/2015/02/blog-post_8.html

Το νομικό πλαίσιο

https://www.scribd.com/mobile/doc/255586066/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85

Ερώτηση:γιατί ένα πετυχημένο γυμναστήριο παρουσιάζεται σαν σύλλογος?
Επιχειρηματίας μπορεί να πάρει επιδοτήσεις σαν νέος αγρότης?
Τα μέλη των συλλόγων απαιτούν την έκδοση αποδείξεων που δικαιούνται νόμιμα?

ουτε ενας σύμβουλος δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο την καταπάτηση και εκμετάλευση του σχολικού οικοπεδου 15 στρέματα στο προκόπι? Τι κάνει ο προεδρος ? φοβάται πέντε πέντε ...

Θα πρεπει να τεθει σαν ααραβατος όρος ότι όλες οι δραστηριότητες γίνονται δωρεάν, δυστυχώς πουθενά δε γίνεται αυτό κσι ο δήμος οφείλει να ζητήσει αντίτιμο. Η μόνιμη κερδοσκοπική χρήση του μικρού γυμναστηρίου Μαντουδίου για 7 χρόνια τώρα το οποίο μάλιστα έχει αλλάξει και ταμπέλα απο δημοτικό σε ιδιωτικό σε ημέτερους πρώην αντιδημάρχου είναι πρόκληση για τους ενσυνειδητους δημότες. Τι κάνεις δημαρχε; εκτελείς παράνομες αποφάσεις του δημοτικού μας καφενείου.

Ποιο οικόπεδο, που είναι καταρχήν και ποιος το έχει καταπατησει ?
Αν είναι έτσι ο αντιδημαρχος ο πρόεδρος και το σχολειο ας το βάλουν θέμα στο δσ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΝΤΡΟΠΗ

Για την καταχρηστική όπως την χαρακτήρισαν διάθεση σχολικών χώρων για άλλη χρήση από τους δήμους έγινε προχθές ερώτηση στην βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας


https://goo.gl/KpBJvp

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΓΕΙΝΕ ΤΑΒΕΡΝΑ

ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΉΣΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΑΝΟΥΣ.ΚΟΝΑΚΙ-ΛΑΚΑ-ΒΡΟΜΟΝΕΡΑ-ΠΟΤΑΜΝΙΑ-ΣΤΟ 8-ΓΙΠΕΔΟ-ΣΠΗΛΙΑ-ΑΓ;ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ-ΚΙΜΑΣΙ-ΔΑΦΝΟΠΟΤΑΜΟ-ΑΜΙΤΣΑ-...ΒΑΛΕ ΔΉΜΑΡΧΕ ΤΟΥΣ ΜΙΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΡΈΣΤΑ

Χαρίστε τα όλα στους ημετέρους. Χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις έτσι θα μαζέψετε ψήφους. Δεν βλέπετε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα

για το σχολικο οικοπεδο στο προκοπι,,να πατε να ρωττησετε την κυρια διευθυντρια του δημοτικου σχολειου προκοπιου.ειναι υπευθυνη αποκλειστικα,και πρεπει να της ζητηθουν ευθυνες,για το οτι 20 χρονια διευθυντρια,δεν προστατεψε την περιουσια του σχολειου,.οσο για τις ευθυνες των δημοτικων παραγοντων,αδρανησαν,αδιαφορησαν,και ταχαν κανει πλακακια,γιατι ολοι τους ειχαν,και εχουν λερωμενη τη φωλια τους.βαρδα μην βρεθει κανενας παλαβος,και κανει καταγγελιες παρα-μεσα,,τοτε θα δουμε πολυ κλαμα,απο πρωην ,νυν,δημαρχους-δημοτικους συμβουλους,,και την διευθυντρια του σχολειου,που σιεται και λιγνιεται.

Καρκίνος για την περιοχή η παράταξή Στεργίου. Οι αιτήσεις για παραχώρηση έρχονται ή από συμβούλους ή από παιδιά προέδρων τκ αυτής της παράταξης. Ημέτεροι της παράταξης αυτής έχουν καταλάβει τα πέρισότερα δημοτικά κτίρια. Το πιο προκλητικό παράδειγμα ο κυνηγετικός συλλογος Μαντουδίου. Λίγη τσίπα κ. Στεργίου. Τόσο διεφθαρμένη παραταξη

Οι ομόψηφοι νεοσπασθέντες τον Στεργιανισμό/ Καντζουρισμό καψουριδες για εξουσία αποστάτες δεν πάνε πίσω. "Έτεροι Καππαδόκες" στην λαϊκή.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΥΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ 1:51 ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΕΣΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΑΠΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

Ετσι που λειτουργει ο καλυβιωτης ουτε το ενα τις εκατο δεν τον ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Για επιχορήγηση των δαπανών για τις διοργανώσεις εκδηλώσεων καρναβαλιού στις τοπικές κοινότητες, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχουν αιτήματα, ή δεν τα βάζεις στα θέματα;

Οι πιο πολλές αποφάσεις παραχώρησης δημοτικών χώρων στο δήμο μας είναι παρανομες και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας

Το ζήτημα της δωρεάν παραχώρησης δημοτικών ακινήτων ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του 2006 (και συγκεκριμένα από το άρθρο 185 του Ν. 3463/2006 σύμφωνα με το οποίο):

«1. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει.

2. Ομοίως με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.

Όπως συνάγεται από τα ανωτέρω, σκοπός των προαναφερόμενων διατάξεων είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των νομικών προσώπων που ασκούν αποκλειστικά και μόνο κοινωφελή δραστηριότητα ή προάγουν τα τοπικά συμφέροντα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αρμοδιότητες των επωφελούμενων νομικών προσώπων, πρέπει να συμπίπτουν ή να είναι συναφείς με τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α., όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ως τέτοια νομικά πρόσωπα μπορεί να θεωρηθούν το ΙΚΑ, η ΕΥΔΑΠ, το Π.Ι.Κ.Π.Α., η Εργατική Εστία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Παιδικές Κατασκηνώσεις, Καλλιτεχνικοί Οργανισμοί Δήμων ή Κοινοτήτων, κλπ (ΥΠ.ΕΣ. 74677/1977).

Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 4 του υπ’ αριθ.πρωτ. 70194/9.9.1977 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, ορίζεται ότι «κοινωφελής σκοπός είναι εκείνος που συνδέεται με τις γενικότερες υποχρεώσεις του κράτους, όπως η προστασία των απόρων τάξεων, η εκπαίδευση, η σωματική αγωγή, η ίδρυση ασύλων, η ίδρυση και η συντήρηση ορφανοτροφείων, νοσοκομείων, κ.λ.π.»

Το ίδιο ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Και στην περίπτωση αυτή αναγκαία προϋπόθεση για τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού ακινήτου είναι αυτά να ασκούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δραστηριότητα που είτε είναι κοινωφελής, είτε προάγει τα τοπικά συμφέροντα (ΣτΕ 2111/1998, ΣτΕ 3391/1976).

Το κριτήριο για να χαρακτηριστεί ο σκοπός του ΝΠΙΔ ως κοινωφελής είναι αφενός μεν να μην είναι κερδοσκοπικός (να μην αποβλέπει δηλ. στην επίτευξη κέρδους) και να διαθέτει τα όποια έσοδα έχει για την πραγματοποίηση των κοινωφελών σκοπών του, αφετέρου δε να τείνει στην επιδίωξη εξυπηρέτησης ΟΧΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ προσώπου ή ορισμένου κύκλου προσώπων, αλλά του κοινού γενικά, δηλαδή στην εξυπηρέτηση γενικότερης ανάγκης.

Το τελευταίο συμβαίνει όταν με την εκπλήρωση του σκοπού παρέχεται ωφέλεια που καλύπτει ανάγκες ευρύτερης του ατόμου ομάδας, ώστε η εκπλήρωση του σκοπού να ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο και το είδος της παρεχόμενης ωφέλειας να είναι όχι μόνο υλικό, αλλά και ηθικό.

Επίσης είναι προφανές ότι ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ κοινωφελής σκοπός πρέπει να επιβεβαιώνεται και από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Επίσης η προαγωγή των τοπικών συμφερόντων από την άσκηση της δραστηριότητας του νομικού προσώπου είναι ζήτημα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ που συνδέεται με τους σκοπούς του, όπως προκύπτουν από το καταστατικό και εξετάζεται κάθε φορά κατά περίπτωση (Γνωμ. ΝΣΚ 472/2008, 334/2001, 311/1995 443/1992).

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

ΤΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΡΑΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ; ΜΗΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ Η ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εσύ 2.10 μ.μ. Θα πεθάνεις με τον καϊμό που δεν μπορείς
να ακολουθήσεις τον Δήμαρχο.
Πως να τον ακολουθήσεις ρε φίλε όταν εσύ και κάτι λίγοι
σαν και σένα πάτε πίσω να βρείτε τα παλιά σας συμφέροντα.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.