powered by Surfing Waves

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Εγκαίνια νέου τομέα Ε.Κ.Α.Β. στην Κύμη

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η επίσημη τελετή έναρξης του τομέα ΕΚΑΒ Κύμης, στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Κύμης. Σημειώνεται ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου τομέα έγινε μέσω δωρεών του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, φορέων και πολιτών, χωρίς οικονομικό κόστος για το ΕΚΑΒ.

«Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οργανωτικού σχεδίου του Οργανισμού για την ενίσχυση των Δομών Υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας -βάσει τοπογραφικών παραμέτρων και άλλων αναγκών- και στοχεύει στην πληρέστερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας στους κατοίκους όλων των όμορων περιοχών της Κύμης», τονίζει με ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας.





Ο Συμεών Κεδίκογλου στα εγκαίνια του τομέα Ε.Κ.Α.Β. Κύμης





Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα ΕΚΑΒ στην Κύμη by LAMIASTARGR




Σε σχολιασμό αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και την έναρξη λειτουργίας του τομέα του ΕΚΑΒ, προέβη ο Αντώνιος-Πάρτις Σώτος, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ευβοίας.
Αντώνιος Πάρις Σώτος
Αντώνιος Πάρις Σώτος



Η επίσκεψη του Υπ.Υγείας στην Κύμη για την έναρξη λειτουργίας του τομέα ΕΚΑΒ στην Κύμη σηματοδοτεί μία νέα σελίδα στην παρέμβαση της ΕΙΝΝΕΥΒ στο χώρο της Δημόσιας Υγείας της Εύβοιας. Ηδη από τον Αύγουστο του 2013 στο 2ο κατά σειρά υπόμνημά μας επισημαίναμε τα εξής: 
...."Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθούν οι σημερινές αυξημένες ανάγκες των απομεμακρυσμένων περιοχών της Εύβοιας θα πρέπει:

Α) Να δημιουργηθούν πυρήνες ΕΚΑΒ με 3-4 τουλάχιστον σύγχρονες μονάδες ασθενοφόρων (κινητή μονάδα) σε κάθε υγειονομικό σχηματισμό (Νοσοκομείο) και με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό (διασώστες και εξειδικευμένους ιατρούς) που να καλύπτουν με 24ωρες βάρδιες όλη την περιοχή ευθύνης τους.

Β) Να εκσυγχρονιστούν τα υπάρχοντα ασθενοφόρα των σχηματισμών αυτών και να τεθούν στην υπηρεσία των πυρήνων του ΕΚΑΒ.

Γ) Να δημιουργηθεί με ευθύνη του ΕΚΑΒ , υπηρεσία άμεσων αεροδιακομιδών με ελικοδρόμια σε κάθε πόλη (Ιστιαία,Κύμη,Κάρυστο) για την διακομιδή των πλέον βαρέων περιστατικών που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν σε πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο σχηματισμό,αλά και για την γρήγορη και ασφαλή διακομιδή περιστατικών,όταν απαιτείται, σε περίπτωση αποκλεισμένων ή πολύ απομακρυσμένων περιοχών.(πχ.περιοχή Κάβο Ντόρο, ορεινή Εύβοια)

Δ) Να αναβαθμιστούν εκ βάθρων οι υπάρχοντες περιφερειακοί σχηματισμοί , Νοσοκομεία Κύμης & Καρύστου, και να στελεχωθούν με το 3 πλάσιο τουλάχιστον μόνιμο ιατρικό,νοσηλευτικό, και λοιπό προσωπικό ούτως ώστε να ανταποκριθούν στις ήδη αυξημένες απαιτήσεις του εν γένει πληθυσμού των περιοχών υγειονομικής ευθύνης τους.

Να εξοπλιστούν με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (Αξονικό Τομογράφο, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, πλήρη Βιοπαθολογικό εξοπλισμό, Αιμοδοσία) και επαρκές νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ε) Ειδικά για τη περιοχή του Βορείου διαμερίσματος (ΚΥ Ιστιαίας) που δεν διαθέτει νοσοκομειακή μονάδα, διαθέτει όμως ένα προσφάτως ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας με προδιαγραφές μικρής νοσηλευτικής μονάδας, που παραμένει ανεκμετάλλευτη,προτείνουμε την άμεση στελέχωσή του με το 2 πλάσιο από το ήδη προβλεπόμενο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό,και ταυτόχρονα να εξοπλιστεί με σύγχρονο και επαρκή ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Επίσης δε ειδικά για το ΚΥ Ιστιαίας, να διασυνδεθεί υγειονομικά με το Νοσοκομείο Λαμίας σαν ο πλέον κοντινότερος Νοσοκομειακός σχηματισμός.

Προτείνουμε επίσης για το ΕΚΑΒ Ιστιαίας ,την ενδυνάμωσή του με τουλάχιστον 3 επιπλέον ασθενοφόρα οχήματα , και στελέχωσή του με το τριπλάσιο τουλάχιστον ποσοστό προσωπικού,από το παρόν ,έτσι ώστε να καλύπτονται καθημερινά οι 24ωρες συνεχείς βάρδιες απρόσκοπτα.

ΣΤ) Επισημαίνουμε ότι αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για να λειτουργήσουν οι παραπάνω υποδομές είναι η πλήρης και επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και η όσον το δυνατόν γρηγορότερη αποπεράτωση του υπό ανέγερση Νέου Νοσοκομείου."Οταν λοιπόν η συνδικαλιστική μας δράση παράγει έργο προς όφελος των πολιτών η δράση "άλλων τοπικών πολιτικών ταγών" περί άλλων τυρβάζει!!! Επισημαίνουμε όμως ότι η λειτουργία του κέντρου αυτού του ΕΚΑΒ στην Κύμη αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, όπως υποστελέχωση και παλαιότητα οχημάτων αλλά και υποχρηματοδότηση λόγω περικοπών από την επιχορήγηση του ΕΚΑΒ. Θεωρούμε ότι η επιστημονικά τεκμηριωμένη παρέμβασή μας πάνω στο θέμα αυτό επέφερε την αφύπνηση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κεντροανατολικής Εύβοιας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας σε πείσμα των καιρών με γνώμονα το καθολικό αίτημα για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Συνεχίζουμε.....

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΡΘ/ΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.