powered by Surfing Waves

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Προέδρος από την παράταξη Στεργίου αντιδρά στην αναφύτευση των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης και φοβερίζει σύλλογο



Υπάρχουν και τέτοια τραγελαφικά!



 από την σελίδα facebook  του kireas.org

O σύλλογος μας έλαβε σήμερα Δευτέρα ένα εκφοβιστικό τηλεφώνημα από τον κ. Ιωάννη Φίφα με το οποίο καταδίκαζε την εκστρατεία αναφύτευσης των θαλασσόκρινων σε τμήματα της παραλίας της Κρύας Βρύσης στα οποία έχουν εξαφανιστεί. Με έντονο ύφος μάλιστα μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Ο κ. Φίφας είναι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κηρίνθου εκλεγμένος με τον φιλό-ΒΙΠΕ-κο συνδυασμό του κ. Στεργίου. Δεν έχει στο ενεργητικό του καμία δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά θέματα ή και κάποια ένδειξη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Είναι προφανές ότι ο κ. Φίφας αναλαμβάνει το ρόλο του ετεροκίνητου συνεχιστή της αρτηριοσκληρωτικής αντιπαράθεσης ενάντια στον kireas.org που είχε ξεκινήσει ο συνδυασμός του με την ΒΙΠΕ.

Οι αρμοδιότητες του κ. Φίφα σαν προέδρου τοπικής κοινότητας ορίζονται σαφώς από το άρθρο 82 του Ν. 3852/2010  και δεν συμπεριλαμβάνουν τον εκφοβισμό συλλόγων αλλά ούτε και καμία αδειοδοτική εξουσία όπως περιέργως και καμία αρμοδιότητα σε θέματα προστασίας φυσικού περιβάλλοντος. Ούτε εισηγητική. Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Φίφας θα είχε μελετήσει τα άρθρα 82 και 84 του Ν. 3852/2010 και άρθρα 3 και 4 του Κανονισμού λειτουργίας Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου μας (ΑΔΑ 4Α18ΩΛ5-Π) που ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες του .

Ο kireas.org έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων στην δημοτική αρχή για την δημιουργία κανονιστικού πλαισίου καθώς και υποδομών που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική προστασία του θαλασσόκρινου.


Τα θαλασσόκρινα κινδυνεύουν από το μηχανικό καθαρισμό της άμμου, τους τροχούς και τα πόδια των επισκεπτών και τον "καθαρισμό" του χώρου  για το παρκάρισμα τροχόσπιτων

Διαβάστε επίσης


Τις εκριζωμένες αποικίες των θαλασσόκρινων της Κρύας Βρύσης αναφυτεύει ο kireas.org

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.