powered by Surfing Waves

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ποιές είναι οι αλλαγές για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ


Τέσσερις αλλαγές θα έχει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα απόφαση θα προβλέπονται τα εξής:

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 ετών, ενώ στο προηγούμενο συμμετείχαν άνεργοι έως 25 και άνω των 25 ετών. Επίσης όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, δυνατότητα που δεν υπήρχε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ολιγοήμερης άδεις με αποδοχές, ενώ όσοι απουσιάζουν για λόγους ασθενείας θα μπορούν να παρατείνουν και την απασχόλησή τους πέραν των πέντε μηνών.

Σε ότι αφορά στις μηνιαίες αποδοχές, αυτές παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα προγράμματα. Ήτοι οι καθαρές αποδοχές ορίζονται σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών. Για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών οι καθαρές αμοιβές ημερησίως ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι παραπάνω από 427 ευρώ το μήνα.

Ως χρόνος εργασίας θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη / επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος απασχοληθεί λιγότερο από 25 ημέρες το μήνα, τότε οι αμοιβή του θα προκύψει από τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης επί του ημερήσιου ποσού πληρωμής.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.