powered by Surfing Waves

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δεν θα γίνει ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μαντούδι

Σύμφωνα με ανάρτηση του συλλόγου kireas.org  στην ιστοσελίδα του στο facebook η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακάλεσε την άδεια παραγωγής  για τον  θερμοηλεκτρικό σταθμό 1.160 Μεγαβάτ στους Φούρνους Μαντουδίου.



Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο  




από Kireas.org

Η ΡΑΕ ανακαλεί την άδεια παραγωγής για τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο μετά από αίτηση της ΤΕΡΝΑ


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ανακάλεσε μετά από αίτηση της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ, ΗΡΩΝ V ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ την άδεια παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο 1.160 MWe που είχε δώσει το 2010 ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης. Ο kireas.org είχε αντιταχθεί εξαρχής ενάντια στην μονάδα αυτή που θα έκανε το δήμο την δεύτερη Πτολεμαΐδα της Ελλάδας με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και τον πρωτογενή και τουριστικό τομέα της τοπικής οικονομίας.


Σύμφωνα με την απόφαση ανάκλησης της ΡΑΕ ο εν λόγω σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 1160MW δεν έχει υλοποιηθεί, γεγονός που δεν δημιουργεί προβλήματα στην ασφάλεια εφοδιασμού του συστήματος ούτε στον μακροχρόνιο ενεργειακό προγραμματισμό του Διαχειριστή του Συστήματος, δεδομένου ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στην Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ.


Σχετικά


Η απόφαση ανάκλησης της άδειας παραγωγής από την ΡΑΕ

http://www.rae.gr/old/lic/revocations/139-2014an.pdf



Η άδεια παραγωγής που ανακλήθηκε

http://www.scribd.com/doc/98694818/2010-06-09-apofasi-358-1#fullscreen

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.