powered by Surfing Waves

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

«Τρέχει» το κλείσιμο των ΧΑΔΑ το ΥΠΕΚΑ – Στόχος η αποτροπή προστίμων

Η  Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποφάσισε  την  εξυγίανση και αποκατάσταση σε 3 χώρους που έχουν διαπιστωθεί ανεξέλεγκτες αποθέσεις σκουπιδιών στην περιοχή «Παρασκευόρεμα». Ο δήμος μας  πρέπει μέχρι  το Δεκέμβρη 2014  να συμμορφωθεί διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις.

Το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), η δημιουργία έργων διαχείρισης αποβλήτων και  η επέκταση της ανακύκλωσης σε όλους τους δήμους της Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, δρομολογούνται μετά την υπογραφή τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Σε ό,τι αφορά στους ΧΑΔΑ, ο υπουργός δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια να αποτραπεί η επιβολή χρηματικών κυρώσεων στη χώρα μας και συμπλήρωσε πως ήδη σε όλες τις Περιφέρειες της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, έχει εξαλειφθεί  η ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων. Ωστόσο απομένουν ορισμένες περιοχές, Πελοπόννησος και ορισμένες νησιωτικές περιοχές, για τις οποίες είναι σε εξέλιξη ειδικό πρόγραμμα δράσης.
Ειδικότερα, τα έργα που δρομολογούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  αφορούν στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων του δήμου Πύργου Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των δήμων των Νομών Δράμας και Έβρου και του δήμου Νέστου Ν. Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων των Νομών Ευρυτανίας, Φωκίδας και των Δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου νομού Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου η διευθέτηση είναι μείζονος σημασίας. Δεν είναι λίγες οι χρηματικές «καμπάνες» που έχουν ηχήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας. Ορισμένες άγγιζαν ξεπερνούσαν και τις 70.000 ημερησίως (!) αναλογικά με το ύψος των προστίμων και τη διάρκεια αποπληρωμής τους.


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε μέτρα εξυγίανσης – αποκατάστασης στους  3 παραπάνω χώρους απόρριψης αποβλήτων στην περιοχή «ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΡΕΜΑ" με  την σχετική απόφαση  ΑΔΑ: 7ΑΦ3ΟΡ10-7ΘΒ



Διαβάστε επίσης


Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης: Σκουπιδότοπος Παρασκευορέματος τέλος

Σκουπιδό-Λίμνες Παρασκευορέματος. Ουλή της μαύρης περιόδου Ψαρρού



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.