powered by Surfing Waves

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δημοκρατία και Τοπικό περιβάλλον


Ο ενεργός πολίτης θα βρεθεί στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2013 (Ε.Ε.Τ.Δ) στις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται από αύριο Πέμπτη 13 έως την άλλη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με θέμα τη «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι, Προτείνω, Αποφασίζω».
Στόχος των εκδηλώσεων είναι, η ενεργοποίηση των πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Κογκρέσσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, και σ” αυτήν συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και οι ενώσεις τους, με σειρά εκδηλώσεων στη διάρκεια της ΕΕΤΔ 2013.
Σύμφωνα με την κεντρική φιλοσοφία του Κογκρέσου, η ιδιότητα του πολίτη συμπεριλαμβάνει τόσο το δικαίωμα όσο και την ευθύνη της συμβολής, μέσω της δέσμευσης και της συμμετοχής, στην ζωή της κοινότητας και τη διαμόρφωση των δημόσιων πολιτικών.
Η αίσθηση της από κοινού ευθύνης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων και των πολιτών μπορεί να ενδυναμωθεί με την εμπλοκή των πολιτών σε μία διαφανή και ανοικτή διαδικασία λήψης αποφάσεων για την κοινότητα τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.