powered by Surfing Waves

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

246 χιλιάδες ευρώ για την περίφραξη και τον ηλεκτροφωτισμό του λιμένα Μαντουδίου

Δελτίο τύπου από την ιστοσελίδα του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου




Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ παράλληλα με τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκα Κώστα για τη συνεργασία του και τις κοινές προσπάθειες με τον Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας, που είχαν ως αποτέλεσμα να εγκριθούν πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για την υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων στην Κύμη και το Κυμάσι, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων οικονομικής, εμπορικής και τουριστικής περιφερειακής ανάπτυξης.

Ουσιαστικά με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του οράματος για την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης ως «πύλη» της Ελλάδας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και για την αξιοποίηση του λιμένα Μαντουδίου στο Κυμάσι, που θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ανάγκες της περιοχής.

Ο Σίμος Κεδίκογλου θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης των έργων, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσής τους μέχρι την άνοιξη.
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης συνολικού ύψους 500.000 ευρώ αφορά στα εξής έργα:
  1. Σύνδεση Νέου Λιμένα Κύμης με του υφιστάμενο οδικό δίκτυο (προϋπολογισμού 123.000 ευρώ).
Οι προτεινόμενες επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αφορούν τον νέο Λιμένα Κύμης που χρηματοδοτήθηκε για την ολοκλήρωσή του από πιστώσεις ΕΣΠΑ. Η ασφαλτόστρωση των δρόμων εισόδου και εξόδου του λιμανιού αποσκοπεί στην ομαλή διέλευση των οχημάτων στο λιμάνι στον περιορισμό της έκλυσης σκόνης και στον εξωραϊσμό του λιμένος.
  1. Ολοκλήρωση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Νέου Λιμένα Κύμης (προϋπολογισμού 123.000 ευρώ)
Σκοπός του έργου είναι η παραλαβή, διανομή και χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο του Λιμένα και η ασφαλής και ομαλή λειτουργία του. Ο νέος Λιμένας Κύμης (επέκταση) αποτελεί έργο ΕΣΠΑ το οποίο στην παρούσα φάση παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα καθώς αποτελεί πύλη εισόδου αλιευμάτων από το Αιγαίο, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Εύβοιας-Σποράδων και μελλοντικά αναμένεται να εξυπηρετήσει εμπορευματικές – τουριστικές- ανάγκες καθώς θα αποτελέσει Λιμένα-Πύλη εισόδου.
  1. Ολοκλήρωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού λιμένα Μαντουδίου (Κυμάσι) με προϋπολογισμό 123.000 ευρώ.
Εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Εύβοιας-Σποράδων.
  1. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και περίφραξη χώρου χερσαίας ζώνης σύμφωνα με τον ISPS στο λιμένα Μαντουδίου (Κυμάσι) με προϋπολογισμό 123.000 ευρώ.
Πρόκειται για εργασίες οι οποίες στοχεύουν στη λειτουργικότητα, στην ασφάλεια και στην άμεση αξιοποίηση του Κυμασίου.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις επισκευής αποτελούν ώριμα έργα μείζονος σημασίας, τα οποία, όπως υπογραμμίζεται, συνδέονται με την ομαλή, ασφαλή λειτουργία, καθώς και την άμεση εμπορική και οικονομική αξιοποίηση του νέου Λιμένα Κύμης και του Κυμασίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.