powered by Surfing Waves

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Υπογράφηκε σύμβαση για την οριστική μελέτη κατασκευής της Αγοράς Χαλκίδας



Υπεγράφη σήμερα από τον δήμαρχο Χαλκιδέων και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης κατασκευής του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τη Χαλκίδα και τον δήμο Χαλκιδέων γενικότερα, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, που καθυστέρησε 30 χρόνια. Τόνισε ακόμη ότι η υπογραφή της σύμβασης προέκυψε μετά από συνεχή αγώνα της δημοτικής αρχής σημείωνοντας ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά από συνεχείς συναντήσεις με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και αυτοψίες στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, δόθηκε άδεια στον δήμο να καθαρίσει και να απομακρύνει τόσο τα σκουπίδια όσο και τις πρόσθετες κατασκευές.

Από το εσωτερικό της Δημοτικής Αγοράς απομακρύνθηκαν 300 τόνοι σκουπιδιών και ακαθαρσίες, όπως και τόνοι αντικειμένων από τις άχρηστες πρόσθετες κατασκευές.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 στην κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εγκρίθηκε η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, την οποία υπέγραψε στις 19 Ιανουαρίου 2015 ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας. Αμέσως μετά, ο Δήμος Χαλκιδέων ανέθεσε σε αρχιτεκτονικό γραφείο τη σύνταξη η οποία εγκρίθηκε στις αρχές του 2016 από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνέχεια προκηρύχθηκε από το δήμο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων, με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου, που αφορά στην “Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και στην ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς”.

Με τη σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα θα συνταχθεί οριστική μελέτη κατασκευής του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2018. Στη συνέχεια, αφού εγκριθεί από τη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, θα δημοπρατηθεί το έργο.

Όσον αφορά στις λειτουργίες που θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, προτείνεται η δημιουργία ενός πόλου συναλλασσόμενων δραστηριοτήτων, αφιερωμένο στις ομάδες της πόλης, με επίκεντρο τις παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές, η συνύπαρξη του εμπορικού χαρακτήρα με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η ένταξη χρήσεων με συμπληρωματικά ή διευρυμένα ωράρια και τέλος, η διοργάνωση δράσεων στους υπαίθριους χώρους της Αγοράς και της Πλατείας.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.