powered by Surfing Waves

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Από τους σχολιαστές μας. Ανάπτυξη της περιοχής: "το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο".

Λάβαμε τα παρακάτω 2 σχόλια από ανώνυμους στο άρθρο για τις Λίμνες των ορυχείων τα οποία  αναδημοσιεύουμε σαν κανονική ανάρτηση. Τα σχόλια ήταν απάντηση σε σχολιαστή που συνέδεε την αξιοποίηση των λιμνών με λουκέτο της Τέρνα.



Τα σχόλια 


19 Δεκεμβρίου 2017 - 12:46 π.μ.


Είναι σίγουρο πως η ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε. ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαχειριστεί τις εκτάσεις που πήρε χαριστικά.
Μετρήστε τα έσοδα της από τις εξαγωγές λευκόλιθου που έχει πραγματοποιήσει και αναλογιστείτε τα έξοδα μέχρι το λιμάνι.
Είναι προφανές πως το μεταλλείο δεν αποδίδει.
Κανείς δεν ξέρει τους μελλοντικούς σκοπούς της ΤΕΡΝΑ.
Όταν φανερωθούν θα είναι αργά.
Αν μπορεί να υπάρξει μια ήπιας μορφής εκμετάλλευση της περιοχής, ποιο θα είναι το πρόβλημα;
Θα πρέπει πλέον να δεχτούμε πως το μέλλον της περιοχής είναι η τουριστική ανάπτυξη.
Πρέπει να συνηθίσουμε πως ο όρος: γκαρσόνια της Ευρώπης, δεν είναι υποτιμητικός.
Πόσοι νομίζουν πως ασκούν υποτιμητικό επάγγελμα οι νέοι που δουλεύουν γκαρσόνια στα νησιά;
Πρόβλημα είναι που το κυμάσι δεν έχει ιδιοκτησίες κοντά στη θάλασσα και που όσοι έχουν εκτάσεις πιο πίσω δεν ξέρουν, δεν θέλουν ή δεν έχουν τα μέσα να φτιάξουν τουριστικές μονάδες.
Βέβαια είναι μεγαλύτερο λάθος να περιμένουμε "ειδικούς" σαν τον Κυριάκο ή τον Αρβανίτη και τον Αντρικάνα να δείξουν τον δρόμο της ανάπτυξης.
Δείτε την ανάπτυξη της Χαλκιδικής, που προσφέρει σχεδόν το ίδιο φυσικό περιβάλλον με την περιοχή μας και μάλλον με λιγότερες μέρες ηλιοφάνειας.
Δείτε το Πευκί με την τουριστική ανάπτυξη που έχει.
Δείτε τον θρησκευτικό τουρισμό με τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.
Τουρίστες που μένον στο Πευκί, έρχονται ημερήσια εκδρομή στο Προκόπι, δεν θα μπορούσε, άραγε, να γίνει μια περιοδεία στις λίμνες και να μείνουν για μπάνιο και φαγητό στην περιοχή;
Δεν θα άφηναν χρήματα στην περιοχή;
Αν ήταν ανοιχτό το μουσείο του δάσους στο Προκόπι, αν γινόταν το μεταλλευτικό μουσείο στο Κυμάσι, αν ήταν γνωστό το λαογραφικό μουσείο της Αγιάννας, αν ήταν ανοιχτό το παλαιοντολογικό μουσείο της Κερασιάς, δεν θα υπήρχαν επισκέπτες οι οποίοι θα άφηναν χρήματα στην περιοχή;

Ξεκολλάτε επιτέλους από την βιομηχανία που τελείωσε για την περιοχή.
Πρόβλημα είναι που η περιοχή δεν έχει άτομα ειδικευμένα σε κάποια δουλειά, και μην μου πείτε πως είναι ειδικότητα "οδηγός" ! ! !
Δεν έχουν υποχρέωση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να υποβάλλουν προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής;
Ακούσατε ή διαβάσατε καμιά πρόταση;
Τότε για ποιον λόγο βάζουν υποψηφιότητα;
Να βοηθήσουν ποιον, πέρα από τον εαυτό τους;
Κάποιοι επαίρονται για τα χρόνια που είναι εκλεγμένοι στην τοπική αυτοδιοίκηση,
Όλοι ξέρουμε πως εκλέγονται.
Προτάσεις κύριοι εκλεγμένοι για 20 και 25 χρόνια θα υποβάλετε;
Και δεν είναι μόνο οι νυν εκλεγμένοι (αντάρτες της φακής), αλλά και οι πρώην (για να μην τους χαρακτηρίσω τέως (ποτέ δεν ξέρεις την βούληση του ψηφοφόρου), ποιες οι προτάσεις κύριοι πρώην Δήμαρχοι;
Με την εσκεμμένη σας αλαλία δείχνετε πως το μόνο που σας ένοιαζε ήταν το αξίωμα (και γιατί όχι και οικονομικές, κάθε είδους απολαβές).
Αν δεν παραδεχτούμε και δεν αλλάξουμε και συνεχίζουμε να εκλέγουμε για να μας πάνε μπροστά άτομα σαν τον κατζούρα, τον τάρλα, τον αντρικάνα, τον αρβανίτη, τον πρόδρομο, τον ψαρρό, τον περήφανο τον τριάντη και όλους τους δοκιμασμένους (για το μισθό) και αποτυχημένους, το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο.







19 Δεκεμβρίου 2017 - 1:34 π.μ.


Κάποτε υπήρχε μια δοξασία, παράδοση, όπως θέλετε πες το, για την βρύση του Ερωτόκριτου στις Κεχριές.
Δεν θα μπορούσε να γίνει τουριστικό αξιοθέατο;
Πόσοι έχετε πάει στο σπίτι της Ιουλιέτας; Ένα ανύπαρκτο, ιστορικά, σπίτι μιας ανύπαρκτης, αποδεδειγμένα οικογένειας, αλλά ιστορία της φαντασίας του σεξπηρ, και όμως εκατοντάδες χιλιάδες περνάνε καθημερινά από εκεί, χαϊδεύουν το γυμνό στήθος του αγάλματος και λένε μια ευχή (!!!) αλλά κάθονται στις δεκάδες καφετέριες και πιτσαρίες της πλατείας αφήνοντας χρήματα στην πόλη.
Απλά εκείνοι είχαν φαντασία να εκμεταλλευτούν το ανύπαρκτο.
εμείς περιμένουμε σαν την αλεπού να πέσουν του κριαριού, κατά πως λέει μια παροιμία, αλλά το πρόβλημά μας είναι πως τα κριάρια μας (μπροστάρηδες) είναι ευνουχισμένα, είτε από το κόμμα που καθοδηγούνται, είτε από την τσέπη τους.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.