powered by Surfing Waves

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την παράκαμψη της Καστέλλας εντός του 2018






Με τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων άνοιξε η ατζέντα των θεμάτων του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς που συνεδρίασε στο Γυμνάσιο της έδρας του δήμου τα Ψαχνά.

Το φράγμα των Ψαχνών που θα βοηθήσει σημαντικά τους παραγωγούς και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η παράκαμψη Καστέλλας, η έλλειψη ποσότητας νερού στα Ψαχνά, Τριάδα και Καστέλα, η ανάγκη δημιουργίας μιας διαδημοτικής οδού που θα συνδέσει την Βόρεια Εύβοια με το βόρειο τμήμα του δήμου του (Ιστιαία-Μετόχι) ήταν κάποια από τα θέματα που έθεσε ο οικοδεσπότης δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Για το τελευταίο χρειάζεται να γίνει ασφαλτόστρωση δρόμου 20χλμ,ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελέσει έργο πνοής για την περιοχή. Με αφορμή μάλιστα την παρουσία γονέων από τα σχολεία του Πισσώνα, Άτταλης και Πούρνου, ο κος Ψαθάς ξεκαθάρισε τη θέση του, δηλώνοντας ότι προτιμά να υποβαθμιστεί ένα σχολείο και από 6θέσιο να γίνει 5θέσιο, όπως έγινε στον Πισσώνα παρά να κλείσει ένα ολόκληρο σχολείο, εν προκειμένω αυτό του Πούρνου. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να βρει επιμέρους χρήματα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω σχολείων.

Για την παράκαμψη της Καστέλλας ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου, όπως ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου από σχετικό μήνυμα που έλαβε.Το μέλλον του ΤΕΙ των Ψαχνών και γενικότερα η πανεπιστημιακή εκπαίδευση απασχόλησε για αρκετή ώρα τη συνεδρίαση. Τρόπους να αξιοποιήσει χρήματα του ΤΕΙ Στερεάς, που αγγίζουν το ποσό των 2εκ ευρώ και τα οποία εδώ και χρόνια παραμένουν ανενεργά, κατάφερε να βρει η Περιφέρεια, ώστε να γίνουν έργα υποδομής μέσα σε αυτό. Να σημειωθεί ότι η αίθουσα συνεδριάσεων του Γυμνασίου Ψαχνών γέμισε από τους περιφερειακούς συμβούλους, τους αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους από τους όμορους δήμους, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Ο καθένας με την σειρά του είχε να πει κάτι για τις ανάγκες του τόπου και τις προοπτικές ανάπτυξής του.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.