Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Διευκρινήσεις του ΥΠΕΣ για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ στον τομέα της καθαριότητας

Το ζήτημα των εκπρόθεσμων αιτημάτων δήμων προς του υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού καθαριότητας, μεσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, εξετάζεται να αντιμετωπιστεί με νέα διαγωνιστική διαδικασία.

Αυτό διευκρινίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την υποβολή εκπρόθεσμων αιτημάτων από δήμους, τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στην τελική απόφαση του υπουργείου, και άρα δεν συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία στην διαδικασία διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είναι σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει πως το άρθρο 24 του ν. 4479/2017 προέβλεπε ότι οι σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την τροποποίηση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας θα έπρεπε να αποσταλούν στις οικίες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2017. Επειδή ορισμένοι δήμοι ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, δόθηκε μακρά «σιωπηρή» παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία, ώστε να συμπληρωθούν τα αιτήματα.

Ωστόσο, σημειώνει, πως χωρίς να ευθύνονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, υπήρξαν καθυστερήσεις ακόμη και στη δεύτερη αυτή φάση υποβολής αιτημάτων.

«Τα αιτήματα των ΟΤΑ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έγιναν τελικά δεκτά με μία και μόνη προϋπόθεση: Να διεξαχθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ώστε να αναρτηθούν οι προσωρινοί Πίνακες επιτυχόντων πριν παρέλθει η 31η Μαρτίου 2018, που είναι το ανώτερο χρονικό όριο απασχόλησης των υφιστάμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα».

Όπως δε εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε εκπροσώπους των εργαζομένων στη καθαριότητα από τον δήμο Πειραιά, με τους οποίους συναντήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, το ζήτημα των εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων, τα οποία σωρεύονται, εξετάζεται να αντιμετωπιστεί με νέα διαγωνιστική διαδικασία.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.