powered by Surfing Waves

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΚΑ-ΣΤΕ. Το ξέρατε ότι: Τα καμένα-χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια και λίπη,......

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ»
της ENΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει
ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ

«ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»
την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Δεκεμβρίου 2017
στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα, από 8.00 έως 14.00
www.epka-ste.gr, epkastereas@gmail.com,
fb: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ:
ΛΑΔΙ: εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο , φετινής εσοδείας 4 €/κιλό (συσκευασίες 5 και 10 λίτρων) από παραγωγό, Άγιος Αθανάσιος Ευβοίας
ΟΣΠΡΙΑ: φακές 4 €/κιλό, φάβα 6€/κιλό, φασόλια 4€/κιλό,ρεβύθια4€/κιλό,μαυρομάτικα 4€/κιλό, κουκιά 4€/κιλό από παραγωγό, Αμφιθέα Ευβοίας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ: σπαγγέτι με αυγά ελευθέρας βοσκής, τραχανάς λαχανικών, ξινός τραχανάς, γλυκός τραχανάς 1,90 €/μισό κιλό, χυλοπίτες με αυγά κι αιγοπρόβειο γάλα, χυλοπίτες με ζέα 2,10 €/μισό κιλό, χυλοπίτες ολικής 1,70 €/μισό κιλό από παραγωγό Ιστιαίας Ευβοίας.
ΒΟΤΑΝΑ: τσάι του βουνού, ρίγανη, φασκόμηλο, λουίζα, λαδανιά κι άλλα πολλά θεραπευτικά βότανα 1€/ματσάκι, από Αμφιθέα Ευβοίας
ΚΑΣΤΑΝΑ: 3,5 €/κιλό από Δίρφυ Ευβοίας
ΜΕΛΙ πεύκου: 7€/κιλό, από Δίρφυ Ευβοίας
ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ: χειροποίητα από λάδι με γάλα γαϊδούρας/πατσουλί 3€/τμχ.,
θυμάρι/χαμομήλι/tea tree 1,50€/τμχ, αλόε βέρα/σανταλόξυλο/λεβάντα 1,20€/τμχ, από Ν.Λάμψακο Χαλκίδας

ΑΛΕΥΡΙ: 70% Μαλακό για όλες τις χρήσεις,. Κίτρινο Ψιλό για πρόσφορα και ζυμαρικά, Πιτυρούχο για υγιεινή διατροφή, 55% Πολυτελείας για πίτσες, γλυκά, Super για τσουρέκια, όλα 1€/κιλό. Ακόμα θα υπάρχουν Καλαμποκάλευρο – Κριθαράλευρο – Σικάλεως – Σιμιγδάλι Χοντρό – Σιμιγδάλι Ψιλό – Πληγούρι, από Μύλους Τριπόλεως Αρκαδίας.
ΠΑΤΑΤΕΣ: φετινής εσοδείας 0,40 €/κιλό από παραγωγό περιοχής Τριπόλεως Αρκαδίας.
ΣΚΟΡΔΑ: 1 €/4 τμχ
ΡΥΖΙ: κίτρινο, νυχάκι, καρολίνα, καστανό 1,10 €/κιλό, αρωματικό ρύζι τύπου μπασμάτι ελληνικό, 1,50€/μισό κιλό, βιολογικό ρύζι 1,20 €/κιλό από παραγωγό Μεσολογγίου.
ΑΛΑΤΙ: ψιλό, χοντρό 1€/κιλό από αλυκές Μεσολογγίου
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: ΝΤΑΚΟΣ κρίθινος, κριθαροκούλουρο, τύπου Κυθήρων 6€/1,980 γρ, από το Ηράκλειο Κρήτης

ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ (χωρίς χημικές ουσίες): γενικής χρήσης λεμόνι 4,50€/4λ,
υγρό ρούχων 4,50€/4λ (48 πλύσεις), σκόνη ρούχων 10,00 €/1,5λ (100 πλύσεις), μαλακτικό ρούχων 4,50€/4λ, κρεμοσάπουνο χεριών μέντα/λεμόνι 2,50€/1λ, καθαριστικό πιάτων 1,80€/750μλ, από την ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης (www.viomecoop.com)

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ που θα διατεθούν όπως ΚΡΑΣΙ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
***********************************************************************
ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:
Τα καμένα-χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια και λίπη,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ .. δεν πετιούνται
Τα περισσότερα καμένα τηγανόλαδα καταλήγουν στις αποχετεύσεις ή στα σκουπίδια. Αυτό είναι, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη και το κάνουμε γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση και κατεύθυνση στον τρόπο περισυλλογής και ανακύκλωσης. Το καμένο μαγειρικό λίπος ή λάδι είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της αποχέτευσης που έχουμε. Και αυτό γιατί το λάδι έχει την ιδιότητα να απλώνεται σε ένα λεπτό στρώμα και να καλύπτει τεράστιες ποσότητες νερού. Το νερό κάτω από το λάδι σταματάει να οξυγονώνεται και έτσι οι αερόβιες διαδικασίες σταματούν. Αυτό έχει πολύ δυσμενή επίδραση στην καλή λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού άλλα ακόμα και σε ένα κοινό βόθρο.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:
Ένα λίτρο καμένου λαδιού, μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού!
Η περισυλλογή και σωστή διαχείριση των καμένων τηγανόλαδων, έχει τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα και αποτελεί πρώτη ύλη στην παραγωγή βιοκαύσιμου.
Ανακυκλώστε τα καμένα λάδια και σπορέλαια της κουζίνας σας αντί να τα πετάτε στο νεροχύτη σας

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) στα πλαίσια ενημέρωσης των καταναλωτών για την αναγκαιότητα της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων αυτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και σε συνεργασία με τοπική εταιρία ανακύκλωσης θα διανείμει ενημερωτικό υλικό και - σε 50 μέλη της -δοχεία συλλογής οικιακών καμένων λαδιών.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.