powered by Surfing Waves

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα των τοπικών σωματείων στη απεργία της 14 Δεκέμβρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα Συνδικάτα της Εύβοιας:
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Καλούμε όλους και όλες, εργαζόμενους, ρετσινάδες, αγρότες,
συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους,
Να συμμετέχουν μαζικά
στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017.

Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τελευταία, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή μας, με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων.
Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα τηλεοπτικά πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν στο επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.
Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού για τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, σημαίνει ακόμη περισσότερη ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.
Νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και επιπλέον χτύπημα του εισοδήματος εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Σε όλη αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς.
Ως εδώ με τα ψέματα και τις απάτες!!!
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας.
Παλεύουμε για την οργάνωση κινήματος που να έχει προσανατολισμό κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, ενάντια στα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των λίγων και σπέρνουν φτώχεια και βάσανα για τους πολλούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αγρότες, τους ρετσινάδες, τους αυτοαπασχολούμενους, του συνταξιούχους, τους άνεργους, να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης του λαού.
Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη.
Διεκδικούμε:

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για όλους.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις.
• Ουσιαστική στήριξη ανέργων με επίδομα που να καλύπτει τις ανάγκες τους και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
• Μείωση του κώστους παραγωγής και χορήγηση αφολολόγητου πετρέλαιου στους αγρότες.
• Οικονομική ενίσχυση 0,50 €/ κιλό στο ρετσίνι.
• Έκτακτο βοήθημα για τους άνεργους οικοδόμους.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!!!
Να δώσουμε μαχητική - αγωνιστική απάντηση
στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017, 10.30΄ π. μ.

5 Δεκέμβρη 2017

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ:
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!


Εργαζόμενε, άνεργε, μικρέ επαγγελματία- βιοτέχνη- αγρότη, νέα και νέε, μην ανέχεσαι εν έτει 2017 να ζεις εσύ ή ο διπλανός σου χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς ρεύμα.
Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα μαζικών διακοπών ρεύματος σε όλη την Εύβοια, από την Κάρυστο μέχρι την Αιδηψό. Την ίδια στιγμή ατέλειωτες είναι οι ουρές στα καταστήματα της ΔΕΗ σε όλο το νομό για διακανονισμούς και επανασυνδέσεις, με υπέρογκες προκαταβολές, αναγκάζοντας λαϊκές οικογένειες να κάνουν περικοπές από τα στοιχειώδη, να δανείζονται για να μπορούν να έχουν το αυτονόητο, δηλαδή ρεύμα στο σπίτι ή στο μαγαζί.
Ενέργεια λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Αυτά συμβαίνουν την ώρα που η περιοχή μας αποτελεί σημαντικό παραγωγό ενέργειας. Το Αλιβέρι είναι παραδοσιακό ενεργειακό κέντρο της χώρας, με λειτουργία μονάδας παραγωγής της ΔΕΗ, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου. Σε ολόκληρη τη Νότια Εύβοια είναι εγκατεστημένες εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ενώ νέες βρίσκονται στα σκαριά. Στη Χαλκίδα πολυδιαφημίζεται αυτές τις μέρες η εγκατάσταση φυσικού αερίου.
Αυτή είναι η ανάπτυξή που μας υπόσχονται!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!
Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, με την πολιτική της φορτώνει συνεχώς με νέα βάρη το λαό και μας μιλάει για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!
Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι τα τιμολόγια για οικιακούς πελάτες δεν έχουν μεταβληθεί από το 2014, τη στιγμή που από το 2001 έως το 2015 τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μαζί με τους φόρους και τα τέλη, αυξήθηκαν κατά 147%.
Δεν μένουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια!
Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι!
Είναι απαράδεκτο να απειλούνται δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση και μια διακοπή ρεύματος θα βάλει την οριστική τους ταφόπλακα!
Δεν είναι «μπαταχτσής που δε θέλει να πληρώσει τους λογαριασμούς» ο άνεργος, ο απλήρωτος, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο μικρός επαγγελματίας και αγρότης που η αντιλαϊκή πολιτική του λεηλατεί το εισόδημα.
Αν στην κυβέρνηση και στη ΔΕΗ ψάχνουν για τέτοιους να τους βρουν μέσα από τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ που είναι αποκαλυπτικά και λένε ότι το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3.000 €, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ. Και αυτοί δεν είναι οι λαϊκοί άνθρωποι. Είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε έμπορε – βιοτέχνη - αγρότη, νέα και νέε,
Μόνο με μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Μονόδρομος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων ώσπου να δικαιωθούν τα αιτήματά μας!
Κρίση και ανάπτυξη τσακίζουν τη ζωή μας…
Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!
 Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, στους συλλόγους μας, στους μαζικούς φορείς της περιοχής μας!
 Συγκροτούμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, επιτροπές υπεράσπισης του δικαιώματος να έχει ρεύμα κάθε λαϊκό σπίτι, κάθε μαγαζί αυτοαπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία!
Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, των εργολάβων να απευθυνθούν στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και αποφασιστικά την τρομοκρατία που τους ασκούν για να κόβουν το ρεύμα σε συναδέλφους τους εργαζόμενους, απλήρωτους, άνεργους, στο λαό που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.
 Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις πληρώσουν. Συμβολική προκαταβολή για ένταξη σε ρύθμιση και άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε όσους έχει κοπεί.
 Όχι στην ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της ενέργειας. Διεκδικούμε μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, νερού για την κατανάλωση των εργατικών- λαϊκών νοικοκυριών.


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6936192058, 6942796118, 6972636475, 6973311592.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.