powered by Surfing Waves

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Τσέλιγκας καλεί σε απολογία Χατζή και Κουκουρίκο για παράβαση των καθηκόντων τους σαν πρόεδροι του Δ.Σ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Τσέλιγκας με έγγραφό του ζητά να απολογηθούν σε πέντε ημέρες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Χατζής και ο πρώην Πρόεδρος Ηλίας Κουκουρίκος, γιατί δεν εφάρμοσαν το άρθρο 68 του Ν. 3852/2010.

Σύμφωνα με την παρ. 5 του εν λόγω άρθρου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Σε περίπτωση που Δημοτικός Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος.

Σύμφωνα με  το δημοσίευμα 11 δημοτικοί σύμβουλοι (4 από την παράταξη Στεργίου, 3 αποστάτες, 2 από τη παράταξη Καλυβιώτη και 2 από την παράταξη Λιαγκάγκη) πέφτουν σε αυτό το παράπτωμα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.