powered by Surfing Waves

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Δεν αποσύρεται το πολυνομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν κατατίθεται άμεσα στη Βουλή


Δεν αποσύρεται το πολυνομοσχέδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενημερώνεται για τη δέσμη των ρυθμίσεων, αλλά, εν τω μεταξύ θα δοθεί προτεραιότητα σε ρυθμίσεις επείγοντος χαρακτήρα. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την ΠΟΕ- ΟΤΑ. Σε κάθε περίπτωση, με την παραπάνω δήλωση του υπουργού καθίσταται σαφές ότι ναι μεν το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται, αλλά δεν πρόκειται να φτάσει σύντομα για ψήφιση στη Βουλή παρεκτός ορισμένων επειγόντων διατάξεων.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης, σε ότι αφορά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις συμφώνησε να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στους δήμους, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης, η οποία ισχύει από το 2013.

Παράλληλα, επισημαίνοντας την μεγάλη ευαισθησία της κυβέρνησης, όπως είπε, για τα ζητήματα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ο κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να εξεταστούν παρεμβάσεις προκειμένου να ενδυναμωθεί η προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Σκουρλέτης, αποσαφήνισε ότι για το υπουργείο έχει ιδιαίτερη σημασία η γνώμη των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα για παρεμβάσεις βαρύνουσας σημασίας και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους τους, για μια πρακτική ανοιχτών θυρών.



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.