powered by Surfing Waves

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κριτήρια για την ένταξη δημοτικών έργων σε χρηματοδοτούμενα από τις περιφέρειες προγράμματα ζητά η ΚΕΔΕ



Τον προσδιορισμό και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων και ποσοτικοποιημένων κριτηρίων ένταξης και αξιολόγησης των δημοτικών έργων που υλοποιούνται μέσω των Προγραμμάτων Εκτελεστέων Έργων των περιφερειών με ιδίους πόρους, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Και τούτο, διότι όπως τονίζει κ. Πατούλης , προκειμένου «να μπει τέλος στις πελατειακές –μικροπολιτικές σχέσεις ορισμένων γεωγραφικών αντιπεριφερειαρχών και οι κατανομές να γίνονται με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια».

«Η ΚΕΔΕ θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για το ζήτημα αυτό. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αναφορών από συναδέλφους οι οποίοι καταγγέλλουν ότι επειδή δεν είναι αρεστοί στους «γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες», έργα των δήμων τους έχουν απορριφθεί. Την ίδια ώρα εντοπίζεται το φαινόμενο να έχουν ενταχθεί, με πελατειακά κριτήρια, άλλα έργα δήμων οι διοικήσεις των οποίων είναι αρεστές στους αντιπεριφερειάρχες.

Προκειμένου να επιλυθεί ορθολογικά αυτό το πρόβλημα και να επιτευχθεί η ένταξη των έργων των Δήμων στα Προγράμματα Εκτελεστέων Έργων των Περιφερειών, θα πρέπει να καθιερωθούν διαφανείς, δίκαιες και εκ των προτέρων γνωστές διαδικασίες, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.