Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Κριτήρια για την ένταξη δημοτικών έργων σε χρηματοδοτούμενα από τις περιφέρειες προγράμματα ζητά η ΚΕΔΕΤον προσδιορισμό και θεσμοθέτηση συγκεκριμένων και ποσοτικοποιημένων κριτηρίων ένταξης και αξιολόγησης των δημοτικών έργων που υλοποιούνται μέσω των Προγραμμάτων Εκτελεστέων Έργων των περιφερειών με ιδίους πόρους, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Και τούτο, διότι όπως τονίζει κ. Πατούλης , προκειμένου «να μπει τέλος στις πελατειακές –μικροπολιτικές σχέσεις ορισμένων γεωγραφικών αντιπεριφερειαρχών και οι κατανομές να γίνονται με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια».

«Η ΚΕΔΕ θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για το ζήτημα αυτό. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες αναφορών από συναδέλφους οι οποίοι καταγγέλλουν ότι επειδή δεν είναι αρεστοί στους «γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες», έργα των δήμων τους έχουν απορριφθεί. Την ίδια ώρα εντοπίζεται το φαινόμενο να έχουν ενταχθεί, με πελατειακά κριτήρια, άλλα έργα δήμων οι διοικήσεις των οποίων είναι αρεστές στους αντιπεριφερειάρχες.

Προκειμένου να επιλυθεί ορθολογικά αυτό το πρόβλημα και να επιτευχθεί η ένταξη των έργων των Δήμων στα Προγράμματα Εκτελεστέων Έργων των Περιφερειών, θα πρέπει να καθιερωθούν διαφανείς, δίκαιες και εκ των προτέρων γνωστές διαδικασίες, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

5 Σχόλια:

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2016 ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΓ ΑΝΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΡΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ.ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ .ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ.

YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Η ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ?ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΖΟΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΘΕΜΑ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ ΑΝΝΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΨΥΓΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΑΠΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ?Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ?

ΓΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ
ΚΗΠΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ

EXEI ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ.

ΕΣΥ ΑΝΩΜΥΜΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ Η ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΒΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ?

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.