powered by Surfing Waves

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Εγκύκλιος ΥΠΕΣΔΑ: Τι αλλάζει σε ΤΑΠ και ανταποδοτικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες


ΔΕΗ αΟι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων προκαλούν αλλαγές σε μια σειρά από οφειλές που σχετίζονται με το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, τα ανταποδοτικά τέλη και τις οφειλές για την πολεοδομική νομοθεσία.
Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι δήμοι να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υπολογίζονται τα σχετικά δεδομένα σύμφωνα με τις νέες αντικειμενικές αξίες.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται η ανάγκη να αποσταλούν, τόσο στη ΔΕΗ, όσο και σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας όλα τα αναγκαία στοιχεία.
Για τα πρόστιμα επισημαίνεται ότι αυτά υπολογίζονται «βάσει της τιμής ζώνης στην
περιοχή του ακινήτου, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών κατά το χρόνο διαπίστωσης της παράβασης».
Τέλος για τις οφειλές που προκύπτουν από την εισφορά σε χρήμα, η οποία υπολογίζεται βάσει της τιμής ζώνης κατά το χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής, τονίζεται ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν οι πράξεις επιβολής και να προσαρμοστούν οι υπολειπόμενες δόσεις.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.