powered by Surfing Waves

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δημοπρατήθηκε και οδεύει προς συμβασιοποίηση η προστασία από κατολισθήσεις στο Δερβένι, 1.200.000 ευρώ.



Το έργο προστασίας του δρόμου από κατολισθήσεις στην εθνική οδό Χαλκίδα - Αιδηψός στη θέση Δερβένι


Τα έργα που δημοπρατήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1. Το έργο προστασίας του δρόμου από κατολισθήσεις, στην ΕΟ 77, Χαλκίδα - Αιδηψός στη θέση Δερβένι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
2. Το έργο προστασίας από κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό , Δροσιά - Λουκίσια στη θέση Κοκόσι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
3. Το έργο προστασίας του παραλιακού μετώπου Χαλκίδας από τις σπηλαιώσεις προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: Είμαστε χαρούμενοι που θα σβήσουμε τρία μεγάλα γραμμάτια ευθύνης προς τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Τρία έργα που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση σε οχήματα και πεζούς στα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Εύβοιας. Τρία έργα που θα σώσουν ζωές και που γι' αυτό αξίζουν όλα τα χρήματα του κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε: Μερικά έργα δε φαίνονται όπως ένα σχολείο ή ένας δρόμος, όμως μπορεί να φανεί η απουσία τους με τον πιο δραματικό τρόπο. Γι' αυτό, όταν γίνονται, είναι τα έργα που έχουν τη μεγαλύτερη αξία Τέτοια είναι τα έργα που θα εκτελέσουμε στο Δερβένι, στο Κοκόσι και στην παραλία της Χαλκίδας.

Επόμενος μεγάλος στόχος σε αυτήν την ομάδα έργων είναι φυσικά η προστασία από τις καταπτώσεις στα Ήλια στη Βόρεια Εύβοια.




Η  δημοπρασία έγινε στις 23/2/16 από την  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας,  και είχε προϋπολογισμό 1.200.000,00 €.

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών : α) κατηγορία οδοποιίας, με προϋπολογισμό 970.071,39 € (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε., απρόβλεπτα και απολογιστικά).


 Το  έργο αφορά την προστασία του δρόμου από κατάπτωση βράχων από το ανάντι πρανές.

Συνοπτικά προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών για τη βελτίωση της ασφάλειας της εν λόγω οδού.

Συγκεκριμένα θα γίνουν :

• Αποξήλωση και επανακατασκευή τοιχίου οπλισμένου σκυροδέματος στην άκρη της οδού

• Καθαρισμός πρανούς και αγκύρωση ελεύθερου πλέγματος επί αυτού

• Τοποθέτηση αγκυρούμενου πλέγματος στα πιο ευπαθή σημεία του πρανούς

• Τοποθέτηση 3μ. φραχτών ανάσχεσης (επί του πρανούς) σε υψόμετρο περίπου 20 μέτρων.

• Τοποθέτηση 4μ. και 5μ. φραχτών ανάσχεσης (επί του νέου τοιχίου οπλισμένου σκυροδέματος)

• Ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα κατά μήκος του δρόμου στις θέσεις επέμβασης.


Για τα τεχνικά έργα θα εφαρμοστούν τα πρότυπα τεχνικά σχέδια του Υ.ΠΕ.Χ/. .Ε. που διαθέτει η ιευθύνουσα Υπηρεσία. Οι ακριβείς θέσεις και το είδος των επεμβάσεων θα καθοριστούν από την ιευθύνουσα Υπηρεσία και όλες οι εργασίες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις Ε.Τ.Ε.Π. και τις εντολές της επίβλεψης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.