powered by Surfing Waves

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τι κάνουν άλλοι δήμοι για την δημιουργία του λογότυπου τους αναφορικά με το τουριστικό προϊόν τους;


 Το έμβλημα του Δήμου μας επιλέχθηκε ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Δεκεμβρίου 2011 με μπακαλίστικες διαδικασίες. Είναι παράνομο αφού  δεν έχει πάρει την έγκριση του  Συμβουλίου Τοπωνυμιών που είναι απαραίτητη προϋποθεση για την χρήση του. Είναι ανιστόρητο αφού απεικονίζει την  νύμφη Ιστιαία από την οποία πήρε και το όνομα της ο γειτονικός δήμος της Ιστιαίας και αποτελεί το ιστορικο της σύμβολο της πόλης της Ιστιαίας.

Πρόσφατα ο Δήμος Καβάλας  προσκάλεσε  διαφημιστικά γραφεία , νομικά  και φυσικά πρόσωπα με ειδικότητα γραφίστα ή εικαστικού να καταθέσουν  σε διαγωνισμό σχετικά με τη δημιουργία δηλωτικού σήματος (λογοτύπου) του Δήμου αναφορικά με το τουριστικό προϊόν του. Το  έπαθλο  του διαγωνισμού είναι  5.000,00€

Σύμφωνα με την πρόσκληση ο λογότυπος δύναται να αντανακλά την ιστορική, πνευματική, γεωγραφική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου  κυρίως όμως να προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην ελληνική και στη διεθνή αγορά. Θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο σε όλες τις δράσεις/ενέργειες του που αφορούν το τουριστικό προϊόν
(προβολής, επικοινωνίας, ενημέρωσης κλπ.) καθώς και σε ποικίλες εφαρμογές (επιστολές, έντυπα, πινακίδες, σημαίες, σφραγίδες, ιστοσελίδα κλπ.).

Ο λογότυπος θα αποτελείται από το εικαστικό και το λεκτικό μέρος (slogan), θα φέρει την επωνυμία του Δήμου ή απλά την λέξη Καβάλα και θα μπορεί να απεικονίζεται μαζί και ανεξάρτητα από το slogan. Τα έργα που θα λάβουν μέρος πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές:
• Ελκυστικός σχεδιασμός: Καλή χρήση χρώματος, τυπογραφίας και εικονογράφησης.
• Οπτική Επικοινωνία: Να επικοινωνούν την ταυτότητα του Δήμου Καβάλας.
• Ο λογότυπος πρέπει να χρησιμοποιείται σε γραμμική ασπρόμαυρη και έγχρωμη (CMYK ή
PANTONE) εκτύπωση, και στη μικρότερη του διάσταση που θα είναι 1.5 εκατοστό να
παραμένει ευανάγνωστο χωρίς να αλλοιώνεται.
• Ευελιξία: Εύκολη εφαρμογή σε διαφορετικά μέσα, όπως έντυπα, αφίσες, κλπ, καθώς και ικανή εφαρμογή με ένα μόνο χρώμα, αλλά και στην αγγλική ή και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα κριθεί σκόπιμη η χρήση του.





Η Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία δηλωτικου σήματος (λογότυπου) του δήμου Καβαλας

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.