powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου για το 2016



Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε στις 23/2 το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου για το 2016.  Η παρατάξη του κ. Στεργίου και ο κ. Αλεξίου καταψήφισαν το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου δήλωσε: Παρουσιάζονται επίσημα στοιχεία που προέρχονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Θα σταθώ στην στοχοθεσία των εξόδων και ειδικά στο κομμάτι που αναφέρεται στις πληρωμές Π.Ο.Ε (που είναι αθροιστικά των οφειλών του Δήμου) για όλα τα χρόνια πίσω συν τις δαπάνες που γεννήθηκαν σ΄αυτή την δημοτική θητεία από την νέα δημοτική
αρχή και είναι 790.000€. Και αυτό το λέω γιατί προς τα έξω ακούγονται διάφορα άσχετα νούμερα.
Για να έχουμε ακριβή εικόνα θα πρέπει να είχαμε και όλες τις δαπάνες,τις οποίες κάποια στιγμή να έρθουν στο τραπέζι για συζήτηση.  Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προϋπολογισμού. Στο τελευταίο συμβούλιο κάναμε τις τοποθετήσεις μας, δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό πλην κάποιων Κ.Α και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να ψηφίσουμε και την στοχοθεσία που αφορά τον προϋπολογισμό.

Σε ανατπάτηση ο κ. Κουτσουράς είπε: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πληρωθεί Π.Ο.Ε. Αθροιστικά μοιάζει σαν ένα πουγκί που αδειάζει αλλά παράλληλα γεμίζει .
Όσο αφορά το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης θα περίμενα να αναφέρεται ως έγκριση στοχοθεσίας 2016. Αυτή την στιγμή δεν συζητάμε για Πρόγραμμα Δράσης. Δεν είναι συνώνυμο το πρόγραμμα Δράσης με την στοχοθεσία, είναι άσχετα πράγματα. Αυτή τη στιγμή συζητάμε την στοχοθεσία 2016.Τι στόχους θέτουμε.



Ολόκληρο το Δράσης του Δήμου για το 2016






Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) του ΟΤΑ συνοψίζει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών που είναι ενταγμένα στο καταρτιζόμενο, από την ΕΛΣΤΑΤ, Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ) (υποτομέας S.1313 ΟΤΑ, του Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης) σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.1Β του ν.2362/1995.

Η επικαιροποίηση του ανωτέρω υποτομέα του ΜΦΓΚ ως προς τους ενταγμένους σε αυτό φορείς συνεπάγεται την υποχρέωση ανάλογης αναμόρφωσης του ΟΠΔ του ΟΤΑ, η οποία πραγματοποιείται εντός προθεσμίας δύο μηνών από την αρχή του μήνα τροποποίησης του ΜΦΓΚ και σε κάθε περίπτωση από την έναρξη του ημερολογιακού τριμήνου που έπεται της προθεσμίας αυτής.

1. Το ΟΠΔ καταρτίζεται, ψηφίζεται και υποβάλλεται προς έλεγχο από την αρμόδια αρχή μαζί με τον προϋπολογισμό και το Ετήσιο Πρόγραμμα του ΟΤΑ και του κάθε νομικού προσώπου του ΟΤΑ που εντάσσεται στο ΟΠΔ.
Το τμήμα του ΟΠΔ που αφορά το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ακολουθεί τις διαδικασίες κατάρτισης, ψήφισης και τροποποίησης αυτού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Κατόπιν αυτού, προσαρτάται στο ΟΠΔ σύμφωνα με όσα ορίζει η παράγραφος 1 του παρόντος άρθρου.
2. Σε περίπτωση που, κατά τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής, διαπιστωθεί ότι ο προϋπολογισμός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, αλλά το ΟΠΔ δεν πληροί τους όρους της παραγράφου 4 του παρόντος άρθρου, τότε ο Προϋπολογισμός εγκρίνεται και επιστρέφεται στον ΟΤΑ μόνο το ΟΠΔ προς διόρθωση, επανυποβολή και έγκριση από την αρμόδια αρχή, έως τις 10 Ιανουαρίου του έτους στο οποίο αυτό αναφέρεται.
3. Η ανωτέρω αρχή ελέγχει α)την πληρότητα των νομικών προσώπων του ΟΤΑ που πρέπει να περιέχονται στο ΟΠΔ σύμφωνα με το ΜΦΓΚ, β)την πληρότητα του ΟΠΔ ως προς τα μέρη που οφείλει να περιέχει, γ)την ακρίβεια των στοιχείων που περιέχουν οι Πίνακες Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων, σε σχέση με τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΤΑ και των νομικών του προσώπων, δ)την πληρότητα του περιεχομένου των Πινάκων Στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων και ε)την εν γένει κατάρτιση του ΟΠΔ σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, και εγκρίνει το ΟΠΔ έως τις 31 Ιανουαρίου του έτους στο οποίο αυτό αναφέρεται.
4.Το ΟΠΔ αποστέλλεται στο Παρατηρητήριο σε έντυπη μορφή, καθώς και ηλεκτρονικά στη μορφή και κατά τον τρόπο που υποδεικνύεται από αυτό.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.