powered by Surfing Waves

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση και βελτίωση της οδού Ψαχνά- Προκόπι"



Υπεγράφη η σύμβαση του έργου " Λήψη μέτρων, συντήρηση και βελτίωση της οδού Ψαχνά- Προκόπι"

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου " Λήψη μέτρων, συντήρηση και βελτίωση της οδού Ψαχνά- Προκόπι" στην Ε.Ο. 77, προϋπολογισμού 1.140.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, το οποίο άμεσα θα ξεκινήσει να εκτελείται.


Σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο στο Βόρειο τμήμα του διαμήκους άξονα της Εύβοιας, θα γίνουν εργασίες εκρίζωσης των πεύκων που φύονται στα πρανή της οδού, στο έρεισμα και στη χωμάτινη τάφρο, καθαρισμός των πρανών της οδού, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, συναρμογή της με το οδόστρωμα και συντήρηση και βελτίωση των τεχνικών της οδού.

 Συγκεκριμένα, σε 11 θέσεις του δρόμου, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων, θα δημιουργηθεί ουσιαστικά λωρίδα επιβράδυνσης, θα καθαριστούν τα πρανή εκατέρωθεν του δρόμου και θα συντηρηθεί το υπάρχον οδόστρωμα. Τα ανωτέρω αποτελούν την Α' Φάση του συνολικού έργου βελτίωσης της οδού.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να καταστεί ασφαλέστερη η κυκλοφορία των οχημάτων. Ακόμη, να επιτευχθεί κυκλοφορία με σταθερή ταχύτητα, καθώς θα μπορεί ένα ΙΧ να προσπεράσει νόμιμα και με ασφάλεια τυχόν προπορευόμενο βαρύ όχημα, ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση. Τέλος, η επιπλέον λωρίδα θα διευκολύνει την κυκλοφορία τις ημέρες του εκχιονισμού, τόσο για τα διερχόμενα οχήματα, όσο και για τα μηχανήματα που επιχειρούν, με μεγάλη επίπτωση στην ασφάλεια, την ταχύτητα και το κόστος των εκχιονισμών.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Υπογράφοντας τη σύμβαση του έργου βελτίωσης του τμήματος "Ψαχνά - Προκόπι", κάναμε ένα ακόμη βήμα στην επιδίωξή μας για οδικά έργα με μεγάλη υπεραξία για τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το έργο θα αποτελέσει ένα απολύτως χειροπιαστό εργαλείο στη μεγάλη προσπάθειά μας για την οδική ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη της Περιφέρειάς μας.


Ο Φάνης Σπανός ανέφερε: Ένα ακόμη πολύ σημαντικό οδικό έργο μεγάλης αξίας με όρους ασφάλειας και λειτουργικότητας ξεκινά σήμερα στην Εύβοια, με τη συμβασιοποίηση του έργου " Λήψη μέτρων, συντήρηση και βελτίωση της οδού Ψαχνά- Προκόπι ". Προσδοκούμε με την ολοκλήρωση του έργου να παραδώσουμε στους Ευβοείς όχι έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, αλλά έναν ασφαλή δρόμο με δυνατότητα σταθερής κυκλοφοριακής ροής, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, αλλά και των επισκεπτών.


ΠΡΟΫΠ. 1.140.262,14 €

Το έργο αφορά την λήψη μέτρων, συντήρηση και βελτίωση στα ακόλουθα τμήματα της Ε.Ο. υπ. αριθ. 77 από Ψαχνά έως Προκόπι.
χ.θ. 0+000 στον κόμβο Καστέλας
- τμήμα 4 (μετ.) , από χ.θ. 5+300 έως 5+800
- τμήμα 7 (μετ.) , από χ.θ. 12+000 έως 13+000
- τμήμα 10 (μετ.) , από χ.θ. 16+800 έως 17+700
- τμήμα 11 (μετ.) , από χ.θ. 17+900 έως 20+200
- τμήμα 15 (μετ.) , από χ.θ. 25+300 έως 26+100
χ.θ. 0+000 στον κόμβο Προκοπίου
- τμήμα 3 (επισ.) , από χ.θ. 9+200 έως 11+300
- τμήμα 9 (επισ.) , από χ.θ. 17+100 έως 18+100
- τμήμα 12 (επις.) , από χ.θ. 20+100 έως 20+800
- τμήμα 15 (επισ.) , από χ.θ. 26+300 έως 26+600

Στα πλαίσια εκτέλεσης του θα πραγματοποιηθούν:
- εκρίζωση των πεύκων που φύονται στα πρανή της οδού, στο έρεισμα και στην χωμάτινη τάφρο της δημιουργώντας προβλήματα ασφάλειας (πρόσφατη πτώση πεύκου σε κινούμενο όχημα) και λειτουργίας της οδού.
- καθαρισμός των πρανών της οδού.
- κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου και συναρμογή της με το οδόστρωμα.
- συντήρηση και βελτίωση των τεχνικών της οδού.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές και εντός
των ορίων της οδού σύμφωνα με το ΠΔ 169Α/16-7-1998.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.