powered by Surfing Waves

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

5 χρόνια αφλογιστίας περιφέρειας και δήμου για το εργολαβικό εξάμβλωμα 2,5 εκ. ευρώ για τον εμπλουτισμό του υδροφορέα Κηρέως


Tο έργο  εκχωματωθηκε και καταστραφηκε σε μήκος περίπου (150) μέτρων ο αγωγός του δικτύου εμπλουτισμού ο οποίος έχει αφετηρία το σημείο υδρομάστευσης στη θέση «Μηλιά» Μαντουδίου to 2011
Λιαγκάκης 2011:  "Αυτό το έργο είναι δείγμα διαπλοκής και συνεργίας στο παιχνίδι της «μάσας»".

Στην συνέλευση του  Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Μαντουδίου  στις 6/3/16 παρεβρέθηκε ο κ. δήμαρχος.  Για την ιστορία ο  Τ.Ο.Ε.Β. Μαντουδίου  είναι υπεύθυνος για την άρδευση του κάμπου του Μαντουδίου. Τα μέλη των ΤΟΕΒ είναι υποχρεωτικά  ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, οι οποίοι και εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους και το διοικητικό συμβούλιο. Οι οικονομικοί πόροι των οργανισμών προέρχονται από τις ανταποδοτικές εισφορές των μελών τους  Με τον  «Καλλικράτη»,  η εποπτεία του ΤΟΕΒ μεταβιβάστηκε στο Δήμο  Ο Δήμος εγκρίνει την εκτέλεση και παραλαβή έργων, προσλήψεις, τον προϋπολογισμό και διενεργεί οικονομικο-διαχειριστικούς έλεγχους.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού μπλογκ ο κ. Καλυβιώτης "τόνισε την ενεργή βοήθεια του Δήμου στη λειτουργία του έργου για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του κάμπου Μαντουδίου από το ποταμό Κηρέα που είναι ανενεργή"



Από το 2009 ΤΟΕΒ  και ο δήμος  είχαν επισημάνει στις Νομαρχιακές Αρχές αποκλίσεις και προβλήματα στην εκτέλεση του έργου από τον ανάδοχο και κακοτεχνίες  και ζητούσε την παρέμβαση του Νομάρχη .  Στις 21-2-2011το ΤΟΕΒ είχε καταγγείλει ότι το έργο  εκχωματωθηκε και καταστραφηκε σε μήκος περίπου (150) μέτρων ο αγωγός του δικτύου εμπλουτισμού ο οποίος έχει αφετηρία το σημείο υδρομάστευσης στη θέση «ΜΗΛΙΑ» Μαντουδίου.   Κατα την γνώμη τους  η ζημιά αυτή προκλήθηκε από τη μη σωστή διευθέτηση του χώρου (κατασκευή σαρζανέτ λιθοροπή κλπ) που θα έπρεπε να έχουν γίνει καθώς και το γεγονός ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε χαλυβδοσωλήνα σε μήκος (60) μέτρων και τοποθετήθηκε σκληρό PVC.Εκτός του σημείου αυτού δεν έχει γίνει διευθέτηση που θα έπρεπε να γίνει για την προστασία του αντλιοστασίου στην περιοχή «ΠΟΡΤΑΡΑ». Τότε  ο ΤΟΕΒ ζήτησε την άμεση αποκατάστασης της ζημιάς από τον ανάδοχό του έργου και την διευθέτηση του χώρου.


Τι έκανε ο δήμος τα τελευταία 5 χρόνια για το έργο;

Στις 29 Μαρτίου 2011 το θέμα του έργου εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα του κάμπου Μαντουδίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει  ομόφωνα "να ζητηθεί να γίνει αποκατάσταση- ανακατασκευή του έργου σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Κηρέως και το ΤΟΕΒ Μαντουδίου προκειμένου να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετηθούν τόσο ο κάμπος Μαντουδίου όσο και οι αγρότες".


Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της αρίθμ. 7 / 29ης Μαρτίου 2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Αριθμός Απόφασης Νο 110 /2011
Θ Ε Μ Α : Καταστροφή του έργου «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων και εμπλουτισμός υπογείου υδροφορέα περιοχής κάμπου Μαντουδίου»

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Τζαχρήστος Χρήστος ,Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Ανδρίτσος Ιωσήφ ,Αντιπρόεδρος « «
Παπαντωνίου Κων/νος ,Γραμματέας « «
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Αγγελάρας Αγγελής
Γεωργατζής Ευάγγελος
Γιαννιός Κων/νος
Δράκος Ιωάννης
Κανελλόπουλος Ιωάννης
Καντζούρας Ιωάννης
Κομποθανάσης Χρήστος
Λεοντής Αθανάσιος
Λιαγκάκης Ευστάθιος
Μπρατζίκου – Χριστοδούλου Άννα
Παναγιώτου Κων/νος
Περήφανος Ιωάννης
Στάμου Ιωάννης
Στεργίου Ιωάννης
Στέφου Κυριακή
Τσούμαρης Αθανάσιος
Φραγκογιαννάκης Κων/νος
Χατζής Ανδρέας
ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ανδρέου Γεώργιος
Ριτσώνης Άγγελος
Barrett Anthony
Κατσούρας Δημήτριος
Χαλιούλιας Ιωάννης
Στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στη Λίμνη, σήμερα την 29η του μηνός Μαρτίου του έτους 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την αρίθμ.2900/23-3-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου ,που επιδόθηκε σε κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ,χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας, ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου
κ. Στεργίου Γεώργιος και η εκπρόσωπος του συμβουλίου Νέων κα Κοη Δέσποινα.
Ο Προέδρος εισηγούμενος το θέμα είπε:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Μαντουδίου ,ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Μαντουδίου και ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου & Περιχώρων με το αρίθμ. πρωτ.376/21-2-2011 έγγραφο τους το οποίο και συνυπογράφουν απευθύνονται στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ,Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Δήμο μας και αναφέρουν τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή μας, σας ενημερώνουμε για τη ζημιά που έχει προκληθεί στο αναφερόμενο στο θέμα έργο και συγκεκριμένα έχει εκχωματωθεί και καταστραφελι σε μήκος περίπου (150) μέτρων ο αγωγός του δικτύου εμπλουτισμού ο οποίος έχει αφετηρία το σημείο υδρομάστευσης στη θέση «ΜΗΛΙΑ» Μαντουδίου.
Θεωρούμε ότι η ζημιά αυτή προκλήθηκε από τη μη σωστή διευθέτηση του χώρου (κατασκευή σαρζανέτ λιθοροπή κλπ)που θα έπρεπε να έχουν γίνει καθώς και το γεγονός ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε χαλυβδοσωλήνα σε μήκος (60) μέτρων και τοποθετήθηκε σκληρό PVC.Εκτός του σημείου αυτού δεν έχει γίνει διευθέτηση που θα έπρεπε να γίνει για την προστασία του αντλιοστασίου στην περιοχή «ΠΟΡΤΑΡΑ».
Με την αρίθμ. 303/25-6-2009 έγγραφο μας προς τον κ. Νομάρχη ,έιχαμε επισημάνει κάποια προβλήματα στην εκτέλεση του έργου και ζητούσαμε την παρέμβαση του.
Επειδή κρίνουμε αναγκαία την άμεση σοβαρή και σωστή αποκατάστασης της ζημιάς από τον ανάδοχό του έργου με την διευθέτηση του χώρου ,την οποία αντιλαμβάνεται ως κακότεχνη ακόμη κι αυτός που δεν έχει τεχνικές γνώσεις, ζητάμε την παρέμβαση σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Καντζούρας Ιωάννης στη συνέχεια πήρε το λόγο και είπε:
Κύριοι σύμβουλοι,το έργο αυτό είχε κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ με ανάδοχη εταιρεία «ΙΣΤΟΣ» και εργολάβο τον κ. Αντωνίου.
Το έργο αυτό εξυπηρετεί 70 χιλιόμετρα σωλήνες στον κάμπο Μαντουδίου και είναι νερό από τον ποταμό Κηρέα το οποίο εμπλουτίζει της γεωτρήσεις του κάμπου.
Το έργο αυτό έχει καταστραφεί τρείς συνεχόμενες φορές από πλημμύρα του ποταμού , έχουν ξηλωθεί σωλήνες και το φράγμα που κατασκευάστηκε δεν έχει κατασκευαστεί σωστά με μεγάλους ογκόλιθους και συρματοκυβώτια με αποτέλεσμα σε κάθε πλημμύρα του ποταμού να υπάρχει καταστροφή του έργου.
Ο πρώην Δήμος Κηρέως μετά αριθμ. 6829/17.10.09, 2368/7.4.09, 4980/4.8.09 και 3326/7.7.10 συνεχόμενα έγγραφα του προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Εύβοιας είχε καταγγείλει το γεγονός των κακοτεχνιών του έργου και είχε ζητήσει να ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις του και γιαυτό το λόγο τόσο ο πρώην Δήμος Κηρέως όσο και το ΤΟΕΒ Μαντουδίου δεν έχουν παραλάβει το έργο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται διότι έχει καταστραφεί.
Προτείνω να ζητήσουμε να γίνει αποκατάσταση- ανακατασκευή του έργου σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Κηρέως και το ΤΟΕΒ Μαντουδίου προκειμένου να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετηθούν τόσο ο κάμπος Μαντουδίου όσο και οι αγρότες.
Παρακαλώ όπως συζητήσουμε το θέμα κι εκφράσετε τις απόψεις σας.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη :
α) Την εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Καντζούρα Ιωάννη

β) Την άποψη του δημοτικού συμβούλου κ. Λιαγκάκη Ευσταθίου: Αυτό το έργο είναι δείγμα διαπλοκής και συνεργίας στο παιχνίδι της «μάσας»

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

να ζητηθεί να γίνει αποκατάσταση- ανακατασκευή του έργου σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Κηρέως και το ΤΟΕΒ Μαντουδίου προκειμένου να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετηθούν τόσο ο κάμπος Μαντουδίου όσο και οι αγρότες.


Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση .





Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γραμματέας
Τζαχρήστος Χρήστος Ανδρίτσος Ιωσήφ Παπαντωνίου Κων/νος
ΤΑ ΜΕΛΗ
Αγγελάρας Αγγελής
Γεωργατζής Ευάγγελος
Γιαννίος Κων/νος
Δράκος Ιωάννης
Κανελλόπουλος Ιωάννης
Καντζούρας Ιωάννης
Κομποθανάσης Χρήστος
Λεοντής Αθανάσιος
Λιαγκάκης Ευστάθιος
Μουστάκας Νικόλαος
Μπρατζίκου – Χριστοδούλου Άννα
Παναγιώτου Κων/νος
Περήφανος Ιωάννης
Στάμου Ιωάννης
Στεργίου Ιωάννης
Στέφου Κυριακή
Τσούμαρης Αθανάσιος
Φραγκογιαννάκης Κων/νος
Χατζής Ανδρέας
Ακριβές απόσπασμα
εκ του πρωτοτύπου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΖΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.