powered by Surfing Waves

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Να γίνουν προσπάθειες να φτιαχτεί ένα κάμπινγκ ενός αστέρος στην Σπιάδα




Το Δημοτικό Συμβούλιο της 4-7-16 απόφάσισε για το πρώην Κάμπιγκ στη θέση Σπιάδα να γίνουν προσπάθειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να φτιαχτεί ένα κάμπιγκ ενός αστέρος,νόμιμο, που θα έχει εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του, θα έχει ηλεκτροδοτηθεί ,υδροδοτηθεί και ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι σημερινοί κατασκηνωτές θα έχουν σειρά προτεραιότητας στα πλαίσια λειτουργίας του νέου κάμπιγκ, και η διαμονή τους θα εξασφαλίζεται από την απαιτούμενη ασφάλεια που θα παρέχει ο χώρος.



Τα πρακτικά της συνεδρίασης

O Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε:«Μετά την ανάληψη της διαχείρισης από το Δήμο από τον εκκαθαριστή του χώρου αυτού, προβήκαμε ως όφειλα, στις απαιτούμενες ενέργειες.
Αναρτήσαμε μία πινακίδα ότι το κάμπινγκ είναι κλειστό διότι είναι παράνομο και κάθε επίσκεψη ή λειτουργία του εγκυμονεί κινδύνους να έχουμε επιπτώσεις από τις αστυνομικές αρχές και πρόστιμα πέραν όλων των άλλων. Έτσι λοιπόν κλειδώσαμε την πόρτα, αναρτήσαμε μια πινακίδα οτι απαγορεύεται η είσοδος στις αρχές του Απρίλη, αμέσως μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια στείλαμε μία ανακοίνωση με ημερομηνία 27 Ιουνίου με την οποία ενημερώνουμε όλους που έχουν εκεί πέρα εξοπλισμό ιδιόκτητο. Θα σας διαβάσω είναι σύντομη η ανακοίνωση:  "Μετά την υπ' αριθμ. 55/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η γνωστή που πήραμε, παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν προσωπικά είδη εξοπλισμών κλπ. εντός του παρόντος οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου, ΑγίαςΆννας κλπ., πρώην κάμπινγκ Σπιάδας όπως τα απομακρύνουν το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου 2016, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος από τον Δήμο. Για την εκκένωση του παρόντος οικόπεδο έχετε ήδη ειδοποιηθεί εγγράφως στις 20.5.2015 από τον εκκαθαριστή της πρώην δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης πολιτισμού ΔΕΠΑΛ. Ο χώρος είναι κλειστός, απαγορεύεται η είσοδος και έχουν αναρτηθεί πινακίδες. Η είσοδο στο χώρο θα γίνεται
συνοδεία εκπροσώπου του Δήμου για το άνοιγμα και το κλείσιμο της εισόδου,τηλέφωνο τάδε η κ. Δημουλάκη Ζαχαρούλα υπάλληλος του Δήμου αρμόδια, ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δήμου.
Επισημαίνουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος για την ασφάλεια και την απομάκρυνση των προσωπικών ειδών εξοπλισμού κλπ. που βρίσκονται αυθαίρετα εντός του παρόντος χώρου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω ο Δήμος θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες".
Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην είσοδο, βεβαίως μετά από λίγες μέρες έπαψε να υπάρχει, την αποξήλωσαν, ξέρω ποιοι.
Ακολούθησε μετά τις 27 του μήνα μια επιστολή μας προς το Αστυνομικό Τμήμα στις 28 του μήνα με αριθμό 6092 η οποία έχει θέμα: "Δημοτικό οικόπεδο πρώην κάμπινγκ στη θέση Σπιάδα".
Σας τα διαβάζω την επιστολή που στείλαμε στο Αστυνομικό Τμήμα.
"Μετά την υπ αριθμόν 55/2016 ΑΔΑ τάδε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με την οποία παρελήφθη η έκθεση λύσης και εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού ανάπτυξης ΔΕΠΑΛ του πρώην Δήμου Λίμνης, ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα για το δημοτικό οικόπεδο πρώην κάμπινγκ στη θέση σε Σπιάδα ως καθολικός διάδοχος της ΔΕΠΑΛ. Ο εν λόγω
χώρος είναι κλειδωμένος κι έχουν αναρτηθεί στις αρχές Απριλίου 2016 στην είσοδο και περιμετρικά στην περίφραξη του χώρου πινακίδες που γράφουν κλειστό, απαγορεύεται η είσοδος. Παρέχω συνημμένη φωτογραφία. Επίσης αναρτήθηκε στις 27.6.2016 στην είσοδο και περιμετρικά στην
περίφραξη του χώρου ανακοίνωσή του Δήμου την οποία σας αποστέλλουμε συνημμένα προς ενημέρωσή σας. Συνημμένα σας παρέχουμε τη φωτογραφία αυτή".
Μετά από αυτές τις κινήσεις που έχει κάνει ο Δήμος για τη διασφάλιση της περιουσίας του και την εξασφάλιση όσον αφορά πυρκαγιές και άλλα θέματα του Δήμου καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσει τις απόψεις του για αξιοποίηση του εν λόγω χώρου.
Η Δημοτική αρχή όπως εκφράζεται διά του Δημάρχου στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου μετά την παραλαβή δηλαδή της πρώην δημοτικής επιχείρησης από τον Δήμο διαδικασίες να προετοιμάσει όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να γίνει ένα κάμπινγκ ενός
αστέρος για να φιλοξενήσει με συγκεκριμένη διαδικασία και με κανονισμό λειτουργίας που θα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, τους κατασκηνωτές όταν γίνει η αδειοδότηση του κάμπινγκ.
Αυτή είναι η ενημέρωση και η πρόταση του Δημάρχου στο σώμα. Εάν έχετε κάποια άλλη καλύτερη πρόταση να τη συζητήσουμε επ΄ ωφελεία του Δήμου και των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών ευχαρίστως να την ακούσουμε.

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΩΝ
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου ,την άποψη του Προέδρου του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής «ΣΗΠΙΑΔΑ» κ. Γιαννόπουλου Κωνσταντίνου και τα ηχογραφημένα και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που
τηρούνται στο αρχείο του Δήμου

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να γίνουν προσπάθειες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να φτιαχτεί ένα κάμπιγκ ενός αστέρος ,νόμιμο, που θα έχει εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας του, θα έχει ηλεκτροδοτηθεί ,υδροδοτηθεί και ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι σημερινοί κατασκηνωτές θα έχουν σειρά προτεραιότητας στα πλαίσια λειτουργίας του νέου κάμπιγκ, και η διαμονή τους θα εξασφαλίζεται από την απαιτούμενη ασφάλεια που θα παρέχει ο χώρος.
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως κατωτέρω:
O Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χατζής Ανδρέας Αλεξίου Δημήτριος


--

Όλα τα camping της Ελλάδας

Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις «Τεχνικές Προδιαγραφές ΕΟΤ για τη δημιουργία τουριστικών οργανωμένων κατασκηνώσεων (camping)» ΦΕΚ 557/Β/1987


Κατάταξη κατασκηνώσεων




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.