powered by Surfing Waves

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΑ για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δήμων


ληξιπρόθεσμες οφειλές, υπουργείο Οικονομικών,

Τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες επιχορηγούνται οι δήμοι για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, προσδιορίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η σχετική εγκύκλιος είναι συνέχεια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο κάθε δικαιούχος φορέας μπορεί να επιχορηγηθεί συνολικά μέχρι το ύψος του ποσού των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 30.04.2016 και όπως αυτό προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που ο φορέας είχε καταχωρίσει στη βάση δεδομένων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.–Ε.Ε.Τ.Α.Α. στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής οικονομικών στοιχείων μηνός Απριλίου 2016.

Ως ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ορίζονται οι απλήρωτες υποχρεώσεις προς τρίτους (φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), μετά την πάροδο ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης.

Για την επιχορήγηση, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων να έχει οριστεί υπάλληλος που ασκεί καθήκοντα Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών, να τηρείται λειτουργικό μητρώο δεσμεύσεων και να υποβάλλονται στις βάσεις δεδομένων οικονομικών στοιχείων του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία και τα στοιχεία του μητρώου, να έχει Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης κατά την υποβολή του αιτήματος και να υποβληθεί φάκελος δικαιολογητικών.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.