powered by Surfing Waves

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εγκρίθηκε τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου στο Ξηρό Όρος



O Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας ενέκρινε την τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου, έκτασης 25.187,29 τ.μ. στη θέση Ξηρό Όρος



Για την ιστορία Στις 29  Μαρτίου 2011  το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την άμεση διακοπή των εργασιών και την  αποκατάσταση του χώρου εκμετάλλευσης του Λατομείου μαρμάρου απο την εταιρεία ΟΝΥΞ ΕΠΕ Επίσης είχε ζητήσει να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες από αυτούς  που του  επέτρεπαν ανενόχλητα και παράνομα να εκμεταλλεύεται και να καταστρέφει την συγκεκριμένη περιοχή. 
Στις 17.4.2013 επιβλήθηκε πρόστιμο  στην ΟΝΥΞ ΕΠΕ, ύψους 3.000 € (τριών χιλιάδων ευρώ) από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος. 
 Τον Οκτώβριο του 2014 σε φανερή πλειοδοτική  δημοπρασία  για την εκμίσθωση δημόσιας δασικής έκτασης για εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου, σε έκταση 25,187.29 στρ, στη θέση «Ξηρό Όρος» νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία «ΜΑΡ ΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.». Κατά του αποτελέσματος έγιναν δυο ενστάσεις από τον κ. Τσάλα Αθανασιο του Γεωργίου και την εταιρεία ΟΝΥΞ Ε.Π.Ε που εκμεταλλεύοταν μέχρι πρότινος το λατομείο και ειχε έρθει σε σύγκρουση με το δήμο . Οι  ενστάσεις απορρίφθηκαν  Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ ) τόσο της ΜΑΡΜΥΚ  όσο και της ΟΧΥΞ ΕΠΕ για έρευνες για την διαπίστωση κοιτάσματος μαρμάρου σε  έκταση 84.463,69 τ.μ.

 
Η  απόφαση  έγκρισης του υπουργού
"Εγκρίνουμε, όσον αφορά την πληρότητα και την τήρηση των σχετικών διατάξεων του Κ.Μ.Λ.Ε., τη συνημμένη και ταυτάριθμη της απόφασής μας αυτής, τεχνική μελέτη εκμετάλλευσης λατομείου μαρμάρου, έκτασης 25.187,29 τ.μ. στη θέση “Ξηρό Όρος”, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Περ. Ενότητας Εύβοιας, της εταιρείας «ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.», κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 4, 101 και 102 του Κ.Μ.Λ.Ε. Τα όρια του λατομικού χώρου προσδιορίζονται με τις ακόλουθες συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87 & HATT με K.Φ.X. «ΨΑΧΝΑ-ΛΙΜΝΗ» κλίμακας 1:100.000 με φ = 38° 45΄, λ = -0° 15΄):



1. Απαγορεύεται η χρήση εκρηκτικών υλών καθόλη την διάρκεια της εκμετάλλευσης. 

2. Την ευθύνη για την ορθότητα και ακρίβεια των στοιχείων και σχεδιαγραμμάτων που περιέχει η μελέτη, έχουν οι μελετητές για τα αντίστοιχα κεφάλαια που υπογράφουν, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κ.Μ.Λ.Ε. Τα στοιχεία αυτά υπόκεινται σε έλεγχο από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου μας. Η μελέτη που εγκρίνεται με την παρούσα απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή να συμπληρωθεί
σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Μ.Λ.

3. Η υπηρεσία μας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν μερική ή ολική επικάλυψη του χώρου με άλλες υποβληθείσες αιτήσεις ή με τυχόν ήδη ανοιγμένους χώρους, καθότι εξετάζει όλα τα αιτήματα προς έγκριση τεχνικών μελετών ανεξαιρέτως, χωρίς να υπεισέρχεται σε θέματα προτεραιότητας που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις υπέρ του πρώτου υποβάλλοντος σχετική αίτηση ή θέματα που αφορούν τησυνδρομή των προυποθέσεων για δυνατότητα απευθείας μίσθωσης ή όχι, δεδομένου ότι η εξέτασή τους αποτελεί αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών. Στην περίπτωση που λόγω διαπιστωθείσας επικάλυψης, υποδειχθεί από την αρμόδια υπηρεσία η περικοπή της εν θέματι έκτασης, η παρούσα τεχνική μελέτη, θαπρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως. 

4. Από την έγκριση της παρούσας τεχνικής μελέτης εκμετάλλευσης δεν τεκμαίρεταιαναγνώριση δικαιωμάτων κυριότητας ή άλλων εμπραγμάτων δικαιωμάτων για τονχώρο στον οποίο αναφέρεται, δεν συνάγεται έγκριση μισθώσεως και δεν απαλλάσσεται ο ενδιαφερόμενος από οποιαδήποτε προβλεπόμενη από τις κείμενε διατάξεις λήψη εγκρίσεων, αδειών κλπ., για την πραγματοποίηση τωναναφερόμενων στην μελέτη εργασιών και εγκαταστάσεων."

Η τοποθεσία σε χάρτη google


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.