powered by Surfing Waves

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Το Τοπικό Συμβούλιο Ροβιών ζητά την κοπή δύο δένδρων (λεύκες) στις Ροβιές


Το Τοπικό Συμβούλιο Ροβιών έλαβε την αριθμ. 10/2016 απόφαση με την οποία γνωμοδότησε για την κοπή δύο δένδρων (λεύκες) στις Ροβιές. Το ένα εξ αυτόν βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και το άλλο στην παιδική χαρά, Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου κος Αρβανίτης Νικόλαος πραγματοποίησε αυτοψία στις 1-6-2016 την οποία και μας απέστειλε και έχει ως εξής :
«ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Λίμνη 6-7-2016
Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας
ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ
Θέμα: «Κοπή Δέντρων Στην Τ.Κ. Ροβιών»
Κατόπιν προφορικού αιτήματος του πρόέδρου Τ.Σ. Ροβιών κ. Μαρούδη Γεώργιου, επισκέφτηκα παρουσία του ιδίου, τον οικισμό Ροβιών την 1-6-2016. Από την αυτοψία που διενήργησα διαπίστωσα τα εξής:
1) Στο κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας Ροβιών, στην άκρη του δημοτικού δρόμου, φύεται ένα μεγάλο δέντρο λεύκης, ύψους περίπου 15 μέτρων. Το δέντρο παρουσιάζει εκτεταμένη σήψη κοντά στη βάση του, καθώς και σχίσιμο στον κορμό του. (αριθμ. (1) στο συνημμένο χάρτη) 2) Ένα γηραιό δέντρο λεύκης που βρίσκεται στην μέση περίπου της παιδικής χαράς Ροβιών, ύψους μεγαλύτερο των 15 μέτρων, παρουσιάζει σαθρό κορμό κοντά στη βάση του. Η σήψη έχει καταστρέψει σε βάθος το εγκάρδιο ξύλο. (αριθμ. (20) στο συνημμένο χάρτη)
Η σήψη των κορμών καθιστά τα δέντρα πιο εύθραυστα από ανέμους. Τα παραπάνω 2 δέντρα κρίνονται επικίνδυνα για σπάσιμο και μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα λόγω και της θέσης που βρίσκονται (το πρώτο στην άκρη δημοτικού δρόμου και το δεύτερο εντός παιδικής χαράς).
Ο κίνδυνος ατυχήματος θεωρώ ότι μπορεί να εξαλειφθεί μόνο με το κόψιμο των 2λευκών, αφού το σάπισμα είναι κοντά στη βάση του κορμού, η έκτασή του αυξάνεται με την ηλικία των δέντρων και δεν επιτρέπει άλλο τρόπο αντιμετώπισης, όπως π.χ. με το κλάδεμα των δέντρων.
Για τη διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου του δήμου, προτείνω την αντικατάσταση των δέντρων με άλλα κατάλληλα καλλωπιστικά δέντρα που θα υποδειχθούν. Ο ενεργήσας την αυτοψία»
Αρβανίτης Νικόλαος
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής έχοντας υπόψη τα ανωτέρω προτείνω την αποδοχή της ανωτέρω έκθεσης αυτοψίας που συνάδει με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ροβιών.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου και μετά από τη διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη :
1. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006.
2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010.
3. Την από 6-7-2016 έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.
4. Το σχετικό φάκελο.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την κοπή των δύο δένδρων (λεύκες) που αναφέρονται στην με αριθμ. 10/2016 απόφαση του Τ.Σ. Ροβιών και στην από 6-7-2016 έκθεσης αυτοψίας του αρμοδίου Τμήματος, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των διερχόμενων κατοίκων και
οχημάτων. Στη θέση τους να φυτευτούν άλλα ενδημικά και οπωροφόρα δένδρα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.