powered by Surfing Waves

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Επιμνημόσυνη δέηση για την Μπολοβίναινα



Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη από τον αιδεσιμότατο πατέρα Άγγελο και κατάθεση στεφάνου ακολούθησε από τον δήμαρχο Mαντουδίου -Λίμνης-Αγ.Άννας Χρήστο Καλυβιώτη στο ηρώων της Αγιαννιώτισσας ηρωίδας του 1821 ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΙΝΑΣ στην τοποθεσία ΚΟΤΡΟΝΙ(απέναντι από
τον βράχο εκεί όπου πέφτοντας στον γκρεμό για να σώσει τις δεκάδες συμπατριώτισσες της και τα παιδιά τους από τον Τουρκικό κατατρεγμό και που είχαν κρυφτεί στην σπηλιά κάτω από τον βράχο), έγινε θυσία στο βωμό της ΛΕΥΦΕΡΙΑΣ της σκλαβωμένης πατρίδας γράφοντας το όνομά της με χρυσά γράμματα στη βίβλο αυτών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα για να αποτινάξουν τον Τούρκικο ζυγό!












Ο καθηγητής -μαθηματικός κ. Χρ.Τζαχρήστος αναφέρθηκε στην ηρωική πράξη της ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΙΣΑΣ ΗΡΩΙΔΑΣ ενώ ο ``ΕΛΥΜΝΙΟΣ``(κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ) ανέτρεξε με τον γλαφυρό του λόγο στην γενικότερη εικόνα εκείνης της εποχής.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.