powered by Surfing Waves

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μετά από 33 χρόνια αποφάσισε ο δήμος να ξεκαθαρίσει εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του πρώην κάμπινγκ Σπιάδας από απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών



Η οικονομική επιτροπή του δήμου αποφάσισε ωα ασκήσει αναγνωριστική αγωγή κυριότητας της έκτασης στη θέση «ΣΠΙΑΔΑ» (πρώην κάμπινγκ Σπιάδας) της Δ.Κ. Λίμνης και μέχρι
την έκδοση αμετάκλητης απόφασης και μεταγραφής της κυριότητας στο υποθηκοφυλακείο
Λίμνης. Στις 18-11-1983  ο  Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών με την αριθμ. 53/83  απόφαση απαγόρευσε στην Ευαγγελίαν χήραν Ρεντίφη & τον Δήμο Λίμνης & εις πάσαν τρίτον διακατοχικήν πράξιν μέχρι της υπό των πολιτικών δικαστηρίων οριστικής λύσεως της διαφοράς  στην έκταση . Από τότε ο δήμος δεν είχε φροντίσει να λύσει τις ιδιοκτησιακές διαφορές αυτές.


Από το Πρακτικό 18/13-7-2016 τησ συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Θέτω υπόψη σας την αριθμ. 117/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να νομιμοποιηθεί και να εξασφαλισθεί άδεια λειτουργίας ενός αστέρος τουριστικής κατασκήνωσης στη θέση «ΣΠΙΑΔΑ».
Το Αυτοτελές Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου διενεργώντας έρευνα για τη διαδικασία νομιμοποίησης μεταξύ άλλων αναφέρει ειδικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τα εξής :
. ...Ειδικά για την δήλωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όπου είναι απαραίτητο, κατόπιν έρευνας στα αρχεία του Δήμου βρέθηκαν τα εξής:

Έκθεση περί της δημοτικής περιουσίας της 22-07-1943 της Νομαρχίας Ευβοίας

Αντίγραφα συντάξεων διακήρυξης και εκμίσθωσης των βοσκών Χρόνια 1941, 1942

Αντίγραφο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης την 20-2-1980, όπου αποφασίζεται η διακήρυξη της κυριότητας οικοπέδων, ανάμεσά τους και η «20. Έκταση στη Σπιάδα συνορευόμενη με κτήμα Ρεντίφη»

Απαγόρευση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με αριθμ. 53/83 της 18-11-1983 στην Ευαγγελίαν χήραν Ρεντίφη & τον Δήμο Λίμνης & εις πάσαν τρίτον διακατοχικήν πράξιν μέχρι της υπό των πολιτικών δικαστηρίων οριστικής λύσεως της διαφοράς 

Βεβαίωση Δημάρχου Λίμνης της 25-2-1988 περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος χώρου για δημιουργία Camping.

Βεβαίωση Δημάρχου Λίμνης της 31-5-1990 περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος χώρου για δημιουργία Camping.

Βεβαίωση Δημάρχου Λίμνης της 8-4-1993 περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος χώρου για δημιουργία Camping

Υπεύθυνη δήλωση Δημάρχου Λίμνης της 1-7-1994 προς ΕΟΤ, περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος χώρου για δημιουργία Camping

Υπεύθυνη δήλωση Δημάρχου Λίμνης της 20-7-2001 προς ΕΟΤ, περί ιδιοκτησιακούκαθεστώτος χώρου για δημιουργία Camping
10. Κατόπιν έρευνας στο υποθηκοφυλακείο Λίμνης δεν βρέθηκε πράξη που να αποδεικνύει ότι
το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Λίμνης
Προτείνεται η διαδικασία εύρεσης στοιχείων που να υποστηρίζουν ότι το γήπεδο είναι Δημοτικής ιδιοκτησίας, να ανατεθεί σε νομικό σύμβουλο του Δήμου»
Προτείνω λοιπόν να αποφασίσουμε τον ορισμό της δικηγόρου κ. Μαρίας Καλούτσα-Καμαρλίγγου, δικηγόρος Ροβιών, με Α.Μ. 757, η οποία θα ασκήσει αναγνωριστική αγωγή κυριότητας της έκτασης στη θέση «ΣΠΙΑΔΑ» (πρώην κάμπινγκ Σπιάδας) της Δ.Κ. Λίμνης και μέχρι  την έκδοση αμετάκλητης απόφασης και μεταγραφής της κυριότητας στο υποθηκοφυλακείο Λίμνης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.