powered by Surfing Waves

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Αλληλεγγύη


δέντρο αλληλεγγύης

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη».

«Επιδιωκόμενος σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, είναι ο σχεδιασμός, η ενημέρωση, η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και ο συντονισμός της κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για άτομα ή ομάδες ατόμων, που περιέρχονται σε κατάσταση φτώχειας και ακραίας φτώχειας. Η υλοποίηση του αυτού του Εθνικού Μηχανισμού, θα επιτρέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι εκείνες του Υπουργείου, να στοχεύσουν καλύτερα τις παρεμβάσεις τους στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματά τους».

Αναλυτικά το σχέδιο νόμου στο http://www.opengov.gr/minlab/?p=3488

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.