powered by Surfing Waves

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσπευση διαδικασιών εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ζητά το ΥΠΕΣΔΑ από τους δήμους




Νέο κάλεσμα στους δήμους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους απευθύνει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, με εγκύκλιό του.

«Δεδοµένης της συµβολής της εν λόγω διαδικασίας στην τόνωση της ρευστότητας της οικονοµίας και προκειµένου να αξιοποιηθεί το σύνολο των πιστώσεων που έχουν προγραµµατισθεί να αποδοθούν στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι απαραίτητο να επισπευστεί η διαδικασία προκειµένου να εξοφληθούν άµεσα οι σχετικές υποχρεώσεις», τονίζει ο κ. Μπαλάφας.

Καλούνται λοιπόν οι δικαιούχοι φορείς της Αυτοδιοίκησης:

Να υποβάλλουν άµεσα στη Γενική ∆ιεύθυνση Οικονοµικών Υπηρεσιών και ∆ιοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου µας, αίτηµα επιχορήγησης, σύµφωνα µε τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί στους δήμους.

Να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους με το ποσό που λαμβάνουν ως έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, ενώ οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να ελέγχουν κατά προτεραιότητα τους υποβληθέντες προς έγκριση σχετικούς προϋπολογισμούς, ώστε να αποφεύγονται τυχόν καθυστερήσεις.



Οι επιχορηγούµενοι έως σήµερα φορείς καλούνται επίσης να εξετάζουν κατά προτεραιότητα τις σχετικές υποθέσεις αποστέλλοντας στο υπουργείο Εσωτερικών τις Εντολές Εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.

Καλούνται επίσης να φροντίσουν για την ταχεία και άµεση ολοκλήρωση της αποπληρωµής των ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεών τους προκειµένου να µην απωλεσθούν οι συγκεκριμένες πιστώσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επειδή δεν θα απορροφηθουν.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία οι δήμοι μπορούν να απευθυνθούν α) για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης στους κ.κ. Κώστα Τρυποσκούφη (213136 4009), Μαρία Χιώτη (213136 4810), Μάρα Γαρίου (213136 4816), Σελήνη Γιουρούκη (213 136 4806) και Μαρίνα Χιώτη (213136 4815),

β) για θέματα προϋπολογισμού στις κ.κ. Ευθυμία Μαμούρη (213136 4818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213136 4801) και

γ) για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κ.κ. Δήμητρα Μπιτούνη (213136 4704), Μαρία Τζατζιμάκη (213136 4702) και Μαρία Ρεκλείτη (213136 4734).

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.