powered by Surfing Waves

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το Τ.Σ. Φαράκλας θα αποφασίσει πως θα αξιοποιηθεί το χωράφι πού παλιά είχε κάνει πίστα Motocross ο Αρβανίτης



Το Δημοτικό Συμβούλιοη  αποφάσισε να  βγάλει σε δημοπρασίας την  μίσθωση σε ιδιώτες των  παρακάτω αγροτεμαχίων :
α) πευκοδάσος 2.000 τ.μ στην τοπική κοινότητα Κηρίνθου και
β) αγροκτήματ 8.500 τ.μ στην θέση «Αλώνια» της τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου,

Εξαιρείται της διαδικασίας μίσθωσης το αγρόκτημα 27.000 τ.μ στην θέση «Άγιος Γεώργιος» της τοπικής κοινότητας Φαράκλας ,που θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις προτάσεις του τοπικού συμβουλίου και την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.



Απόσπασμα από το πρακτικό της  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-08-2016


ΘΕΜΑ : Μίσθωση αγροτεμαχίων κυριότητας Δήμου
Ο κ. Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε:
«Ο Δήμος όπως ξέρουμε έχει μερικά ακίνητα, τα οποία μισθώνει, γιασυγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Για διάφορα μισθώματα που έχει λήξει το συμφωνητικό, καλό θα είναι να τα ξανά δημοπρατήσουμε για να μισθωθούν. Είναι μια διαδικασία που πάντα την έκανε ο Δήμος, αλλά χρειάζεται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνει η προκήρυξη
και η μίσθωση αυτών των αγροτεμαχίων και γενικότερα των ακινήτων.
Αυτό είναι το θέμα μας, υπάρχει υπηρεσιακό σημείωμα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου που αναφέρει συγκεκριμένα τα διάφορα συμφωνητικά που έχουμε υπόψη μας, και το τι προτείνει.
Αυτή τη στιγμή, για αυτήν την απόφαση δεν είναι τίποτα άλλο, είναι τα αγροτεμάχια. Και μάλιστα στα αγροτεμάχια που είχαν ενοικιαστεί υπήρχε μια χρονική περίοδος, η οποία έληγε τέλος Μαΐου, Τελείωνε μισθοδοτική περίοδος τέλη Μαΐου. όμως τέλος Μαΐου δεν ολοκληρώνεται η καλλιεργητική
περίοδος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορούνε να μπούνε μέσα στο σύστημα και να πάρουν τις επιδοτήσεις. Και αναγκαστήκαμε και κάναμε παρατάσεις, έκτακτες παρατάσεις του μισθώματος μέχρι να κλείσει η καλλιεργητική περίοδος, που θεώρησαν οι ίδιοι οι καλλιεργητές, τέλος
Οκτωβρίου ότι κλείνει. Από δω και πέρα λοιπόν ότι κάνουμε θα το κάνουμε από την 1η Νοέμβρη μέχρι τέλος Οκτωβρίου, μετά από δύο τρία χρόνια, ώστε να κλείνει ο κύκλος ο καλλιεργητικός, και να μη χάνουν τις επιδοτήσεις τους. Αυτό είναι μια μικρή σημείωση για το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα μίσθωσης των αγροτεμαχίων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διάβασε το αρίθμ.
πρωτ. ΔΥ/22-7-2016 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Προϊσταμένης Διεύθυνσης
Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών με θέμα «Λήξη μισθωμάτων ακινήτων» ,που αναφέρει τα εξής:
Θέμα : << Λήξη Μισθωμάτων Ακινήτων >>
Σχετ. : 1. Το από 15/06/2016 Υπηρεσιακό Σημείωμα του Προϊσταμένου του Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας & Ταμείου
2. Το από 22//07/2016 Υπηρεσιακό Σημείωμα του Προϊσταμένου του Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας & Ταμείου Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού 1 , σας ενημερώνουμε ότι στις 31 Αυγούστου
2016 λήγουν τα κάτωθι συμφωνητικά μίσθωσης :
1. Το από 01/11/2011 συμφωνητικό μίσθωσης πευκοδάσους 2.000 τ.μ. στην Τ.Κ. Κηρίνθου με τον κο Λαδογιαννή Γεώργιο .
2. Το από 01/11/2011 συμφωνητικό μίσθωσης αγροκτήματος 8.500 τ.μ. στην θέση <<Αλώνια>> της Τ.Κ. Κηρίνθου με τον κο Αλατζά Ιωάννη .

3. Το από 01/11/2011 συμφωνητικό μίσθωσης αγροκτήματος 27.000 τ.μ. στην θέση <<Άγιος Γεώργιος >> της Τ.Κ. Φαράκλας στην κα Παπακωνσταντίνου Μαρία. Επίσης σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού 2 σας γνωρίζουμε ότι στις 22/07/2016 απεστάλησαν στο Τμήμα Εσόδων , Περιουσίας & Ταμείου:
1. Η υπ΄αριθμ. 88/2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα << Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης αγροτεμαχίων Δήμου Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας >>.
2. Η τροποποίηση Νο 1 του από 01.11.2011 Συμφωνητικού ΜίσθωσηςΑγροτεμαχίου , με μισθωτή την κα Παπακωνσταντίνου Μαρία .
3. Η τροποποίηση Νο 2 του από 01.11.2011 Συμφωνητικού Μίσθωσης Αγροτεμαχίου και της από 12/08/2015 τροποποίησης Νο 1, με μισθωτή τον κο Αλατζά Ιωάννη.
και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες αφού λάβετε υπόψη σας τους όρους της μίσθωσης καθώς και τους όρους της διακήρυξης (άρθρο 16 της με αριθμό 56/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ΑΔΑ : 4Α3ΦΩΛ5-2)
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Αρβανίτη Παναγιώτη, ο οποίος είπε:
« Μέσα στα αγροτεμάχια αυτά που αναφέρονται εδώ, υπάρχει κι ένα αγροτεμάχιο το οποίο κατά την άποψή μου, αγροτεμάχιο δεν είναι, είναι ένα ακίνητο το οποίο είναι συνολικά γύρω στα 40 στρέμματα, και από αυτά νοικιάζονται γύρω στα 25 που είναι το καθαρό καλλιεργήσιμο, το οποίο
ακίνητο αυτό είναι ακριβώς δίπλα από το χωριό, ανάμεσα μπορώ να πω, γιατί έχει αναπτυχθεί το χωριό τώρα στα τελευταία σπίτια.
Λοιπόν, και τμήμα από αυτό του ακίνητου είναι το 5Χ5 φανταστείτε είναι το κοινοτικό γραφείο, είναι το γήπεδο πιο πάνω, και διασχίζεται από ένα ρυάκι το οποίο είναι ένα τμήμα του είναι πλατανόδασος, το άλλο είναι από άγρια δένδρα και λοιπά. Και είναι και μόνο με την περιγραφή που σας κάνω, είναι ένα ακίνητο που είναι κρίμα να καλλιεργηθεί με καλαμπόκι δίπλα ακριβώς
από τα σπίτια. Το χωριό διαχρονικά, περιμένει δηλαδή πότε θα τελειώσουμε αυτά έτσι τα καλαμπόκια, για να μπορεί να αξιοποιηθεί. Σας ενημερώνω μόνο ότι κάποια στιγμή που ήμουνα Δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος, το είχα κάνει πίστα μοτοκρός, και κάποια περιοδικά έγραψαν, με κόστος μηδέν με εθελοντές, και κάποια περιοδικά γράψανε πανελλαδικά, ότι ήταν μια από τις
καλύτερες πιστές σε όλη την Ελλάδα. Λοιπόν, την επόμενη χρονιά βέβαια το φύτεψαν πατάτες αλλά δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι η αξία αυτού του ακινήτου ξεπερνάει και όλες αυτές οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Και θα ήθελα, εκφράζοντας και την άποψη πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, να εξαιρεθεί και να αξιοποιηθεί ή σαν πάρκο ή ας λάβουμε υπόψη μας όποια πρόταση εγκρίνει το Συμβούλιο.
Να εξαιρεθεί από τη μίσθωση, γιατί εδώ μιλάμε για μίσθωση αγροτεμαχίων, δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τα ελληνικά που έχω μάθει, καμία τρίπλα δεν θέλω από κανέναν, πρέπει να εξαιρεθεί από αγροτεμάχιο, και να αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις προτάσεις του τοπικού Συμβουλίου».
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης-Αγ. Άννας δεν προτίθεται ο ίδιος να κάνει χρήση των αγροτεμαχίων :
α) πευκοδάσους 2.000 τ.μ στην τοπική κοινότητα Κηρίνθου και
β) αγροκτήματος 8.500 τ.μ στην θέση «Αλώνια» της τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου,
πρόθεση του είναι η μίσθωση τους σε ιδιώτες ύστερα από την διεξαγωγή δημοπρασίας.
Εξαιρείται της διαδικασίας μίσθωσης το αγρόκτημα 27.000 τ.μ στην θέση «Άγιος Γεώργιος» της τοπικής κοινότητας Φαράκλας ,που θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις προτάσεις του τοπικού συμβουλίου και την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.