powered by Surfing Waves

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Αποστάτες και παράταξη Στεργίου ζητούν σαρζανέτ αντί για λιθοριπή για την προστασία του αντλιοστασίου Περαμύλου

Στις 24-08-2016 το Δημοτικο Συμβούλιο  συζήτησε ένσταση των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Καντζούρα Ι ,Αρβανίτη Π, Γιαννιού Κ, Μουργιά Ι, Στεργίου Ι ,Τάρλα Κ ,Σκομπρή Ν, Βούλγαρη Αν, Δανέλη Ι και Αλατζά Ε  για την εκτέλεση έργων προστασία αντλιοστασίου Περαμύλου . Συμφωνα  με την υπ’ αριθμόν  8/2016 τεχνική  περιγραφή    περιγραφή  στην οποια αναφέρθηκε ο κ. Παζάρας: "η προτεινόμενη επέμβαση κατασκευή λιθοριπής από μεγάλους ογκόλιθους είναι μέρος της συνολικής λύσης, αυτό το υπογραμμίζω, είναι μέρος της συνολικής λύσης. Άρα δεν είναι προχειροδουλειά, εντάξει; Και δεν θα τους ρίξει έτσι χύμα. Και λέει ότι θα είναι διατομής τραπεζίου, λέει συγκεκριμένα πράγματα, μεγάλης βάσης 6 μέτρα μικρή βάση 2 και ύψος 4 μέτρα και θα εκτείνεται κατά μήκος σε 40 μέτρα. Και λέει κιόλας ότι εντάσσεται στον τάδε κωδικό αριθμό. μίσθωση  μηχανημάτων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες".
 Η λιθοριπή δεν θεωρήθηκε επαρκής σαν λύση και  ζητήθηκε μελέτη για την κατασκευή σαρζανέτ.


Με 11 ψήφους εναντιον 3 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισενα συνταχθεί τεχνική περιγραφή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για κατασκευή σαρζανέτ και να ξαναέρθει το θέμα για συζήτηση κι έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.(Την πρόταση του κ. Καντζούρα Ιωάννη ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στεργίου Ι, Κατζούρας Ι, Μουργιάς Ι, Σκουμπρής Ν, Τάρλας Κ, Κουκουρίκος Ηλ, Αρβανίτης Π, Γιαννιός Κ, Κουτσουράς Σ, Χατζής Αν, Δανέλης Ι (Ψήφοι έντεκα -11-)
Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ. κ Παζάρα Βασιλείου, Κατσούρα Δημητρίου και Σεσοντή Μαρίας που ψήφισαν : «Ότι λέει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου» (Ψήφοι τρεις -3-)




Απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  στις 24-08-2016


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Γεωργάκαινα Ελένη, Ψαρρού Ελπίδα, Στέφου Κυρ, Αλεξίου Δ, Παληός Ευστράτιος, Περήφανου Νίκη , Λιαγκάκης Ευστάθιος και Γεωργατζής Ευάγγελος αποχώρησαν από την αίθουσα πριν από την συζήτηση του 13ου θέματος.
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την γραμματέα-πρακτικογράφο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαθά Αθηνά.
Θ Ε Μ Α : Αίτηση Δημοτικών Συμβούλων κ.κ Καντζούρα Ιωάννη, Αρβανίτη Παν, Γιαννιού Κω/νου κλπ με θέμα: «Η με αριθμό 108/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
Ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου διάβασε την από 22-7-2016 αίτηση των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Καντζούρα Ι ,Αρβανίτη Π, Γιαννιού Κ, Μουργιά Ι, Στεργίου Ι ,Τάρλα Κ ,Σκομπρή Ν, Βούλγαρη Αν, Δανέλη Ι και Αλατζά Ε που αναφέρει τα εξής:
«Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση την με αρίθμ. 108/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Στην εν λόγω απόφαση υπάρχει αντίφαση μεταξύ του εισηγητικού σκέλους και του αποφασιστικού. Στο εισηγητικό ο κ. Δήμαρχος και πρόεδρος της Ο.Ε κάνει αναφορά σε ζημιές που έχουν προκληθεί στην κοίτη του ποταμού Κηρέα στην θέση «Πέρα Μύλος» πλησίον του αντλιοστασίου λυμάτων από θεομηνία που επλήγη η περιοχή στα μέσα Μαρτίου 2016 πριν από πέντε μήνες περίπου ,επίσης η υπ΄αρίθμ. 8/2016 Τεχνική Περιγραφή που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κάνει αναφορά στην «Προστασία του αντλιοστασίου στην θέση Πέρα Μύλος»
Οι ζημιές έχουν γίνει το έτος 2014.
Κατά συνέπεια το αποφασιστικό ,η έγκριση δηλαδή της διάθεσης πίστωσης σε βάρος του Κ.Α 30-6233.0003 του προϋπολογισμού 2016 ,ποσού 23.808,00 ευρώ για «Μίσθωση μηχανημάτων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες» ουδεμία σχέση έχει με τον τίτλο της υπ ΄αρίθμ.
8/2016 Τεχνικής Περιγραφής».
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καντζούρας Ιωάννης εισηγούμενος το θέμα είπε:
Καντζούρας Ιωάννης: Πρόεδρε, στην εν λόγω απόφαση υπάρχει αντίφαση μεταξύ του εισηγητικού σκέλους και του αποφασιστικού. Στο εισηγητικό ο Δήμαρχος και Πρόεδρος οικονομικής Επιτροπής κάνει αναφορά στις ζημιάς που έχουν προκληθεί στην κοίτη του ποταμού Κηρέα στην θέση Παραμύλος πλησίον του αντλιοστασίου λυμάτων, από θεομηνία που επλήγη η περιοχή στα μέσα Μαρτίου 2016, πριν από πέντε μήνες περίπου. Επίσης και την υπ’ αριθμόν 8/2016 τεχνική περιγραφή που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, κάνει αναφορά στην προστασία του αντλιοστασίου στη θέση Παραμύλος.
Κατά συνέπεια το αποφασιστικό, η έγκριση δηλαδή τις πίστωσης σε βάρος του κωδικού είναι 23.808 «μίσθωση μηχανημάτων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες», ουδεμία σχέση έχει με τον τίτλο της υπ αριθμόν τάδε τεχνικής περιγραφής.  Πρόεδρε, όλοι ξέρουμε και ο κ. Γιαννιός και ο κ. Λιαγκάκης περνάνε από εκεί, το αντλιοστάσιο στον Μπεκάκο πιο κάτω. Επί θητείας Ενωτιάδη επειδή δεν υπήρχαν χρήματα, έβαλε ο Δήμος μια μπολντόζα από κάτω από την Πορτάρα, έκανε διάνοιξη, έτσι; στο σημείο της Πορτάρας στο σημείο του αντλιοστασίου που λέμε, στο γήπεδο Μαντουδίου μέχρι την Πυροσβεστική. Και στα σημεία στην στροφή πριν πάμε στο Προκόπι στο εκκλησάκι πάνω μετά του Κωνσταντινίδη, και στα σχολεία, στο γυμνάσιο Προκοπίου και στο γήπεδο, μέχρι του κ. Χαλιούλια πάνω.
Αυτό εδώ είχε στοιχίσει 20 χιλιάδες ευρώ, το ίδιο ακριβώς το έκανε και ο κ. Ψαρρός το 2012.
Λοιπόν, ξαφνικά είδαμε να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι εκεί με της πλάκας εργασία, και να δαπανούμε ένα ποσό 25 χιλιάδες ευρώ το οποίο, άλλα λέει ο Δήμαρχος στην εισήγηση του άλλο λέει η τεχνική περιγραφή. Αυτή η ζημιά έγινε το 2014, όλοι ήμασταν εκεί και ξέρουμε τι έγινε.
Εγώ προτείνω και θα έχει πιο λίγο κόστος να κάνετε μια τεχνική περιγραφή με την τεχνική υπηρεσία για την κατασκευή σαρζανέτ, και να αποφύγουμε όλο από εκεί. Σαρζανέτ να είναι μόνιμο, και πιο λίγα λεφτά πάει, τα μισά λεφτά.
Εδώ δεν θα ρίξουμε πέτρες εκεί μπάζα και μετά από πέντε έξι μήνες το Γενάρη θα λέμε πάνε τα λεφτά χαθήκανε! είναι σαν να φτιάχνουμε μία γέφυρα, την οποία στείνουμε με χώμα και πλίθες, πέφτει και τελείωσε. Αυτή είναι η πρότασή μου, και έτσι πρέπει να πάει, να κάνει μία τεχνική
περιγραφή να ξαναέρθει στο Συμβούλιο από την τεχνική υπηρεσία, μια ολοκληρωμένη.

Στεργίου Ιωάννης: Περιέγραψε ο συνάδελφος ο κύριος Κατζούρας πως έχει το θέμα. Όντως αν πάρει κανείς την απόφαση την 108/2016 της οικονομικής Επιτροπής έχει θέμα «έγκριση διάθεσης πίστωσης για μίσθωση μηχανημάτων» ενώ στο εισηγητικό όντως επικαλείται μια τεχνική περιγραφή
της τεχνικής υπηρεσίας, την 8/2016 που μου λέει για την προστασία του  αντλιοστασίου. Άρα λοιπόν δεν συνάδει, ορθά όπως τοποθετήθηκε και ο συνάδελφος, το εισηγητικό με το αποφασιστικό.
Και να πω και κάτι κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι είναι υπερβολικό, 23 χιλιάδες να πάμε να ρίξουμε εκεί πέρα, μερικά φορτηγά πέτρες, και να πούμε ότι λύσαμε το πρόβλημα.
Θα μπορούσαμε, αν πάει και το επισκεφτεί κανείς, θα δει ότι, εντάξει, πλησιάζει δεν είναι δηλαδή η κατάσταση, αλλά δεν ξέρουμε πότε μία θεομηνία τι αποτελέσματα θα επιφέρει. Αλλά στο σημείο εκείνο δεν έχει μπει έστω ένα μηχάνημα, όπως έχει διαμορφωθεί η κοίτη δηλαδή, να πάρει εκείνο το
ανάχωμα που έχει δημιουργηθεί στο μέσον του ποταμού, και να το φέρει προς τη μεριά του αντλιοστασίου.
Θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί θεωρώ ότι το ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο, αν δούμε λοιπόν και η τεχνική μας υπηρεσία έχει την δυνατότητα να κάνει μία μελέτη, η οποία θα γίνει ένα έργο εκεί πέρα με συρματοκιβώτια, με Σαρζανέτ και να τελειώσω μία και καλή και να μην πετάμε κάθε τόσο χρήματα, και του χρόνου, και του παραχρόνου πάλι τα ίδια.
Και είμαι βέβαιος ότι το κόστος θα είναι μικρότερο, από αυτό το οποίο αναφέρεται στην συγκεκριμένη απόφαση.  Και επίσης ζητάμε ουσιαστικά, δηλαδή, αυτή η απόφαση να μην ισχύσει, να μην προχωρήσει δηλαδή σε καμία ανάθεση τέτοιων εργασιών, να ανατεθεί στην τεχνική υπηρεσία μελέτη, για να γίνει έργο με συρματοκιβώτια, και να τελειώνουμε με αυτήν την υπόθεση.

Παζάρας Βασίλειος: Για το θέμα που συζητάμε και που έθεσε εδώ ο συνάδελφος ο κύριος Κατζούρας, από ότι βλέπω ότι στην απόφαση της οικονομικής Επιτροπής ο κύριος Κουτσουράς δεν ψήφισε και είπε: δεν μπορώ να ψηφίσω το θέμα όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, διότι αφορά τη
μίσθωση μηχανημάτων από θεομηνίες, ενώ θα έπρεπε εκτέλεση έργων προστασία αντλιοστασίου Περαμύλου όπως αναγράφεται στην υπ’ αριθμόν  8/2016 περιγραφή.
Παίρνω εγώ την τεχνική περιγραφή και τι βλέπω, γιατί εγώ δεν είμαι παντογνώστης να γνωρίζω τέτοια θέματα τεχνικά, ακολουθώ αυτά που λένε συγκεκριμένα ο μηχανικός του Δήμου ο κύριος Γερογιάννης.
Και λέει: η προτεινόμενη επέμβαση κατασκευή λιθοριπής από μεγάλους ογκόλιθους είναι μέρος της συνολικής λύσης, αυτό το υπογραμμίζω, είναι μέρος της συνολικής λύσης. Άρα δεν είναι προχειροδουλειά, εντάξει; Και δεν θα τους ρίξει έτσι χύμα. Και λέει ότι θα είναι διατομής τραπεζίου, λέει συγκεκριμένα πράγματα, μεγάλης βάσης 6 μέτρα μικρή βάση 2 και ύψος 4 μέτρα και θα εκτείνεται κατά μήκος σε 40 μέτρα. Και λέει κιόλας ότι εντάσσεται στον τάδε κωδικό αριθμό. μίσθωση  μηχανημάτων για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από θεομηνίες.
Εγώ αυτό θα το ψηφίσω ,επειδή είναι εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του  Δήμου.
Καντζούρας Ιωάννης: Πρόεδρε τα υπόλοιπα που είπα, οι πρώην Δημοτικές αρχές που βάλανε, στοίχησαν 20 χιλιάδες ευρώ για όλα τα σημεία. Τώρα, για 40 μέτρα θα πάνε 25 χιλιάδες ευρώ να προφυλάξουμε εκείνο, κι αν το προφυλάξουμε, με πέτρες.
Λοιπόν εγώ επιμένω στην εισήγηση που κάνω, επιμένω όπως την είπα, με Σαρζανέτ έργο, να το φτιάξει η τεχνική υπηρεσία με έργο και να το φέρει εδώ να το ψηφίσουμε, τίποτα άλλο.
Εγώ μίλησα και με την τεχνική υπηρεσία, λέω, είναι λάθος αυτό που πάτε να κάνετε, λέει τέτοια εντολή πήραμε έτσι κάνουμε, τελείωσε.
Εδώ πρέπει να γίνει ένα έργο εκεί να μείνει και όχι του χρόνου να έχουμε τα ίδια πάλι.
Δήμαρχος: Κύριε Πρόεδρε, ποιος έδωσε εντολή για την τεχνική λύση του προβλήματος; έδωσε κανένας εντολή κάνε το ένα ή το άλλο; ξέρετε ότι είναι η τεχνική υπηρεσία αυτοδύναμη υπηρεσία, ενεργεί σύμφωνα με την επιστήμη και έχει ευθύνη.
Εάν τώρα κάποιος από εμάς, θέλει να γίνει και μηχανικός, και καταργεί την υπηρεσία, δεν έχω αντίρρηση, ας μου φέρει ότι θέλει η τεχνική υπηρεσία με την δική σας υπόδειξη, να το κάνουμε το έργο, συμφωνώ, ότι καταργείτε την τεχνική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος είπε ότι συμφωνεί με την τεχνική υπηρεσία, αν είσαι εσύ τεχνική υπηρεσία τι να πω;
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που τηρούνται στο αρχείο του Δήμου

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (11/3) Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
Να συνταχθεί τεχνική περιγραφή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για κατασκευή σαρζανέτ και να ξαναέρθει το θέμα για συζήτηση κι έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.(Την πρόταση του κ. Καντζούρα Ιωάννη ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στεργίου Ι, Κατζούρας Ι, Μουργιάς Ι, Σκουμπρής Ν, Τάρλας Κ, Κουκουρίκος Ηλ, Αρβανίτης Π, Γιαννιός Κ, Κουτσουράς Σ, Χατζής
Αν, Δανέλης Ι (Ψήφοι έντεκα -11-)
Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ. κ Παζάρα Βασιλείου, Κατσούρα Δημητρίου και Σεσοντή Μαρίας που ψήφισαν : «Ότι λέει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου» (Ψήφοι τρεις -3-)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.