powered by Surfing Waves

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

44 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους 34 δήμους


κοινωφελής εργασίαΣτο ΕΣΠΑ  εντάχθηκε ο κύκλος προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους 34 δήμους της χώρας, θύλακες ανεργίας συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης των συμμετεχόντων στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που υλοποιείται σε 17 δήμους. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται 43.992.061,01 ευρώ.
Συγκεκριμένα  σύμφωνα με ανακοίνωση υπογράφηκε, ήδη  στις 2/9/2016 από τον Γ.  Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε θύλακες ανεργίας (Β΄ φάση), συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων (Α’ κύκλος)», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ Ενεργειών και συνολικό προϋπολογισμό 43.992.061,01 ευρώ.
Η πράξη αφορά στον Α’ κύκλο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους – θύλακες ανεργίας και έχει ως στόχο:
  • την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία με νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας
  • την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω δράσεων ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κλπ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.