Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Πρόσκληση του προέδρου της Δ.Κ. Λίμνης προς τους δημότες για τις παιδικές χαρέςΑπό την προσωπική του ιστοσελίδα

Όπως θα δείτε στην παρακάτω ανακοίνωση στο πρώτο θέμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος μας διεκδικεί ένα πρόγραμμα από την περιφέρεια για τις παιδικές χαρές.
Καλώ όλους τους γονείς και όλους τους πολίτες της Λίμνης και της ευρύτερης περιοχής να βρεθείτε στο κτίριο Μελά για ένα τόσο σημαντικό θέμα την Δευτέρα 14/5/2018 στις 18.30.

Το πρώτο θέμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι "υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «Προμήθεια –τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας»"70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας»στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών.
Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο (δήμο), διαμορφώνεται βάσει των κάτωθι κριτηρίων:

α) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό έως 1.500 κατοίκους χρηματικό ποσό 130.000 ευρώ.

β) Σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1.500 κατοίκους:

β1) Χρηματικό ποσό 200.000 ευρώ προσαυξημένο με ποσό ίσο με τον μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον δεν υπάρχει σε αυτόν οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων.

β2) Χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο 90% του αθροίσματος των 200.000 ευρώ συν ποσού ίσου με το μόνιμο πληθυσμό του δήμου, εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένας οικισμός άνω των 5.000 κατοίκων.

Επιδίωξη του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών στη βάση των νέων, σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι αυστηροποιούν τις προδιαγραφές για την προστασία των παιδιών. Η προαναγγελία της ενίσχυσης έχει ήδη γίνει δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τους αιρετούς, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα κατορθώσουν να επαναλειτουργήσουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό Παιδικών Χαρών με τη βοήθεια της πολύπλευρης χρηματοδότησης και τις ουσιαστικές διαδικασίες που προβλέπονται.

Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση που εκδίδεται το τελευταιό χρονικό διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», το οποίο έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για το 2018. Με τη συγκεκριμένη πρόκληση βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δήμων συνολικά 180 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και την αναβάθμιση Παιδικών Χαρών. Μαζί με τον «ΦιλόΔημο Ι», οι δράσεις του οποίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται να τεθούν στη διάθεση των δήμων συνολικά 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Ο «ΦιλόΔημος Ι» έχει προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 με δυνατότητα επέκτασης στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες δυνατότητες επιπρόσθετης ενίσχυσης του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιχορηγεί και την εξόφληση οφειλών τους, αλλά και έργα λόγω έκτακτων αναγκών.Διαβάστε επίσης


ΔΚ Λίμνης: Απαιτούμε να φέρετε πίσω άμεσα τις 11 παιδικές χαρές που αφαιρέσατε από το Τεχνικό Πρόγραμμα.


Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για γέλια και για κλάματα από τους αποστάτες. Έκοψαν 11 παιδικές χαρές για να κάνουν 5χ5 στο Μουρτιά και την Κεράμεια.2 Σχόλια:

ΜΟΝΟ Η ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ 40 ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ; ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ; ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΕΧΕΙ; Ή ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ «ΚΑΚΟΥΣ» ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ. ΜΟΝΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.