powered by Surfing Waves

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους





Δημοσιεύεται  η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για σημεία δωρεάν ασύρματης πρόσβασης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέσω της πρόσκλησης περίπου 1.183 δήμοι της Ευρώπης θα λάβουν κουπόνι WiFi4EU, ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους.
Αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα πρέπει να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.
Για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, οι δήμοι πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη WiFi4EU.eu. Η πύλη αυτή ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου και πάνω από 17.000 δήμοι της Ευρώπης έχουν ήδη εγγραφεί. Η επιλογή θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών μελών, κάθε χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 και το ανώτατο 95 κουπόνια. Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα διατεθούν 120 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το 2020 για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν Wi-Fi σε έως και 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία. Τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Χρηματοδότηση θα παρασχεθεί μόνο σε δίκτυα που δεν επικαλύπτουν ιδιωτική ή δημόσια δωρεάν παροχή πρόσβασης που ήδη υπάρχει και έχει παρόμοια ποιότητα στον ίδιο δημόσιο χώρο.

Τα βήματα για την υποβολή αίτησης για κουπόνι WiFi4EU: Στάδιο εγγραφής: από τις 20 Μαρτίου 2018 οι δήμοι μπορούν να εγγραφούν στην πύλη www.WiFi4EU.eu.

Στάδιο αίτησης: η πρώτη πρόσκληση που δημοσιεύεται είναι η σημερινή. Κατά τα επόμενα δύο έτη, θα δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.