powered by Surfing Waves

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αποζημίωση 20 δημοτικών συμβούλων πού ζουν 10 χλμ έξω από την Λίμνη, Mέχρι και 160 Ευρώ το μήνα, αναδρομικά από το 21.7.2017



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την καταβολή αποζημίωσης σε δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Η αποζημίωση αφορά μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις τον μήνα, ενώ δεν καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται:
α) Στους δήμους των εκλογικών περιφερειών Α’ και Β’ Αθηνών, Α’ και Β’ Πειραιά και Α’ Θεσσαλονίκης (εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι που υπάγονται σε αυτές τις περιφέρειες),
β) στους λοιπούς δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική ή τοπική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του δήμου ( Όλοι οι σύμβουλοι  του δήμου εκτός από αυτούς που ζουν στην Λίμνη -20 σύμβουλοι)

Το ύψος της αποζημίωσης, για κάθε συνεδρίαση, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1% της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων (δηλαδή μέχρι 40 περίπου ευρώ) και βαρύνει τον προϋπολογισμό τού οικείου ΟΤΑ.  Ως μηνιαία αντιμισθία του δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις. Την αποζημίωση δικαιούται και ο δημοτικός σύμβουλος που αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Η συνολική δαπάνη εκτιμάται κατ’ ανώτατο όριο στο ύψος των 6.730.560 ευρώ.

Οι αποφάσεις αποζημίωσης λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του αρ.279 του ν.3463/2006 που προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του Δήμου.

Τέλος, σημειώνεται πως η Κ.Υ.Α έχει αναδρομική ισχύ και ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης στό Φ.Ε.Κ. του ν. 4483/2017, που ήταν η 31η Ιουλίου 2017.
Την Κ.Υ.Α. υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.