Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Καλυβιώτης: "εγκληματούν σε βάρος του Δήμου"


Από capital.gr
Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει οδηγηθεί ο Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας στην Εύβοια λόγω αδυναμίας ψήφισης προϋπολογισμού για το έτος 2017, γεγονός το οποίο οφείλεται σε "παράνομες πράξεις και παραλήψεις συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων" και σε "παραλήψεις των αρμοδίων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας", όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στη Χαλκίδα.

Από σήμερα Τετάρτη σταμάτησε η αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω έλλειψης καυσίμων των απορριμματοφόρων και από τους περίπου 12.000 μόνιμους κατοίκους ζητήθηκε να μην βγάζουν τα σκουπίδια στους κοινόχρηστους χώρους μέχρι τη λύση του προβλήματος. Επιπλέον, η κατασκευή τεχνικών έργων έχει "παγώσει", ενώ υπάρχει δυσκολία ακόμα και για αγορά γραφικής ύλης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της έλλειψης εγκεκριμένου προϋπολογισμού, κάτι που θεωρείται πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά χρονικά. Η αδυναμία ψήφισής του οφείλεται στο ότι η δημοτική αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Από το σύνολο των 27 εδρών, η πλειοψηφούσα παράταξη είχε τις 16. Εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, 11 δημοτικοί σύμβουλοι αποσκίρτησαν, με αποτέλεσμα στο πλευρό του δημάρχου να βρίσκονται μόλις πέντε σύμβουλοι. Αν και το σχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2017 έχει εγκριθεί από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, στις κρίσιμες ψηφοφορίες οι 10 ανεξάρτητοι (στο μεταξύ ένας απεβίωσε) έδωσαν αρνητική ψήφο.

Ο δήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε τους ανωτέρω για παράβαση καθήκοντος και ότι "εγκληματούν σε βάρος του Δήμου", ενώ σημείωσε ότι τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη.

Εξάλλου, και στη συνέντευξη Τύπου, ο Χρήστος Καλυβιώτη σημείωσε ότι η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος οφείλεται "στις παράνομες πράξεις και παραλήψεις συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων και επίσης στις παραλήψεις των αρμοδίων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, που δεν εφάρμοσαν έγκαιρα τον νόμο και δεν προστάτεψαν τον δήμο από εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που έχουμε καταγγείλει εγγράφως και ονομαστικά".

Ο ίδιος ανέφερε ότι απέστειλε σχετική αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, τον υπουργό Εσωτερικών και τον ασκούντα καθήκοντα γενικού γραμματέα και Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία, μετά την πάροδο του πρώτο τριμήνου του επόμενου οικονομικού έτους, δηλαδή από 1η Απριλίου 2017, ο Δήμος απαγορεύεται να προβεί στην οποιαδήποτε δαπάνη εκτός αυτών που αφορούν στις αποδοχές προσωπικού (με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές) και στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του επιδόματος ένδειας στους δικαιούχους.

12 Σχόλια:

Γίναμε περίγελος σε όλη την Ελλάδα από την μοχθηρία, δολιότητα, αναίδεια και ανευθυνότητα ορισμένων, που θέλουν να λέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι. Πιπιλίζουν συνέχεια, ότι θέλουν να παραιτηθεί ο Δήμαρχος. Ανόητη παιδαριώδης και πονηρή απαίτηση. Στο όνομα αυτής της απαίτησης κάνουν ζημίες στο τόπο και στο σπίτι τους. Στο κάτω κάτω αν δεν τους κάνει ο Δήμαρχος γιατί δεν παραιτούνται αυτοί; Τι σόι παραλογισμός είναι αυτό. Οι αποστάτες εγκληματούν γιατί όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία αλλά εμποδίζουν και τις ελάχιστα απαραίτητες λειτουργίες του Δήμου. Το μόνο καλό, που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν και να αφήσουν τον Δήμαρχο να δουλέψει με αυτούς, που μπορούν και θέλουν. Ας αφήσουν τους δημότες να δουν και να κρίνουν το έργο του Δημάρχου.

Δήμος πρότυπο σε όλη τη χώρα ! ! !
δεν το λες και λίγο.

Σενάριο εργασίας:
Αν παραιτηθεί ο Καλυβιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό του πρέπει να εκλέξουν τον επόμενο Δήμαρχο.
Ερώτημα: οι αποστάτες θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση;
αν δεν πάρουν μέρος, οι εναπομείναντες με τον Καλυβιώτη θα είναι νόμιμο (χωρίς απαρτία) να εκλέξουν Δήμαρχο?
Οι αποστάτες νομιμοποιούνται να εκλέξουν μεταξύ τους Δήμαρχο, χωρίς τους 5;
Ποιος είναι ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος που θα καλέσει τον συνδυασμό σε συνεδρίαση και ποιους θα καλέσει?
Οι αποστάτες, αφού δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν, τυπικά είναι μέλη του συνδυασμού, ηθικά όμως?

Το συμπέρασμα (προσωπικό βεβαίως): οι αποστάτες του συνδυασμού προσπάθησαν να επαναλάβουν (σε μικρογραφία) την αποστασία του 1965. Δεν σκέφτηκαν όμως πως ο Δήμος δεν είναι κυβέρνηση και ο Δήμαρχος δεν παραιτείται λόγω της αποστασίας.
Επιδίωξή τους ήταν να εκλέξουν αυτοί τον Δήμαρχο (και τον Δήμο, για λόγους που, ψιθυριστά ή δυνατά, ακούγονται και συζητιούνται σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα), γιαυτό και δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν ούτε και κανένας παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος, και όπως λέει το τραγούδι: το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.
Τώρα έφτασαν σε αδιέξοδο.
Δυστυχώς δεν διαθέτουν την γενναιότητα να αναγνωρίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη που τους ανήκει.
Η δική τους έννοια της Δημοκρατίας εξαντλείται στα ατομικά και πολιτικά συμφέροντα τους ακόμα και σε βάρος του γείτονα τους, του φίλου τους, του συγγενή τους και γενικά των συνδημοτών τους.
Στην γλώσσα του Λαού μας είναι αυτοί που δεν θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά να πεθάνει ο γείτονας για να του πάρουν την κατσίκα μόνιμα (κατά την ηθική τους).

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Όταν οι πολιτικοί παρανομούν και η Δικαιοσύνη τους χαϊδευει, αποθρασύνονται και έχουμε τα γνωστά ελληνικά αποτελεσματα.
Η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στη σημερινή κατάσταση αν αντί νόμου περί προστασίας υπουργών υπήρχε νομικό πλαίσιο ταχύτατης εξέτασης τυχόν παρανομιών δημοσίων λειτουργών (για αποφυγή πιθανής σκόπιμης δυσφήμισης ατόμων).
11:56 τι νομίζετε πως έπρεπε να γινει για να αντιμετωπιστεί η στείρα στάση αποστατών και αντιπολίτευσης?
Η ανώτερη βαθμίδα της αυτοδιοίκησης που θα μπορούσε άμεσα να έχει δοσει λύση,νοσεί με την γνωστή παλαιοκομματική συγκάλυψη και επιβραβεύει την αισχρή συμπεριφορά των τοπικών ομοϊδεατων.

Οι επομενες εκλογες,θα φερουν μεγαλες ανατροπες,και η καθιερωση της απλης αναλογικης,μαζι με την νεα διαταξη για την εκλογη του δημαρχου,θα πεταξουν εξω απο την αυτοδιοικηση ολους τους καραγκιοζηδες που λυμαινονται την περιοχη μας.ερρωτημα:επρεπε η οχι να εχει ψηψιστει ο προυπολογισμος και το τεχνικο προγραμμα;απο την μη ψηφιση του,ποιος πληρωνει το μαρμαρο; ο ρολος της αντιπολιτευσης θεσμικα,και ηθικα,ειναι να εχει στειρα αρνηση,και να συνεργαζεται με αποστατες εις βαρος των συμφεροντων των δημοτων;2'παρατηρησατε μηπως τελευταια,μετα τον αγριο ξηλοδαρμο του κουλη,την αψογη ενταξη,ορισμενων δημοτικων συμβουλων στο δημοκρατικο αυτοδιοικητικο Προτσες; η λυση αδερφια στα προβληματα του δημου ειναι μια.εχει ονομα,και ρητο,χαλιουλιας,οπου δεν πιπτει λογος,πιπτει ραβδος,.τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα.ηρθε η στιγμη αρβανιτης,κουλης,γιαννιος,κ.λοιποι,στα συμβουλια να φορανε κρανος.

Πετάξτε τα σκουπίδια στις αυλές των αποστατών και της αντιπολίτευσης.
Αφού δεν ψηφίζουν ούτε τα απαραίτητα για να λειτουργήσει ο δήμος, σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα και με τα σκουπίδια. Μάλλον είναι συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι απαράδεκτο ένας ολόκληρος δήμος να κρατείται όμηρος για πολιτικούς λόγους.
Ελπίζω μόνο οι συγκεκριμένοι κύριοι να έχουν την αξιοπρέπεια να μην ξαναζητήσουν ψήφο.

Προς 6/4 11:56 μ.μ. Που την είδες τη πολιτική αντιπαράθεση; Υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο οι αποστάτες εξέφρασαν διαφορετικές αλλά εποικοδομητικές απόψεις; Το μόνο, που ακούμε και βλέπουμε είναι μια ανήθικη, παράνομη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά των αποστατών, τις συνέπειες της οποίας, δεν πληρώνει ο Δήμαρχος αλλά ο τόπος και οι Δημότες. Η αντιπολίτευση ας λέει ότι θέλει. Το πρόβλημα είναι με τους αποστάτες. Αυτοί προδίδουν και εμπαίζουν τους Δημότες. Αυτοί αρνούνται να παράξουν το έργο, για το οποίο εκλέχτηκαν. Εμμένουν στην απραξία τους και δεν έχουν τη παραμικρή ευθιξία να παραιτηθούν. Αυτοί κάνουν την μεγάλη ζημιά. Αυτοί είναι οι τελείως ανεύθυνοι και αναίσχυντοι. Συνεπώς, πέραν του ηθικού θέματος, εφόσον υπάρχει σαφής παράβαση νόμων, είναι φυσικό τον λόγο να έχει ο εισαγγελέας.

Κύριε 11.56 μ.μ.
Γιά ποιά πολιτική αντιπαράθεση μιλάτε;;
Που την είδατε;;
Υπάρχουν μόνο πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα
συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων και σοβαρές
επιπτώσεις σε βάρος της λειτουργίας του δήμου και
κυρίως σε βάρος εμάς των πολιτών.
Οι γνωστοί επίορκοι δημοτικοί σύμβουλοι να στακιστούν
να φύγουν, να μας αδειάσουν τη γωνιά πρίν τους λιντσάρουμε.

ΠΡΟΣ 8.Ο2 ΠΜ ΑΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΟΠΑΡΕΑΣΟΥ,ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΕΡΩΝΕΤΕ,ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΓΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΛΥΦΤΗΔΕΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΨΗΦΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,,,,ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΛΕΥΑΣΜΟΥ ΠΑΛΙΝΑΙΝΑΙΔΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΟΙ

Προς τον 5.55 μ.μ.
Σα δε ντρέπεστε λιγάκι.
Είπε ο γάϊδαρος τον πετινό κεφάλα.
Κάνε την αυτοκριτική σου και ζήτα συγνώμη από τον ευτό σου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ?

Προς 5.55 μμ Με αυτά, που γράφεις δίνεις σαφή περιγραφή του εαυτού σου. Αυτά είναι ο καθρέφτης του μυαλού και της ψυχής σου.

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.