powered by Surfing Waves

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Με τα πολεοδομικά Κηρέως και Νηλέως, μνημείο για τους 2.000 σφαγιασθέντες, το ξυλόδρομο Αγκάλης και το ακίνητο Κυμασίου θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο την Τριτη στο Μαντούδι


Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει  Μαντουδι, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 ,ώρα 19.30 θα ασχοληθεί με τα παρακάτω  θέματα

Κύρια θέματα




Α. Το πρόστιμο των 50.000 ευρώ της Υπηρεσίας Δημοσίας Περιουσίας της Περιφέρειας
 (ΠΚΑΑΧ Α.Γ ΕΥΒ:58/3-11-2015)    εναντίον του δήμου μας για το ξήλωμα  του αποσαθρωμένου ξυλόδρομου της παραλίας της Αγίας Άννας κατόπιν ανωνύμων καταγγελιών  και την αναφορά-καταγγελία του  κ. Μάρκου με μάρτυρες τους κ. Στεργίου, Κατζούρα και 2 αποστάτες  στις 6-11-15. Ως γνωστό το Δήμοτικό Συμβούλιο στις 21/3/12 είχε πάρει  απόφαση για ξηλωμα του ξύλινου διαδρόμου της παραλίας Αγίας Άννα.
 (ΘΕΜΑ 9 στην ημερήσια διάταξη)





Β. Αυτοδίκαια ανάκλησης δωρεάς 33 στρεμμάτων στο Κυμάσι. Την υπουργική απόφαση  ανακλησης δωρεάς δημόσιου  κτήματος  θέση Κυμάσι  εκτάσεως 33.619 τ.μ., που  παραχωρήθηκε το 2004  στο Δήμο Κηρέωςμε αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση Μεταλλευτικού Μουσείου, Συνεδριακού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λ.π. λόγω μη τήρησης των όρων παραχώρησης αυτής και συγκεκριμένα, λόγω μη πραγματοποίησης του σκοπού εντός πενταετίας. Η απόφαση εκδόθηκε στι 30.11.15 ( ΔΔΠ 0018618 / ΕΞ 2015 /925 Β / 30.11.2015).  Στις 19.01.2016 η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε το Δήμο μας ότι μπορεί να υποβάλει  επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου για  να τον ξανα-παραχωρήσει στο Δήμο. 
Το θέμα είχε ξανασυζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις 21/7/2015  ξαναπάει στο Δημ. Συμβούλιο  στις 15/12/15, στις 8/2/2016.
(ΘΕΜΑ 11 στην ημερήσια διάταξη)



Γ. Πολεοδομικά Κηρέως και Νηλέως. Εκτός από τα παραπάνω με  καθυστέρηση 7 μηνών (εκδόθηκαν το Σεπτέμβρη του 2015) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γνωμοδοτήσει για το Γενικό Πολεοδομικό Κηρέως και το ΣΧΟΟΑΠ Νηλέως πού είναι στην τελική τους φάση.  Όπως είχε γράψει το ΕΒ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κηρέως προβλέπει ΒΙΠΕ και αφήνει πενιχρά περιθώρια για τουριστική ανάπτυξη ενώ το ΣΧΟΟΑΠ Νηλέως προβλέπει την οικοπεδοποίηση περιοχών υψηλού κάλους (Πρασίδι και όρμος Σαρακήνικου). Τα δυο θέματα είχαν προγραματιστεί να συζητηθούν στο ΔΣ στις 15/12/15.   Μπορείτε να διαβάσετε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. ) για το ΓΠΣ Κηρέως εδώ και το ΣΧΟΟΑΠ Νηλέως εδώ

(ΘΕΜΑΤΑ 1 και 2 στην ημερήσια διάταξη)





Δ. Αίτημα συμβούλων για  διεκδίκηση κτιρίου πρώην Ειρηνοδικείου από το ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι τις 31 Μαρτίου -2016  ήταν να δοθούν προσφορές  για το Ειρηνοδικείο Λίμνης στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχει δοθεί τιμή εκκίνησης.
Για την ιστορία στις 2/9/2014, ο  κ . Καλυβιώτης απέστειλε  επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ  διατύπωση  της πρόθεσης  συμμετοχής του δήμου στην δημοπρασία και αίτημα  να έρθει ο δήμος σε κάποια συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ.  Τον Ιούλιο του 2014 το Δημοτκό Συμβούλιο πήρε απόφαση  με την οποία ζητούσε από την Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων την αποδέσμευση του Ειρηνοδικείου Λίμνης από τα προς πώληση ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρησή του στο Δήμο μας, και την αποδέσμευση από τα προς πώληση ακίνητα του γεωτεμάχιου εμβαδού 72.727,88 τ.μ. στη θέση ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας. και την παραμονή του στην ιδιοκτησία του Δημοσίου.
(ΘΕΜΑ 14 στην ημερήσια διάταξη)



Ε. Μνημείο για τους 2.000 σφαγιασθέντες στο Μαντούδι από τους Οθωμανούς. Μετά από τις επίμονες πολυετείς προσπάθειες του συλλόγου kireas.org  το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε στις 25/4/2013 ότι : |"η 23η Ιουλίου εκάστου έτους, να καθιερωθεί ως επετειακή εορτή του Δήμου στη Δημοτική Ενότητα Κηρέως ως «Ημέρα πένθους και μνήμης του Ματωμένου Καλοκαιριού».  Επίσης να φιλοτεχνηθεί και να ανεγερθεί Μνημείο των θυμάτων της σφαγής, της αιχμαλωσίας , της εξοντώσεως, αλλά και των ηρωικώς αγωνισαμένων Καπετάν Λιάκου και λοιπών πεσόντων Μαντουδιανών. Να επιλεγεί ως τόπος ανεγέρσεως του Μνημείου, χώρος εντός της κωμοπόλεως Μαντουδίου, προσβάσιμος στους κατοίκους και επισκέπτες, προφυλασσόμενος και αν είναι δυνατόν να συσχετίζεται με τα γεγονότα της σφαγής (όπως πλησίον της γέφυρας, προαύλιο νέου Δημοτικού Σχολείου, θέση «Πέρα Μύλος» κλπ). Η επιτροπή να επιμεληθεί την προσεκτική σύνταξη, έκταση και ύφος του επιτυμβογραφήματος στην αντιπροσωπευτικότερη μορφή".  Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ.Πληροφορίες για τα ιστορικά γεγονότα της σφαγής του 1823 δημοσιεύονται στην σελίδα του συλλόγου kireas.org    http://kireas.org/smf/index.php?topic=450.0
(ΘΕΜΑ   10 στην ημερήσια διάταξη)




Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης


1. Εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας επί του Β2 σταδίου της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο(ΓΠΣ) Δήμου Κηρέως Ν. Ευβοίας

2. Εισήγηση επί του Β2 σταδίου της μελέτης «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΑΠ) Δήμου Νηλέως Ν. Ευβοίας»

3. Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Δήμου Χαλκιδέων

4. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου: Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας(πλατεία Ηρώου)και των γύρω κοινοχρήστων χώρων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, αδιαμόρφωτος χώρος δυτικά της κεντρικής πλατείας)-Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία –Πεζοδρομήσεις τμημάτων οδών (Αγίου Κων/νου & Ελένης και 9ης Μαΐου)-Αναδιαμόρφωση του εμπορικού δρόμου (οδός Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου)

5. Έγκριση πρακτικών ανάδειξης μελών και συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών «Καναλάκια – Χριστός – Άγιος Γρηγόρης»

6. Έγκριση πρακτικών ανάδειξης μελών και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Σκεπαστής»

7. Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2016

8.Αίτηση δημοτικού συμβούλου κ. Ηλία Κουκουρίκου

9. Συζήτηση με θέμα σχετικά με το έγγραφο με αρίθμ. πρωτ. ΠΚΑΑΧ Α.Γ ΕΥΒ:58/3-11-2015) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την αυθαίρετη καταστροφή τμήματος Δημοσίου έργου στη θέση «Αγκάλη» Αγ. Άννας

10. Αίτηση δημοτικών συμβούλων με θέμα «Επικαιροποίηση και εφαρμογή της απόφασης 115/2013 του δημοτικού συμβουλίου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας» 



11. Αίτημα για την παραχώρηση του Δημοσίου κτήματος ΑΒΚ2113 Λίμνης στο Δήμο και σύνταξη από τις υπηρεσίες του Δήμου επιχειρησιακού σχεδίου, όπως περιγράφονται στο με αρ.πρωτ. ΔΔΠ/Β001094/ΕΞ2016/1701/19-01-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

12. Προσωρινή κι Οριστική Παραλαβή του έργου «Αγωγός Μεταφοράς νερού στο Μαντούδι από πηγές Καλυβίων»

13. Απόφαση 8/2016 Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας με θέμα «Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2015»

14. Αίτηση δημοτικών συμβούλων για την διεκδίκηση κτιρίου πρώην Ειρηνοδικείου σύμφωνα με τον Ν.3463/2006 για τις στεγαστικές ανάγκες του δημοτικού συμβουλίου







0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.